GeriEtkinlikler Geleceğin yazılımcıları yetişiyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Geleceğin yazılımcıları yetişiyor!

Geleceğin yazılımcıları yetişiyor!

KidzMondo Yaz Kampı’nda ‘Kodlama Eğitimi’ ile yazılım dünyasının kapılarını aralıyor!

Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan, mimarisiyle gerçek dünyanın küçültülmüş hali olan eğlence&öğrence şehri KidzMondo’nun yaz kampında çocuklar, yaz tatili süresince hem eğlenecekler hem de hayal ettikleri mesleği keşfetme şansı bulacaklar.

KidzMondo Yaz Kampı’nda çocuklar istedikleri uzmanlık alanını seçiyor ve o mesleğin tüm detaylarını deneyimleyerek keşfediyor. Hayat Kurtaran Meslekler Eğitimi, Medya Eğitimi, Sahne Sanatları Eğitimi’nin bulunduğu Yaz Kampı programına son olarak Kodlama Eğitimi de dâhil oldu. Çocuklar Kodlama Eğitimi’nde hem bilgisayar teknolojisi ve terminolojisi, donanım-yazılım bilgilerini öğreniyor hem de kodlama ve tasarım becerisi kazanıyor.

Geleceğin yazılımcıları yetişiyor

DİJİTAL ÇAĞIN ÇOCUKLARI KİDZMONDO’DA…

Dijital okuryazarlığının çağımızın en temel gereksinimlerinden biri olduğunun bilinciyle, kampçılar bu birikimlerini daha ileri düzeye taşımak amacıyla Scratch platformu üzerinde aynı zamanda algoritma oluşturma, yazılım geliştirme, test etme ve öğrenilen bilgileri projeye dönüştürme yetisi kazanıyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi’nin ve Bilişim Garaj Akademisi uzmanlarının desteğiyle hazırlanan Kodlama Eğitimi’nde Planlama Aşaması, Geliştirme Aşaması, Uygulama ve Proje Hazırlama Aşaması uygulanacak temel içerikler arasında yer alıyor. Uzman eğitmenler eşliğinde verilen dersler süresince çocuklara birer laptop da temin ediliyor.

HANGİ YAŞ ARALIĞI İÇİN UYGUN?

9 Eylül’e kadar devam edecek KidzMondo Yaz Kampı’na çocuklar seçtikleri eğitimlere ister bir hafta, ister yaz dönemi boyunca katılabiliyor. Haftanın beş günü 09:30-18:00 saatleri arasında düzenlenecek yaz kampları için önerilen yaş aralığı 5-11’dir. Ayrıca çocuklar eğitim programlarından arta kalan zamanda isterlerse kapanış saatine kadar parkta kalıp diğer aktivitelere de katılabilecekler.

Bilişim Garaj Akademisi Kurucusu Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Selçuk Özdemir, Kodlama eğitim programını anlattı...

 
Geleceğin yazılımcıları yetişiyor
 

KODLAMA EĞİTİM PROGRAMINI ANLATABİLİR MİSİNİZ?

Bu programda çocuklara hem bilgisayar teknolojisi ve terminolojisi, donanım- yazılım bilgilerini öğretip hem de kodlama ve teknoloji tasarım becerilerini kazanmalarını istiyoruz. Kodlama eğitimi alan her çocuğun geleceğe daha emin adımlarla ayak basacağını düşünmekteyiz. Eğitimlerimizde çocuklara, güneş enerjisiyle çalışan otomobil veya toryumla çalışan mobil nükleer santralleri öğretmiyoruz ama önümüzdeki 10 yılda bunları yapabilecek olanlara ihtiyaç duyacakları “zihinsel alet kutularını” kazandırıyoruz. Bu alet kutularında, günümüzde dijital inovasyon dendiğinde akla gelecek tüm bileşenler var: yazılım, sensör, mikro denetleyici, 3d tasarım ve üretim gibi… 

Bilişim Garaj Akademisi olarak Türkiye’nin ilk çocuk şehri KidzMondo ile bir işbirliğine imza attık. KidzMondo çocukların eğlenerek öğrendiği, gerçek hayatı deneyimlediği bir tema park… Yaz dönemi boyunca da farklı uzmanlık alanlarında yaz kampı düzenliyor. İşte KidzMondo Yaz Kampı’nın bir bölümünü de ‘Kodlama Eğitim Programı’ oluşturuyor. KidzMondo’nun yaz okulunda özel kodlama eğitimi veriyoruz. Yaz okuluna katılan öğrencilere ders sürelerince birer dizüstü bilgisayar temin ediliyor, bütün dersleri o bilgisayarlar üzerinden gerçekleştiriyorlar. Çocuklar eğitim programlarından arta kalan zamanda isterlerse çıkış saatine kadar parkta kalıp aktivitelere devam edebiliyorlar.

