AEÜ Doğal Taş Analiz Laboratuvarı'nın çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

AEÜ Doğal Taş Analiz Laboratuvarının çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2015 12:50

- Kaman Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ekincioğlu: "25 kalem cihaz bulunan Doğal Taş Analiz Laboratuvarı'nda, sadece ilimizdeki değil ülke genelindeki sektör ilgililerine doğal taş analizi noktasında hizmet sunabilme kapasitesine sahibiz"

Haberin Devamı

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Kaman Meslek Yüksekokulu Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümü Öğretim Görevlisi Gökhan Ekincioğlu, 25 kalem cihaz bulunan Doğal Taş Analiz Laboratuvarı'nda, sadece ildeki değil ülke genelindeki sektör ilgililerine doğal taş analizi noktasında hizmet sunabilme kapasitesine sahip olduklarını söyledi.

Ekincioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırşehir Sanayi ve Ticaret Odası öncülüğünde, Ahiler Kalkınma Ajansı'nın (AHİKA) desteğiyle şehrin doğal taş rezervinin gün ışığına çıkarılarak doğal taş sektörüne canlılık kazandırılması amacıyla "Kırşehir Doğal Taş Sektör Analizi ve Yatırım İmkanları" projesi hazırlandığını belirtti.

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynel Başıbüyük'ün yürütücülüğünü yaptığı ve Kaman Meslek Yüksekokulu öğretim görevlilerinden Fatih Ballı, Engin Ekdur ve Dr. Ediz Sadık Kanbir ile kendisinin de yer aldığı proje kapsamında, "Kırşehir Doğal Taş Sektör Analizi ve Yatırım İmkanları" raporu hazırlandığını ifade eden Ekincioğlu, çalışma için gerekli analizlerin, Kaman Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Doğal Taş Analiz Laboratuvarı'nda gerçekleştirildiğini anlattı.

Haberin Devamı

Ekincioğlu, yaklaşık bir yıl önce kurulan Doğal Taş Analiz Laboratuvarı'nın, ürünün, Avrupa ürün mevzuatlarına uygunluğunu gösteren CE işareti belgesi verme yetkisine sahip olduğuna dikkati çekerek, laboratuvarın kurulması aşamasında desteğini esirgemeyen AEÜ Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam'a ve Kaman Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Alparslan Dayangaç'a teşekkür etti.

Laboratuvarın eğitim öğretim ve bilimsel çalışmaların yanı sıra özel sektöre de hizmet sunduğunu dile getiren Ekincioğlu, şöyle devam etti:

"25 kalem cihaz bulunan laboratuvarda, sadece ilimizdeki değil ülke genelindeki sektör ilgililerine doğal taş analizi noktasında hizmet sunabilme kapasitesine sahibiz. Ülkemiz doğal taş sektöründe dünyada da lider ülkeler arasında yer alıyor. Bu noktada ürünlerimizin ihracat edilebilmesi için CE işaret belgesine ihtiyaç duyulmakta. Yaklaşık bir yıl önce kurulan laboratuvarımız, ürünün, Avrupa ürün mevzuatlarına uygunluğunu gösteren CE işareti belgesi verme yetkisine sahip. Cihazlarımız yeni, akademisyenlerimiz adeta bilim aşkıyla yanan insanlar, dolayısıyla sektör ilgililerinin doğal taş analizi için uzaklara gitmelerine gerek yok."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!