GeriEtkinlikler Ev temizliğinde doğru bilinen 6 yanlış
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev temizliğinde doğru bilinen 6 yanlış

Ev temizliğinde doğru bilinen 6 yanlış

Ev temizliği, gün içerisinde ve belirli aralıklarla vakit ayırdığımız en önemli aktivitelerin başında geliyor. Hijyen, sağlık ve ruhsal durum açısından da önemli etkiye sahip olan bu aktivite, yanlış yapıldığı zaman hem çok vakit alıcı hem de verimsiz olabiliyor. Peki, temizlik konusunda doğru bilinen yanlışlar neler?

● Daha çok miktarda ve farklı türlerde temizlik maddesi kullanmak zorlu lekelerle baş etmek konusunda size yardımcı olmaz. Bunun yerine daha etkili malzemeler kullanarak, daha az zamanda ve daha az çaba sarf ederek bu lekeleri çıkarabilirsiniz. Özellikle kimyasal açıdan zengin temizlik ürünlerine çok fazla maruz kalırsanız sağlığınız bu durumdan kötü etkilenebilir. Bu tip ürünler yerine, daha doğal temizleyicileri tercih edebilirsiniz. Sirke gibi çok doğal ve ekonomik temizlik maddelerinin nasıl harikalar yarattığına inanamayacaksınız!

● Temizlik ürünlerini birbirine karıştırmak her zaman için iyi bir fikir değildir. Özellikle bazı kimyasal maddeler birbirleriyle tepkimeye girdikleri için, o ortamdaki havayı solumanız bile ciddi zehirlenmelere yol açabilir. Bu nedenle içeriğinden emin olmadığınız maddeleri ayrı ayrı kullanmalısınız.

Ev temizliğinde doğru bilinen 6 yanlış

● Yalnızca dağınıklığı ortadan kaldırmak için eşyalarınızı farklı paketlere koyup dolaplara, bazaların altına saklamak daha da fazla dağılmanıza yol açabilir. Eğer bunu, eşyaları çeşitli kategorilere ayırıp, düzenli bir şekilde yapmazsanız, daha sonra bu eşyaları bulmak için zorlanabilirsiniz. Kullandığınız paketleri renklerine göre ayırabilir ve böylece nerede ne olduğunu ilk bakışta anlayabilirsiniz. Buna ek olarak, eğer eşyalarınızı kaldırmak istiyorsanız, daha sağlıklı olması açısından plastik paketler yerine yün hurçlar ve çantalar kullanabilirsiniz.

● Islak mendil, kâğıt havlu gibi maddeler detaylı bir temizlik için uygun değildir. Bu gibi maddeler daha hızlıca temizlemeniz gereken yüzeylerde pratik bir çözüm sunar. Eğer daha ayrıntılı yapmanız gereken temizliklerde de bunları kullanırsanız, kaynaklarınızı israf etmiş olursunuz.

Ev temizliğinde doğru bilinen 6 yanlış

● Bulaşıkları makineye yerleştirmeden önce suya tutmak yıkamanın daha etkili olmasını sağlamaz. Bu durum, daha fazla su kullanmanıza yol açar. Bunun yerine bir kâğıt havlu ile birçok bulaşığın üzerindeki kalıntıları çöpe dökebilirsiniz.

● Camları silmek için bez kullanmak camlarınızı daha temiz yapmaz. Bunun yerine kullanacağınız küçük fırçalar veya gazete kâğıdı daha iyi bir sonuç almanızı sağlar.

False