Derimizin Baş Düşmanı

Güncelleme Tarihi:

Derimizin Baş Düşmanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2011 14:00

Siğiller, zamanla tedaviye dirençli hale geliyor.

Haberin Devamı

Bulaşıcı olan siğiller, hem çocukların hem gençlerin hem de yetişkinlerin psikolojilerini bozacak şekilde etkiliyor. Siğiller zamanla sayıca artıp büyüyerek tedaviye dirençli hale gelebiliyor, peki bu siğiller nasıl bulaşıyor?

Siğil mikrobu vücudun her bölgesinde bulunabilir. Siğiller, çocuklar ve genç erişkinlerde sık olarak izlenir. Kız çocuklarda erkek çocuklara oranla daha sık izlenir. Kırsal bölgelerde kentlere oranla daha sık izlense de son yıllarda kentlerde de giderek artar. Siğiller kişiden kişiye direk temas ya da dolaylı olarak bulaşık yüzey ve eşyalarla temas ile bulaşabilir. Deri üzerinde küçük yaraların, çatlakların olması virüsün kolay bulaşmasında önemlidir. Küçük çocuklarda derideki küçük sıyrıklar, ellerden yüze, dizlere ve dirseklere yayılmasını sağlar.

Haberin Devamı

Siğiller zamanla sayıca artıp büyüyerek tedaviye dirençli hale gelebilir. Virüs ile temas eden kişinin bu virüse karşı bağışıklık sisteminin durumu da kolay bulaşıp bulaşmamasını etkileyen önemli bir faktördür. Dermatolog Doç. Dr. Pınar Öztaş, ayak tabanı yerleşimli siğillerin en sık yalın ayak yapılan faaliyetler ile ve kalabalık kullanılan havuzlardan bulaştığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

“Ayak tabanında nasırlar ile sık karışabilen taban siğilleri, özellikle kemik çıkıntıların üzerinde olmaması ile nasırlardan ayrılabilir. Siğiller el üzerleri ve ayak tabanlarının yanı sıra sakal bölgesinde de izlenebilir. Traş sırasında jilet ile virüsün yayılması kolaylaşır. Tırnak kenarları yerleşimli siğillerin tırnak yiyenlerde sık olduğu bilinmektedir. Bu durumlarda ağız içi ve dişetlerine de bulaştığı izlenebilmektedir.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!