Gülüş, insanlar için bir hayli önemlidir. Bu nedenle pek çok kişi dişlerine bakım yapıp bembeyaz bir gülüşe sahip olmayı hedeflemektedir. Bununla birlikte sindirim sisteminin ilk basamağı kabul edilen ağzımızın temizliği hem dişlerin çürümesini engellemektedir hem de kişileri istenmeyen birçok farklı durumdan korumaktadır. Diş macunu, dişleri temizlerken kullanılmakta olan en önemli materyallerden birisidir. Diş macununun pH değeri dengesiz olur ise diş mineleri ve hatta dişlerin kendisi büyük zararlar görebilmektedir. Sizin için diş macununun asit mi baz mı olduğunu, diş macununun hangi pH değerine sahip olduğunu derledik.
#DDişlerin mine yapısı kristallerden oluşur. Bu kristallerin adı hidroksiapatit kristalleridir. Diş çürüğüne sebep olan bakteriler hidroksiapatit kristallerinin çözünmesine sebep olarak dişin mine tabakasını bozarlar. Estetik Diş Hekimi Dr. Efe Kaya doğru diş macunu seçmenin 5 yolunu açıkladı...
#DişDiş macunu yalnızca dişleri temizlemekle kalmıyor, ev temizliğinde de harikalar yaratıyor. Derz aralarını temizlemek, ayakkabılarınızı pırıl pırıl yapmak, ütü tabanlarındaki yanıkları çıkarmak için diş macunundan faydalanabilirsiniz. Peki, ama nasıl? Gelin birlikte bakalım…
#TemizlikDiş fırçalama alışkanlığı çocuklukta kazanılır. Bunun için çocuklarda, dişler ortaya çıkar çıkmaz temizlenmelidir. Erken başlayarak bebeğiniz günlük rutine alışır. Parmağınızın etrafına sarılmış temiz ve yumuşak bir bez, en başlarda fırça yerine kullanılabilir. Çocuğun diş sağlığına göre arka arkaya dört diş çıkana kadar beklenmesi önerilir; bazı çocuklarda ise 2 veya 3 yaşına kadar beklemeniz önerilebilir.
#Flörür Zararlı MıAğız bakım kategorisinin öncü markası Sensodyne, tüketici ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda, en son teknolojiyle geliştirdiği uzman ürünlerine bir yenisini daha ekledi. Yeni Sensodyne Hassasiyet & Diş Eti, her iki sorun için, günde iki kez fırçalamayla etkisi klinik olarak kanıtlanmış diş macunları ve diş fırçasını tüketicilere sunuyor.
#SensodyneHamile olduğunuzu anladığınız andan itibaren hayatınızda ne kadar çok şeyi değiştirmeye başlanıyor değil mi? Kahve, çay, sigara tüketimimiz varsa hayatımızdan çıkartıyoruz, iyi beslenmeye çalışıyoruz, bir süre saçlarımızı boyamıyoruz, doktorumuzun verdiği vitaminleri kullanıyoruz. Peki ağız bakımımıza özen gösteriyor muyuz?
#BitkiselDiş rengi ten rengi gibidir, kişiden kişiye değişebilir. Diş renginin sararması durumunda beyazlatma işlemi yapılmalıdır ancak bu işlemin uzmanlara bırakılması gerektiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Cenker Zeki Koyuncuoğlu, beyazlatıcı macun kullananlara da uyarıda bulundu.
#Diş RengiDüzenli kullanımla 3 tona kadar daha beyaz dişlere kavuşturan Colgate Optic White Beyazlatıcı Kalem ve Expert White diş macunu ile ile göz alıcı beyazlığı deneyimleyin! Colgate, diş hekimlerinin diş beyazlatmada kullandığı özel içeriği ile beyazlıkta çığır açacak en gelişmiş üçlüsü ile karşınızda!
#ColgateTürkiye’de diş sağlığı hakkında yapılan araştırmalar gösteriyor ki son 50 yılda diş çürüğü sıklığı oranı yüzde 70’in altına hiç inmedi. Geçtiğimiz günlerde Tiktok'ta bir diş hekiminin 'Çürük bulaşıcıdır' iddiası ise büyük bir tartışmaya neden oldu. Gerçekten diş çürüğü bulaşıcı olabilir mi? Öpüşme yoluyla çürükler taşınabilir mi? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Diş SağlığıOruçluyken gün içerisinde ağız kokusunu engellemek işin diş fırçalama ve nefesini tazelemek isteyen vatandaşlar, konuyla ilgili Diyanet yanıtını araştırıyorlar. Oldukça hassasiyet gerektiren oruçta orucu bozan durumlar önem taşıyor. Peki, diş macunu ile diş fırçalamak orucu bozar mı? İşte, Diyanet yanıtı...
#Diş Macunu İle Diş Fırçalamak Orucu Bozar MıSakarin, yapay bir tatlandırıcıdır. Temel maddesi benzoik sülfinit olan sakarin, sakarozdan daha tatlı olup, izne bağlı olarak içki, şekerleme, ilaç ve diş macunu gibi ürünlerde tat vermek için kullanılır. Raf ömrü gıda maddelerinde 6 ay gibi kısayken, ilaçlarda 2 yıl kadardır. İşte, sakarin hakkında detaylı bilgiler
#SakarinPlastiklerin zararları hakkında hemen herkesin bir fikri var. Özellikle kanserojen olduklarını biliyoruz. Peki ya 'obezojen' olduklarını daha önce duymuş muydunuz? Norveç’te yapılan yeni bir araştırma çok ilginç sonuçlar ortaya koydu. Araştırmaya göre oyuncaklar, bulaşık süngerleri ve şampuan şişeleri kilo alımına hatta obeziteye neden olabiliyor, ancak tehlike çok daha derin...
#Plastikler