BÖYLE BİR PROGRAM GELİŞTİRMEKTEKİ AMACINIZ NEYDİ?

Teknoloji çağı hızlı gelişiyor. Bilişim teknolojileri, “emek” kavramının anlamını tamamen değiştiriyor. Bugünün ilkokul öğrencileri büyüdüklerinde bedenlerini kullanabilecekleri “emek yoğun” işlerin çoğu kaybolmuş olacak. Gelecekte iş dünyasına atılacak çocuklarımızın da bu teknolojik hıza ayak uydurmaları için bu sistemi geliştiriyoruz. Bu eğitimi almış olan çocuklar gelecekte iş hayatında çok büyük avantaj sahibi olacaklar. Kodlama eğitimi içerisinde 3 boyutlu tasarım, elektronik/robotik tasarım ve kodlama, web tasarımı ve bilişime girişimcilik içerikleri barındırıyor. Bu sistemler şu anda bile hayatımızı yüksek derecede etkiliyorsa ileride bu etki çok daha fazla olacak, çocuklarımızın gelecekteki hayatları için bu programı geliştiriyoruz. Silikon Vadisi’nde kurulu ve bugün dünyayı derinden etkileyen yüzlerce bilişim firmasının kurucuları bilişimle bir şeyler üretmeye 8’li 9’lu yaşlarında başlamışlardır. Bilişimle üretim becerilerinin kazanılması için üniversite yılları çok geç.

KODLAMA EĞİTİMİNİN HEDEFİNDE HANGİ ÇOCUKLAR VAR? HANGİ YAŞ ARALIĞI ÇOCUKLAR BU EĞİTİME KATILABİLİR?

Bu programlara katılmaları için çocuklardan özel yetenekler veya performanslar beklemiyoruz. KidzMondo Yaz Kampı’ndaki kodlama eğitimimize 7-12 yaş aralığındaki tüm çocuklarımız katılabilir. 

BU EĞİTİM ÇOCUKLARA NELER KATACAK?

Bu eğitimlerin en büyük özelliği çocukların tamamı “bilgisayar benim yazdığım komutları/emirleri yerine getiriyor” duygusunu yaşıyor. Çocuklar, bilgisayarın sadece eğlence veya iletişim değil, aslında bir üretim ve değer yaratma aracı olduğunu anlıyor ve bu yönde önemli bilgi beceriler kazanıyor. Bilgisayar programlama, robot tasarım, web tasarımı ve 3D öğrenmenin yanında karşılaştığı problemlere çözüm geliştirme, eleştirel düşünme, işbirlikli çalışma gibi 21. Yüzyılın “evrensel okuryazarlığı” olarak da ifade edilen çok temel bilgi ve becerileri elde etme şansını yakalayacaklar. 

9 Eylül’e kadar devam edecek KidzMondo Yaz Kampı’na çocuklar ayrıca seçtikleri eğitimlere ister bir hafta, ister yaz dönemi boyunca katılabiliyor. Ayrıca çocuklar eğitim programlarından arta kalan zamanda isterlerse kapanış saatine kadar parkta kalıp diğer aktivitelere de katılabiliyorlar. KidzMondo Yaz Kampı’nda çocuklar istedikleri uzmanlık alanını seçiyor ve o mesleğin tüm detaylarını deneyimleyerek keşfediyor. Yaz Kampı programında ayrıca Hayat Kurtaran Meslekler Eğitimi, Medya Eğitimi, Sahne Sanatları Eğitimi de yer alıyor. Haftanın beş günü 09:30-18:00 saatleri arasında düzenlenecek yaz kampları için önerilen yaş aralığı 5-11…

False