Afrika ülkelerinin büyükelçileri Eskişehir'de buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Afrika ülkelerinin büyükelçileri Eskişehirde buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 13:50

- ETO Başkanı Güler: "Eskişehir'de gerçekleştirilecek toplantılar sayesinde Afrika ile karşılıklı ticareti geliştirmek isteyen iş dünyamıza zemin hazırlanacak"

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de Afrika kıtasındaki 22 ülkenin büyükelçisinin katılımıyla ekonomik ilişkilerin değerlendirileceği toplantı gerçekleştirilecek.

Eskişehir Ticaret Odasından (ETO) yazılı açıklamasına göre, ETO'nun ev sahipliğini yapacağı toplantıya, Nijerya, Fas, Senegal, Moritanya, Güney Afrika, Gambiya, Kenya, Gana, Fildişi Sahili, Gine, Benin, Sudan, Uganda, Ruanda, Tunus, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Nijer, Kongo Cumhuriyeti, Zambiya, Etiyopya, Güney Sudan, Burkina Faso'nun büyükelçileri katılacak.

ETO üyelerinin yeni pazarlara ulaşabilmesi için 15 Ocak Perşembe günü gerçekleşecek toplantıda, Eskişehirli tüccar ve sanayicilerin, 1,1 milyardan fazla nüfus yoğunluğu olan Afrika kıtasında, daha etkin ve güvenli bir biçimde ihracat yapabilmesinin yolları aranacak.

Haberin Devamı

Toplantıda ayrıca konuk büyükelçiler tarafından doğal kaynaklar açısından dünyanın en zengin coğrafyalarından biri olan Afrika'daki fırsatlar tanıtılacak.

ETO Başkanı Metin Güler, tüccar ve sanayicilerin yeni pazarlara ulaşmaları için öncülük ettiklerini belirterek, Afrika'nın da bu doğrultuda çok önemli bir hedef olduğunu söyledi.

Dünyanın en büyük firmalarının Afrika'da yatırım yapmaya başladığını ifade eden Güler, "Eskişehir'de gerçekleştirilecek toplantılar sayesinde Afrika ile karşılıklı ticareti geliştirmek isteyen iş dünyamıza zemin hazırlanacak" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!