GeriÇocuk Sağlığı Çocuğunuza doğru fırçalama tekniğini gösterin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuğunuza doğru fırçalama tekniğini gösterin!

Çocuğunuza doğru fırçalama tekniğini gösterin!

3-5 yaş arası çocuklar ağız ve diş bakımı nasıl yapılmalı?

3-5 yaşları arasındaki çocukların süt dişlerinin hemen hemen hepsi çıkmış oluyor ve bakımını yapmak da büyük önem taşıyor. Peki, bu yaşlardaki çocukların diş bakımları nasıl yapılmalı ve ağız bakım ürünleri seçilirken nelere dikkat edilmeli?

Çocuğunuzun süt dişlerinin tamamının sabah ve akşam tam 2 dakika fırçalanması önemlidir. Küçük yaştan itibaren çocuğunuza bu alışkanlığı kazandırmak hem süt dişlerinin çürümesini engellemeye yardımcı olur hem de ömür boyu sağlıklı kalacak kalıcı dişlerin yolunu açar.

Fırçayı çocuğunuzun tutmasına izin verin

3-5 yaşları arasında çocuğunuzun dişlerini sizin fırçalamanız gerekse de, fırçayı kendilerinin tutmaya başlamaları iyi olacaktır. Daha sonra nazik bir dairesel hareketle dişin önü, arkası ve yanı da dahil olmak üzere bütün yüzeylerini fırçalarken çocuğunuzun elini yönlendirerek doğru fırçalama tekniğini öğretebilirsiniz. Ancak diş fırçalarının oyuncak olmadığını ve bir çocuğa yürürken ya da başka şeylerle meşgulken kullanması için diş fırçası verilmemesi gerektiğini unutmayın.

Diş bakımı için seçtiğiniz ürünlere dikkat!

Çocukların dişleri yüzde 50 daha incedir. Bu yüzden uzman korumaya ihtiyaçları vardır. 3–5 yaş arası çocuklar için tasarlanmış kullanması kolay bir diş fırçası ve tadı hoş bir diş macunu, çocuğunuza her sabah ve akşam diş fırçalamayı özendirir. Yaşlarına uygun bir diş fırçasının üzerine bir bezelye kadar çocuk diş macunu sürün. Özel olarak formüle edilmiş çocuk diş macunu, çocuğunuzun dişlerine ihtiyacı olanı sağlayarak çürüklerden korumaya yardımcı olur.

Fırçalamadan sonra çocuğunuzun ağzında kalan diş macununu tükürmesini sağlayın ama suyla çalkalatmayın ki ağzında dişlerini korumaya devam edecek miktarda macun kalsın.

Beslenme çok önemli

Çocukların yediği ve içtiği şekeri sınırlandırmak çok önemlidir. Şekerli yiyecek ve içecekleri yemesini sınırlayarak ve şekerli abur cuburları sağlıklı alternatiflerle zenginleştirerek çocuğunuzun dişlerini çürüklerden koruyacak ve hayat boyu sağlıklı dişlere sahip olmasına yardımcı olacaksınız.

False