Adana'da bayram havası

Güncelleme Tarihi:

Adanada bayram havası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 10:31

Adana'da bayram havası

Haberin Devamı

 

 

 


12 Eylül'de başlayacak Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Çukurova Bölgesi'ndeki kurban pazarları hareketlendi. Bayram heyecanı yaşayan vatandaşlar, kurban ve bayram alışverişine çıktı.
KURBANLIK ALIRKEN DİKKAT!
Adana Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Şen, Kurban Bayramı'nda sağlıklı, dinç, burnunda akıntı olmayan hayvanların kesilmesini önerdi. Bu yıl küçükbaş kurbanlıkların 750 - bin 300, büyükbaş hayvanların da 8 bin ile 20 bin liraya kadar alıcı bulduğunu anlatan Murat Şen, sağlıksız hayvanların kesinlikle satın alınmamasını istedi. Bazı kişilerin yaşlı, hastalıklı ve dişi hayvanları kurbanlık olarak elinden çıkarmaya çalıştığını anlatan Şen, "Kurban kesecekler resmi kurumlarca denetimi yapılan küpeli hayvanları tercih etsin. Kesilecek hayvan diri olmalıdır. Kurbanlığın tüyleri kırkılmış olursa semiz olup olmadığı daha rahat anlaşılır" dedi.
KURBAN ETİ ÖNERİSİ
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Diyetisyeni Zehra Özgen Arı da bayramda sağlık sorunu yaşanmaması için etlerin iyi pişirilmesini önerdi. Bayramda et tüketiminde dikkatli olunmasını öneren Arı, "Etin dinlendirilerek tüketilmesi tavsiye ediliyor. Yağ oranı düşük etler tercih edilmeli, bunları da haşlanarak ya da ızgara olarak tüketmek en sağlıklı yöntem. Çünkü hemen tüketilen etlerde bir takım sorun yaşanabilir. Bayram ziyaretlerinde ikram edilen tatlılara da dikkat edilmeli" diye konuştu.
ALIŞVERİŞ UYARISI
Bayramlık alışverişine çıkan vatandaşları uyaran Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe ise vergisini ödeyen esnaftan alışveriş yapılmasını istedi. Bayram dolayısıyla alışveriş ortamının yanıltıcı kampanyalarla, gerçekçi olmayan indirim duyurularıyla gölgelenmemesi gerektiğini vurgulayan Atila Menevşe şunları kaydetti: "Yoğun talep dolayısıyla piyasaya sunulan kalitesiz ve modası geçmiş malların, tüketicinin mağduriyetine yol açtığı gibi haksız rekabete ve mesleki dayanışmanın zarar görmesine neden olduğu unutulmamalıdır. Bu konuda odamız üyelerini uyarırken, halkımızın da aldatıcı reklamlara itibar etmemesini bekliyoruz."

Yusuf BAŞTUĞ / ADANA, (DHA)-

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!