Aile Hekimliği uygulaması 10. yılında

Güncelleme Tarihi:

Aile Hekimliği uygulaması 10. yılında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 08:57

Aile Hekimliği uygulaması 10. yılında

Haberin Devamı

İZMİR'de 2007 yılında başlayan Aile Hekimliği uygulamasının 378 Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ve bin 259 Aile Hekimi ile devam ettiğini belirten İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kırlangıç, sağlıkta dönüşümün ikinci ayağında diyabet, kalp hastalıkları, hipertansiyon ve obezite ile mücadeleye önem verildiğini, aile hekimlerinin gayretiyle başarılı olacaklarını söyledi.

Aile Hekimliği Uygulaması'nın İzmir'deki 10. yılı Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen törenle kutlandı. Törene İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kırlangıç, Dönemin İl Halk Sağlığı Müdürleri Mehmet Özkan ve Mustafa Tözün,  müdür yardımcıları, aile hekimliği ana bilim dalı başkanları, İzmir Aile Hekimliği Derneği ile Aile Sağlığı Elemanları Derneği temsilcileri katıldı.

İZMİR AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASI 10. YILINDA

Törende konuşan İzmir Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kırlangıç, birinci basamak sağlık hizmetlerinde İzmir Aile Hekimliği uygulamasının 10. yılını kutladıklarını hatırlatarak, "İzmir’de 14 Mayıs 2007 tarihinde sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde sağlık ocağı modelinden, 1. basamak koruyucu sağlık hizmetleri aile hekimliği uygulaması sistemine geçildi. Aile Hekimliği sisteminde gerek fiziki, gerekse hizmet anlayışında vatandaş memnuniyetinin yanı sıra, çalışan memnuniyetini de göz önünde bulundurduk. Aile Hekimliği Uygulama Sistemi 2007 yılında İzmir'de 270 ASM ile bin 87 aile hekimiyle başladı. Bugün 378 ASM ve bin 259 aile hekimi ile hizmet veriyoruz. Üniversitelere bağlı eğitim veren 11 eğitim aile sağlığı merkezimizin yanı sıra, 19 hekimimiz Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitelerinde eğitim alıyor" dedi.

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜN 2. AYAĞI

Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta dönüşümün 2. ayağını açıkladığnı belirten Kırlangıç, "2. ayakta diyabet, kalp hastalıkları, hipertansiyon gibi kronik hastalıklar ve obezite ile mücadele ve hareketli yaşamı destekleme konuları daha ön plana çıktı. Aile hekimlerimizin özverili saha çalışmalarıyla birinci kısımda olduğu gibi, 2. ayak da özellikle sağlıklı yaşam merkezlerine endikasyon hastalarını yönlendirerek başarıya ulaşacaktır" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!