GeriEtkinlikler Anadolu yakasının en büyük kitap şenliği başladı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Anadolu yakasının en büyük kitap şenliği başladı

Anadolu yakasının en büyük kitap şenliği başladı

Okuma seferberliği ile ''Ataşehir Kitap Şenliği'' Başladı.

“Ataşehir Kültür Festivali” kapsamında düzenlenen ve Anadolu Yakası’nın en büyük kitap şenliği olan “Ataşehir Kitap Şenliği” başladı. Vefatının 80. Yılında İstiklal şairimiz değerli yazar Mehmet Akif Ersoy anısına düzenlenen “Ataşehir Kitap Şenliği”nde Türk edebiyatının ve tarihinde her biri ayrı değer ve öneme sahip olan yazarlarımızdan 160 yazar, 100.000 öğrenci, 100.000 kitap okuma seferberliği için buluştu.

160 yazarın imza günleri ve kitap okuma etkinlikleri ile yüzbinlerce öğrenci ve kitapseverle buluştuğu Ataşehir Kitap Festivali’ne gelen Diriliş Ertuğrul dizisioyuncuları şenlikten kitaplar aldılar, öğrencilerle resim çektirdiler.

“Ataşehir Kitap Şenliği”nin ilk haftasında özellikle çocuk edebiyatı alanında yapıtlar veren yazar Yalvaç Ural, Bilgi Avcıları Gizli Görevde kitabıyla çocukların sevgilisi olan Sara Şahinkanat, ressam, çocuk kitabı yazarı ve çizeri Feridun Oral, yazar İsmail Hakkı Aydın, eğitimci-yazar Ayşe Kırıcı, yazar Çiğdem Kaplangil imza gününde kitapsever çocuklarla bir araya geldiler, imza günleri yoğun bir ilgi ile gerçekleşti.

Anadolu yakasının en büyük kitap şenliği başladı

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz “Ataşehir Kitap Şenliği’mizi, vefatının 80. yılında minnetle andığımız İstiklal şairimiz değerli yazarımız Mehmet Akif Ersoy anısına düzenliyoruz. Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak için seferber olduk. Öğretmenlerimiz, her yaştan öğrencilerimiz ve kitapsever halkımız 16-30 Aralık tarihleri boyunca şenliğimize gelecekler. Eğitimevi organizasyonu ile, Ataşehir Kaymakamlığı himayesinde gerçekleştirdiğimiz Ataşehir Kitap Şenliği’mizin amacı, geleceğimizde çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için okuma bilincini aşılamak, gençlerimizi ve çocuklarımızı okumaya, öğrenmeye, edebiyata ve şiire teşvik etmektir. Şenliğimizde çocuk tiyatroları, masal okuma etkinliği, öğrenci-yazar buluşmaları ile birlikte öğrencilerimizin ve velilerimizin uzmanından değerli ve yararlı bilgiler edinebilecekleri isimlerin katılacağı seminer ve konferanslar da olacak. İlk gününde sevilen dizi Diriliş Ertuğrul’un da oyuncuları şenliğimizi ziyaret ettiler, kendilerine gösterdikleri ilgi için çok teşekkür ediyoruz ” dedi.

Şenlik boyunca tüm öğrencilere“Küçük Prens” kitabı tüm öğretmenlere de şenliğeözel baskısı yapılan, Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” adlı eseri hediye ediliyor. 

Anadolu yakasının en büyük kitap şenliği başladı

ATAŞEHİR KİTAP ŞENLİĞİ 30 ARALIK TARİHİNE KADAR DEVAM EDİYOR

Ataşehir Kaymakamlığı himayesinde, Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim mEnstitüsü Esatpaşa Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen Anadolu Yakası’nın en büyük kitap şenliğini organize eden Eğitimevi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ortadeveci ise; “Ataşehir’ de ilk kez kitap şenliği yapıyoruz. 100 bin öğrenci bu etkinliği takip edecek, 200 yayınevi 160 yazar halkımızla buluşacak. Yeni nesillerin mokuma alışkanlığı kazanması için oldukça önemli” dedi.

‘DİRİLİŞ ERTUĞRUL’ DİZİSİ OYUNCULARI KİTAP OKUMAYA DAVET ETTİ

Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncuları Cem Uçan, Ayberk Pekcan, Osman Albayrak, Celal Al, Gökhan Karacık, Melih Özdoğan, Edip Zeydan da Ataşehir İlçe Milli Eğitim’in Ataşehir Kaymakamlığı himayesinde düzenlediği Anadolu yakasının en büyük kitap şenliği olan “Ataşehir Kitap Şenliği”ne tam kadro destek vererek, tüm kitapseverleri 16-30 Aralık tarihleri arasıdna devam edecek olan şenliğe davet ettiler.

False