GeriBebek Sağlığı Bebeklerde gaz ne zaman başlar, biter, artar ve azalır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebeklerde gaz ne zaman başlar, biter, artar ve azalır?

Bebeklerde gaz ne zaman başlar, biter, artar ve azalır?

Bebeklerde yeni doğumdan itibaren büyük sorunların başında yer alan gaz süreçleri, kontrol altına alınması tamamen ebeveynlerin elinde olup, alınması gerekilen tedbirler ile engellenmesi mümkün olmaktadır. Bebekler gaz süreçleri doğumdan itibaren başlar, belli bir süre sonra sona ermektedir. Bebeklerde gaz ne zaman başlar? Bebeklerde gaz ne zaman biter veya azalır detayları ile derledik.

 

Bebeklerde gaz süreçleri, bazen bebek ve aileler için zorlu bir sürecin başlamasına neden olmaktadır. Aslında her bebekte gaz sancıları görülmemektedir. Sancılardaki şiddet her bebeğe göre farklılık göstermektedir. Kontrol alınması ve ilaç tedavisi ailelerin kendi elinde olan bir süreç olarak geçmektedir.

Bebeklerde Gaz Ne Zaman Başlar?

Bebekler gaz süreçleri, doğumdan itibaren başlamaktadır. Bu zorlu süreç sadece bir sebebe bağlı değil, birden fazla sebepten oluşmaktadır. Bebeklerde görülen gaz sancıları, uyku sorunlarını yaşamalarını ve beslenme gibi bazı zorlukların çekmesine neden olmaktadır. Fakat en güzel gaz süreçlerinde en sevindirici haber ise, belirli süre içinde sona ermesidir. Bebeklerde gaz sancılarının azaltılması aşamasında alınması gerekilen tedbirler aşağıda sırasıyla yer verilmektedir.

Emziren annelerin beslenmelerin dikkat etmesi gerekmektedir. Gaz içeren bazı besinlerin tüketilmesinden uzak durulmalıdır. Çünkü anneni beslenmesi, bebeğe geçmektedir.

Gaz sancıları oluşturmayan ek gıdaların seçimi yapılmalıdır. Bazı onay almadan piyasada yer alan bebek mamaları, bebeklerin sancı süreçlerini arttırmaktadır.

Bebeklerin beslenmelerinde gaz içerin doğal besinlerden uzak durulmalıdır. Portakal ve limon benzeri besinler

Bebeklerde Gaz Oluşum Ne Zaman Biter Azalır?

Kesin olmamak ile birlikte, bebeklere gaz süreçleri 3 ve 5 aylıkken kendiliğinden sona ermektedir. Fakat gaz sorununu bitmesi bebeğin beslenmesindeki kontrolün bırakılmaması gerekmektedir. Bebeklerde gaz sorunu yaşanması aşamasında, aileler verilen gaz çıkarma masaj tekniklerinin öğrenmesi önemli bir yere sahiptir. Masaj teknikleri birden fazla hareket ile bebeğin rahatlaması için yapılması gereklidir.

Bebeklerde Gaz Süreçlerinin Azaltılması İçin Neler Yapılmalıdır?

Doğru masaj tekniklerinin uygulanması

Bebeğin ve annenin beslenmesine dikkat edilmesi

Alerjisi olunan ürünlerin tüketiminden uzak durulmalı

Bebeklerde gaz oluşumuna neden olan ilaç tüketiminden uzak durulmalıdır.

Emziren annelerin tam olarak bebeğin memeyi kavrayamaması kaynaklı, hava kabarcıklarının yutulması

 

False