GeriEtkinlikler “Çok Kötü Bir Şey Oldu” yeni baskısı ile raflarda!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

“Çok Kötü Bir Şey Oldu” yeni baskısı ile raflarda!

“Çok Kötü Bir Şey Oldu” yeni baskısı ile raflarda!

Amerikan Psikoloji Derneği onaylı, Okuyan Koala Psikolojik Hikâyeler Serisi’nin “Çok Kötü Bir Şey Oldu” adlı kitabı, yenilenmiş baskısı ile raflardaki yerini aldı.

Çocukların kendi kendilerine yetebilen bireyler olabilmeleri ve bu konuda gerekli becerileri kazanabilmeleri için onlara rehberlik eden serinin son kitabı “Çok Kötü Bir Şey Oldu” özellikle hayatlarının herhangi bir alanında, olumsuz deneyimler yaşamış çocukların bu durumlarla nasıl baş edebilecekleri konusunda, onlara yol gösteriyor.

Kurulduğu 1892 yılından bugüne 134 binden fazla araştırmacı, eğitimci, psikolog ve öğrenci üyesiyle, dünyanın en büyük bilimsel ve profesyonel psikoloji topluluğu Amerikan Psikoloji Derneği’nin (APA), olumsuz durumlarla ve travma ile baş edebilme kitabı “Çok Kötü Bir Şey Oldu”, çocukların yaşadıkları problemleri çözebilmek için; neler yapabileceklerini, nasıl destek isteyebileceklerini ve yetişkinlerin de onlara nasıl rehberlik edebileceğini anlatıyor.

 “Çok Kötü Bir Şey Oldu” 4-8 yaş aralığındaki çocukların yaşadıkları travmatik deneyimleri ifade edebilme becerilerini güçlendirmeyi hedeflemesinin yanı sıra yaşanılan olumsuz bir durumun onların suçu olmadığıyla ilgili de farkındalık kazandırıyor. Çocukların tüm hislerinin normal olduğunu anlamalarına yardımcı oluyor ve yaşadıkları travmaları iyileştirmeye yönelik baş etme stratejileri sunuyor. Aynı zamanda çocukları, ebeveynleri veya güven duydukları yetişkinlerle konuşabilmeleri konusunda da cesaretlendiriyor.

Yaklaşık 20 yıldır çocuklar için kişisel gelişim hikâyeleri yazan Margaret M. Holmes’in “Çok Kötü Bir Şey Oldu” kitabının, Türkçe çevirisinin editörlüğünü yapan Psikolojik Danışman Petek Halman; “Çocukların maruz kaldıkları travmatik olaylar, onların bireysel savunma mekanizmalarını etkisizleştirmeye başlıyor. Bugüne kadar olumsuz durumlarla baş etmek için kullandıkları yöntemlerin işlevsiz olduğunu düşünüyorlar, sonucunda da kendilerini savunmasız hissediyorlar. Tam da bu süreçte, “Çok Kötü Bir Şey Oldu” kitabını çocuklarınızla birlikte okuyarak; onların yaşadıkları problemi öncelikle ifade edebilmelerini, ardından bunu kabul etmelerini, yaşadıkları durumla ilgili duygularını paylaşıp, en sonunda da çözüm yolları bulabilmeleri sağlayabilirsiniz. Hikâyede de bu süreçler kademeli olarak anlatılıyor ve yetişkinlere çocuklara rehberlik edebilmek konusunda da yol gösteriyor.” dedi.

APA’nın Çocuk ve Gençlik Kitapları, çocuklarınızın farklı gelişim dönemlerinde karşılaştıkları sorunları büyük meseleler haline dönüştürmeden çoğu zaman kendi kendilerine, bazen de büyüklerinden yardım alarak çözebilmeleri konusunda en büyük yardımcıları olacak.

False