Ahlat'ta, üniversite öğrencilerine "Robotik kodlama" eğitimi veriliyor

Güncelleme Tarihi:

Ahlatta, üniversite öğrencilerine Robotik kodlama eğitimi veriliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2018 13:12

Ahlat'ta, üniversite öğrencilerine "Robotik kodlama" eğitimi veriliyor

Haberin Devamı

Halil ÜLKER/AHLAT (Bitlis), (DHA)- BİTLİS'in Ahlat Kaymakamlığı tarafından  'Kodluyoruz, tasarlıyoruz,programlıyoruz' projesi kapsamında, Ahlak Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Bölümünde okuyan 24 öğrenciye, Robotik Kodlama eğitimi verilecek.

Ahlat ilçe Kaymakamlığı Proje Koordinasyon bürosu tarafından hazırlanan, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı(DAKA) tarafından kabul edilen  'Kodluyoruz, tasarlıyoruz,programlıyoruz' projesi kapsamında 24 öğretmene Robotik Kodlama eğitimi verilecek. Ahlat MYO'da düzenlenen eğitimlerin 8 gün süreceği belirtilirken, Öğretim görevlisi Saffet Öğe tarafından verilen eğitimde öğrencilere,  hacker can, scrath, MIT App Inventor, arduino ve robotik, HTML, CCS ve Hazır Platformlar konuları anlatılacak. Eğitim sonunda ise, kursiyerlere sertifika verilecek.

Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, kodlama eğitiminin öğrenciler için çok faydalı olacağını belirterek,"Robotiks kotlama eğitimini özellikle yapılmasını ben istedim. İlk ayağına yüksek bir katılım gösterip, konunun içerisine girerseniz bunun devamının olmasının için projelerini yaparız. Son dönemde en çok konuşulan 4. Sanayi devrimi.Tabi bu 4. sanayi devrimi, 2009'da ilk olarak Almanya'da konuşuldu. 2011'den sonra Dünya'ya bu terim ciddi anlamda yaygınlaştı. 
Şimdi 2018'deyiz. Artık şu an 4'üncü sanayi devrimi de demiyoruz. Dijital yapay zeka 4.0 deniliyor. Korkunç derecede hızlı ilerliyor. Eskiden 200-300 yılda olan gelişmeler şu an,  aşağı yukarı 10 yıl içerisinde vuku buluyor"dedi.


FOTOGRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!