Güncelleme Tarihi:
Onlar Instagram'da bebekleri için yaptığı yemekleri milyonlarca anne ile paylaşıyor ve " Bebeğime bugün ne pişirsem" diye düşüne annelerin derdine derman oluyor. Siz de bebeğiniz için sağlıklı ve besleyici tarifler arıyorsanız bu hesapları takibe alın, çeşit çeşit yemek tarifleri ile bebeğinize farklı lezzetler sunun.
Malzemeler:
2 yumurta
3-4 dal ıspanak
4 adet zeytin
4 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı yulaf unu
Çok az tuz
Hazırlanışı:
Zeytinin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın, ıspanakları da ince ince doğrayın Diğer malzemelerle güzelce karıştırın ve muffin kalıbı ya da karton kek kalıplarını zeytinyağı ile yağlayın Harcı paylaştırın. 180 derece fırında yaklaşık 20 dk. pişirin fırından çıkarmadan kürdanla kontrol edin kuzularıma şimdiden afiyet bal olsun bu tarifi görmesini istediğiniz anneleri etiketleyebilirsiniz.
Kaynak: eylulunyemekleri
Malzemeler;
1 kaşık kıyma
1 kaşık soğan
1 diş sarımsak
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 tatlı kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
Hazırlanışı:
Kıyma soğan sarımsağı kavurun.
Bulguru sıcak suyla ıslayıp üzerini kapattın.
Bulgur soğuyunca içine yumurta sarısını irmiği ve unu koydum yoğurdun sonrasında içlerini doldurup tavada yağda 1 kez arkalı önlü cevirin.
Ardından kaynamış olan suyun içine koydum 5 dk. da suda kaynadı soğuyunca Oğluma yedirdim.
<>
Kaynak: evde_bebek_evde_yemekleri
Bu krep hem besleyici hem de çocukların genelde sevdiği bir tarif. Üzerine de bal veya tahin pekmez gezdirip sevdiği meyvelerle süslerseniz bence hayır diyemezler.
Malzemeler:
1 yumurta
1/2 çay bardağı süt >
1 tatlı kaşığı labne peyniri
1 çay kaşığı rüşeym
1 çay bardağı un (istediğiniz çeşit un)
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri çırpın.
Yanmaz tavaya çok az tereyağı koyup eritin krep harcını dökün.
En kısık ateşte pişirin.
İki tarafı da pişince üzerini bal ve meyvelerle tatlandırıp servis edin.
Kaynak: mevaninbebekyemekleri
Malzemeler:
1 yumurta
1 yumuşak olgun muz
1/2 su bardağı yulaf unu
1/2 su bardağı tahin
5 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı:
Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırın.
Beyazı köpürene kadar mikserle çırpın.
Ayrı bir kapta muzu ezin, diğer malzemeleri ekleyip çırpın.
Köpürttüğünüz yumurta akını da içine ekleyip hafifçe çarptıktan sonra sufle kaplarına koyun. Isınmış 200 derece fırında 12 dk. pişirin.
İçi köpük köpük gördüğünüz gibi yumuşacık oluyor. Aynı zamanda diyet yapanlar için de mükemmel bir tatlı.
Kaynak: mevaninbebekmekleri
Malzemeler:
1 küçük patates (haşlanmış ezilmiş)
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı yoğurt suyu
1 dal taze soğanda olur
1 tatlı kaşığı un
Hazırlanışı:Bütün malzemeyi çırpıp yağlanmış tavada iki taraflı pişirin.
Kaynak:Alısinyemekleri
Malzemeler:
1 küçük patates
Ceviz büyüklüğünde kıyma (Tercihen kuzu
1 yumurtanın sarısı
1 diş sarımsak
Çok az soğan
Kıvamını ayarlamak için un
Kuru nane
Hazırlanışı:
Patates haşlanır, ezilir.
Sarımsak ve soğan rendelenip içine eklenir. Diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır.
