Ailece gezilebilecek 12 müze

Güncelleme Tarihi:

Ailece gezilebilecek 12 müze
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 10:24

Bu tarih kokan müzelerde ailece kaliteli vakit geçirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ailece yapabileceğiniz etkinlikler arasına müze gezilerini koymaya ne dersiniz? Çocuklarınızla bu müzeleri gezerken çok zevk alacaksınız!

1-MİNİATÜRK

Ailece gezilebilecek 12 müze

''Büyük ülkenin küçük bir modeli'' sloganıyla yola çıkan Miniatürk binlerce tarihi eser arasından dönemini temsil eden ve maketi yapılabilirliğine göre seçilen 122 mimari eserin,1/25 oranında küçültülmüş hallerinin bulunduğu ve her eserin başında 9 farklı dilde eser hakkında bilgi veren cihazların olduğu İstanbulda bulunan bir müzedir.

2-UFO MÜZESİ

 
Ailece gezilebilecek 12 müze
 

Dünyanın en büyük dördüncü, Balkanların ve Ortadoğu'nun ilk uluslararası UFO Müzesi Denizli'de yer almaktadır. Amacı insanoğlunun evrimini ve gelişimini yakından ilgilendiren “Evrende Zeki Yaşam ve UFO Gerçeği” konusunun tanıtılmasına, halkın ve yerli yabancı tüm ziyaretçilerin bu konuda bilgilenmesine ve bilinçlenmesine katkıda bulunmaktır.

3- OYUNCAK MÜZESİ

 
Ailece gezilebilecek 12 müze
 

İstanbul'da bulunan bu müzeden içeri adımınızı attığınız anda sizi masalsı bir dünya beklemekte. Evcilik oynadığınız bebeğiniz, kurşun askerleriniz, metal arabalarınız, çocukluğunuz, anılarınız sizleri bekliyor.

4-MİLET MÜZESİ

 

Ailece gezilebilecek 12 müze
 

Aydın'da bulunan arkeolojik eserlerin daha ağır bastığı bu müzede M.Ö XV. yüzyıla tarihlenen Miken seramikleriyle, Arkaik, Klasik, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı çağlarına ait eserler sergilenmektedir.

5-ARKEOLOJİ MÜZESİ 

 

Ailece gezilebilecek 12 müze
 


Çanakkale'de bulunan antik kentlerden ve çevresinden gelen eserler kronolojik sıra gözetilerek sergilenmektedir. Müzede 12.747 arkeolojik eser, 15.237 sikke ve 2.714 adet etnoğrafik eser koruma altındadır. 

6-BAKSI MÜZESİ

Ailece gezilebilecek 12 müze

Bayburt’a 45 km uzaklıktaki Bayraktar Köyü'nde kurulu sanat müzesi olan baksı müzesi, çağdaş sanat ve geleneksel el sanatlarına ev sahipliği yapmaktadır.

7-CUMHURİYET MÜZESİ

Ailece gezilebilecek 12 müze

Ankara'da bulunan bu müzede Cumhuriyet tarihi, meclis tarihi, Atatürk devrimleri ve ilkeleri fotoğraflarla ve döneme ait objeler sergilenmektedir. Meclis toplantı salonu'nda ise Atatürk'ün ''Nutuk''unun okunduğu doğal ortam balmumu heykellerle canlandırılmıştır.

8-AFRODİSİAS MÜZESİ

Ailece gezilebilecek 12 müze

Aydın ilinde yer alan Afrodisias M.Ö. 5.yy'da kurulup, Roma İmparatorluğu döneminde gelişmiş olan bir kenttir. Arkeolojik eserlerin bulunduğu bu kent Türkiye'nin en ünlü fotoğrafçısı Ara Güler'in tesadüfi biçimde bölgede kaybolması ile bulunmuştur.

9-ZEUGMA MÜZESİ

Ailece gezilebilecek 12 müze

9 Eylül 2011 tarihinde Gaziantep'te açılmış olan 1700 metrekarelik mozaik ile Dünya'nın en büyük mozaik müzesi olma özelliğini taşıyan müzedir. Mimarisi ve teknolojik açıdan dünyanın önde gelen bir müzesidir.

10-YEREBATAN SARNICI

Ailece gezilebilecek 12 müze

İstanbul'un görkemli tarihsel yapılarından birisi de büyük yeraltı sarnıcıdır. Suyun içinden yükselen ve sayısız gibi görülen mermer sütunlar sebebiyle halk arasında “Yerebatan Sarayı” olarak isimlendirilmiştir. Horasan harcından kalın bir tabakayla sıvanarak su geçmez hale getirilen bu sarnıç toplam 9.800 m2 alana ve yaklaşık 100.000 ton su depolama kapasitesine sahiptir.

11-EFES ANTİK KENTİ

Ailece gezilebilecek 12 müze

Kuruluşu MÖ. 6000 yıllarına dayanan ve farklı dönemlerde Roma, Yunan ve Türklere ait bir antik kent olan Efes antik kenti, içerisinde Artemis Tapınağı, Meryem Ana Evi ve Ashab-ı Kehf gibi yapıtları bulunduran bu olağanüstü eser İzmir’in Selçuk ilçesinde yer almakta veTürkiye’nin en önemli turistik yerleri arasında bulunmaktadır.

12-MARDİN MÜZESİ

Ailece gezilebilecek 12 müze
 

İçerisinde M.Ö. 4000'den, M.Ö. 7. yüzyıl dönemlerine ait eserler barındıran bu müze Asur, Urartu, Pers, Hellenistik, Roma, Bizans, Büyük Selçuklu, ve Osmanlı devirlerine ait tabletler, silindir ve damga mühürler,takılar, keramikler, altın, gümüş ve bakır sikkeler, gözyaşı şişeleri ve kandiller sergilemekte ve sizleri tarihin derinliklerine götürmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!