ADSİAD’ın en genç üyesinden Kadınlar Günü mesajı

Güncelleme Tarihi:

ADSİAD’ın en genç üyesinden Kadınlar Günü mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2015 10:38

ADANA Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ADSİAD) en genç üyesi, mimar Elif Sönmez, Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte kadınların sorunları hakkında mesaj verdi.

Haberin Devamı

Park Zirve Tesisleri’nde düzenlenen etkinlikte Elif Sönmez’den önce konuşan ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana Türkiye’nin kadınlar sayesinde dimdik ayakta durduğunu söyledi. ADSİAD’ın sadece ekonomik gelişmelerle ilgilenmekten öte kentin kültür-sanat ve spor dallarına da büyük önem verdiğini dile getiren Sönmez, "Kadınların dernek çalışmalarımızda daha etkin görevler üstlenmesini istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz" dedi.

ADSİAD’lı kadınlar adına konuşan Elif Sönmez ise 77.6 milyonu aşan nüfusunun yüzde 49.8’ini kadınların oluşturduğu bir ülkede kadınların her alanda ötekileştirilmesi ve sindirilmesine seyirci kalınamayacağını söyledi.

Atatürk’ün gösterdiği ’Muasır Medeniyetler’ hedefine ulaşılabilmesi için kadının özellikle iş dünyasına katılımının artırılması gerektiğine inandıklarını belirten Sönmez, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Kadının iş hayatına katılımını engelleyen mevzuatlar ortadan kaldırılmalıdır. Çalıştığı kurumda mobbinge uğrayan, taciz ve tehdide maruz kaldığı için işyerini terk etmek zorunda kalan kadınlarımızın varlığı da bir gerçektir. Çocuklarımızı hayata ilk hazırlayan, geleceğini tayin eden kadındır, annedir. Toplumların çağdaş ve demokrat bir yapıya kavuşması kadınlarımız için hayata geçirilecek özel yasalar ve yönetmeliklerin yanı sıra erkeklerin kadına bakış açısını değiştirmeleriyle mümkün olacaktır."

Konuşmaların ardından ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, katılımcı kadınlara karanfil ve Atatürk rozeti dağıttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!