ADD Bolvadin Şubesi törenle açıldı

Güncelleme Tarihi:

ADD Bolvadin Şubesi törenle açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2016 13:20

ADD Bolvadin Şubesi törenle açıldı

Haberin Devamı

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği'nin (ADD) 342'nci şubesi Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi'nde törenle açıldı.

ADD Bolvadin Şubesi'nin açılışı dolayısıyla çarşı merkezinde tören düzenlendi. Törene, CHP Milletvekili Burcu Köksal, MHP İl Başkanı Raşit Demirel, ADD Genel Sekreteri Öner Tanık, ADD Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz ve Bolvadin Şube Başkanı Mustafa Okçu ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Genel Sekreter Öner Tanık, derneğin 342'nci şubesini Bolvadin'de açtıklarını belirterek, Türkiye'nin günümüzde bölünme ve parçalanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunun halk tarafından bilindiğini söyledi. Türkiye'de bağımsızlık sorunu olduğunu kaydeden Öner Tanık, "Türkiye'nin halktan yana, bağımsız olarak, bölge halklarıyla dostça ilişkilerle düzlüğe çıkabileceğini bilen siyasi partileri ve yurtseverleri de var. ADD olarak o siyasi partilere ve vatandaşlara sesleniyoruz; birlik, beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Büyük bir güç birliği oluşturmamız gerekiyor. Ama bu birliği kendi siyasi amaçlarımız için kullanmadan" dedi.

CHP Milletvekili Burcu Köksal da konuşmasında bazı kesimlerin Mustafa Kemal Atatürk'ün önemini 15 Temmuz darbe girişiminin ardından anladığını vurguladı. Burcu Köksal, şöyle dedi:

"Biz hep söyledik. Bu ülkenin tek lideri var. Bu ülkenin tek başkomutanı var. Başka bir başkomutan, başka bir lider aramaya gerek yok. Ama kendilerine başka liderler bulan, kendilerine başka fikirler, başka başkomutan bulanlar 15 Temmuz'dan sonra Atatürk'ü ve O'nun fikirlerini bir kez daha anladı. 15 Temmuz'a kadar O'nun Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan'ları iptal etmeye kalktılar. Yetmeyip O'nun resimlerini indirmeye çalışanlar, tabelalardan O'nun isimlerini sökenler ve O'nun fikirlerini kitaplardan çıkarmaya kalkanlar 15 Temmuz'da ağır bir tokat yedi. Bizim tek bir kurtuluşumuz var. Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılapları ve O'nun gösterdiği hedef."

Konuşmaların ardından şubenin açılış kurdelesi kesildi.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!