'Afyonkarahisar'ın geleceğine yatırım yaptık'

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisarın geleceğine yatırım yaptık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 10:37

'Afyonkarahisar'ın geleceğine yatırım yaptık'

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Atıksu Arıtma Tesisi'ne ilişkin, "Biz bu tesisi yapmakla Afyonkarahisar'ın geleceğine yatırım yaptık" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından örnek gösterilen Atıksu Arıtma Tesisi'nin işletilmesinde destek olan kurum ve işletmelere teşekkür belgesi verildi. Aralarında Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yüntaş gibi şirketlerin de bulunduğu kuruluşlar için hazırlanan programda tesisin bu günlere gelmesinde emeği olan firmalara teşekkür edildi.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, altyapı yatırımlarını anlattı. Atatürk Caddesi üzerinde 2 aydır süren çalışmaların, kentin 100 yıllık ihtiyacını karşılayacağını vurgulayan Çoban, bu çalışmayı günü değil önümüzdeki yüzyılı ilgilendiren tarihi bir yatırım hamlesi olarak nitelendirdi.
Atıksu Arıtma Tesisi açılmadan önce kentin tüm atık suları ve kanalizasyonunun Akarçay'a verildiğini hatırlatan Çoban, "Akarçay'dan da Eber Gölü'ne veriliyordu. Gölden sulanan tarlalardan, ağaçlardan o gölden beslenen balıklardan biz sorumlu değil miyiz? Veya bunun hesabını Allah'a biz vermeyecek miyiz? Biz inanıyoruz ki insanlar yaptıklarından sorumlu olduğu gibi yapması gerektiği fakat yapmadıklarından da sorumlu. Bu amaçla bu tesisimizi yaptık. 11.11.2011 tarihinden bu tarafa ufak tefek arıza dışında biz bu tesisi hiç kapatmadık. 24 saat 365 gün çalışıyor" dedi.
Tesisin aylık giderinin 500 bin lira olduğunu kaydeden Çoban, şöyle dedi:
"Şöyle bir etrafımıza bakalım, çevre illerimiz dahil birçok il hala daha Atıksu Arıtma Tesislerini yapmadı. Biz bu tesisi yapmakla Afyonkarahisar'ın geleceğine yatırım yaptık. Bundan önce de tesis vardı ancak 1 yıl çalıştırılmış. Elektrik gideri fazla, kimyasalları fazla, belediyenin imkanı yok diyerek tesis kapatılmış. Burası gerçekten övünülecek örnek gösterilen bir tesis. Özendiğimiz, itina gösterdiğimiz bir tesis. Bakanımızın da bu tesisin yapımında çok büyük destekleri oldu. Buranın maliyetinin yaklaşık yüzde 60'ına yakın kısmını kendisi bize gönderdi. Ondan aldığımız güçle bu tesisi yaptık."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!