Kıvama göre un eklenir ele yapışmayacak kıvama gelince yuvarlak yapılır.
Tavada çok az yağda kızartılır.
Kaynak: bebek_yemegi
Malzemeler:
1 adet küçük patates
1/3 havuç
Dereotu
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tam tahıl unu
1 tatlı kaşığı yoğurt
Hazırlanışı:
Patates ve havuç rendenin ince tarafı ile rendelenir.
Fazla suyu sıkılarak zeytinyağında hafif öldürülür.
Soğuması için kaba alınır, ılıdıktan sonra yumurta yoğurt dereotu ve tam tahıl unu ilave edilerek karıştırılır.
Ben içerisine biraz karabiber ve kekik ilave ettim.
Tavada önlü arkalı pişirilir.<>
Kaynak:Tunaannesi bilge
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı rüşeym
1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
tam buğday unu
Hazırlanışı:İlk olarak süt, zeytinyağı, bal ve mayayı güzelce karıştırın.
Sonra diğer malzemeleri ekleyip yumuşacık bir hamur elde edin.
Yarım saat mayalanmaya bırakın.
Hamuru 6 parçaya ayırıp 200 derecede ortalama 20 dakika pişirin.
Kaynak: efeli.gunlerr
Malzemeler:
1 yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tarhana
1 tatlı kaşığı nane
4-5 çay bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı; Un dışındaki tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurun.
İsterseniz tam buğday unu da kullanabilirsiniz.
Hamuru unladığınız tezgaha alıp merdane ile ince bir şekilde açın istediğiniz şekilde kesin.
Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. 200 derece önceden ısıtılmış fırına fanlı ayarda koyun.
Eğer yumuşak bir kraker isterseniz 6-7 dk. çıtır çıtır isterseniz 9-10 dk. kadar pişirin.
Yalnız gözünüz hep fırında olsun ince olduğu için hemen pişiyor.
Piştikten sonra kapaklı bir cam kavanozda oda sıcaklığında 1 hafta kadar saklayabilirsiniz.<>
Kaynak:evde_bebek_evde_yemek
Malzemeler:
2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 çay bardağı tam buğday unu
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı;
Tüm malzemeleri yoğurun yumuşak bir hamur olsun.
Elinizle rulo yapın hafifçe üstüne bastırıp bıçakla parçalara ayırın.
Üzerine çizikler atıp 180 derecede ısıtılmış fırında hafif rengi değişene kadar pişirin.
Fazla pişerse sert olur yaklaşık 10 dk. da pişiyor sık sık kontrol edin.
Kaynak: evde_bebek_evde_yemek
Malzemeler:
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı kaşar rendesi
2 adet domates rendesi
1 adet yeşilbiber ( ufak ufak doğranacak)
1 adet kırmızı kapya biber ( ufak ufak doğranacak)
İhtiyacınız kadar ekmek dilimi
Bir tutam tuz
Hazırlanışı:
Ekmek hariç malzemelerinizi bir kapta karıştırın.
Karışımınızı ekmeklerin üzerine sürüp 180 derecede yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.<>
Kaynak: evde_bebek_evde_yemekleri
Malzemeler:
Avuç içi kadar kuzu kıyma
3 dal karnabahar
Yarım havuç
Çeyrek soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
Nane
Kimyon
Şayet 1 yaş üzeri için hazırlıyorsanız ve kızartacaksanız dışına bulamak için yumurta sarısı ve un
Hazırlanışı: Havuç ve karnabaharı haşlayın.Elinizle parçalayıp kıymanın içerisine ekleyin.Bütün kıyma malzemelerini ekleyip yoğurun ve görüntüdeki gibi şekil verin.Kıvamı gevşek olduğu için elinizle toparlayarak şekil verin. Önce yumurtaya sonra una bulayıp az zeytinyağında kızartın.Bebeğiniz 1 yaş altı ise şekil verdikten sonra yağlı kâğıda koyup fırında pişirin.
Kaynak: yigitleyaşam