Ağrı'da Down sendromlular unutulmadı

Güncelleme Tarihi:

Ağrıda Down sendromlular unutulmadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 11:45

Ağrı'da Down sendromlular unutulmadı

Haberin Devamı

Servet ARSLAN/AĞRI, (DHA)- Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Ağrı Gençlik Merkezleri, özel günde down sendromlular için bir etkinlik düzenledi.



Gençlik Merkezindeki etkinliğe İlk adım Rehabilitasyon Merkezinden yaklaşık 25 down sendromlu çocuk ile aileleri katıldı. Çeşitli etkinlik ve aktivitelerin yapıldığı programda down sendromlular eğlenme olanağı buldu. Gençlik Liderleri ve gönüllü gençler eşliğinde çocuk oyunları oynandı, şarkı söylendi, eğitici sinema filmi izletildi ve yüz boyama gibi etkinlikler yapıldı. Daha sonra down sendromlu çocuklara sürpriz hediyeler verildi. Yiyecek ve içecek ikramı yapıldıktan sonra down sendromlu çocuklar ile aileleri uğurlandı.



Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle halkı bilinçlendirmek için etkinlik düzenlediklerini bildirdi. Alp, "Down sendromlu bireylerin potansiyellerini tam olarak geliştirebilmeleri ve kendilerine yeter bir yaşam sürdürebilmeleri için herkesin duyarlılığına ihtiyaç var. Bu amaçla böyle güzel bir program düzenleyen Ağrı Gençlik Merkezleri gönüllü ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Gençlerin sosyal farkındalık projelerine devam etmelerini her zaman arzu ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!