Açılışta Gökçek’e belgeselli mesaj

Güncelleme Tarihi:

Açılışta Gökçek’e belgeselli mesaj
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2008 00:00

ODTÜ’nün açılış töreninde hedefte Gökçek vardı. Eski rektör Akbulut ile tüm eski ve yeni öğretim üyelerinin katıldığı törende gösterilen "ODTÜ mirasına sahip çıkıyor" belgeselinde üniversitenin bütün fakülte binaları ile kampüsün, mimarlar ve çevrecilerden aldığı ödüllere yer verildi.

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek’in "İçinden yol geçireceğim" dediği ve bazı binalarının kaçak olduğu iddiasıyla yıkılabileceğini söylediği ODTÜ’nün eğitim yılı açılış töreninde gösterilen "ODTÜ mirasına sahip çıkıyor" isimle belgeselde kampüsün aldığı mimari ödüller anlatıldı. Açılış töreninin ardından Mezunlar Derneği ve öğrenciler "Tankla gelseler giremezler" yürüyüşü yaptılar.

ODTÜ’nün yeni Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, ilk akademik yıl açılış töreninde, kaçak olduğu gerekçesiyle üniversiteye ait binaları yıkacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e sert tepki gösterdi. Acar, "Üniversitemizi siyasi ve ekonomik çıkarlara malzeme yapma çabalarına bundan sonra da tüm olanaklarımızla karşı çıkacağımız bilinmelidir" dedi.

ODTÜ’nün 2008-2009 eğitim öğretim yılı, dün düzenlenen törenle başladı. Törene ODTÜ’nün eski rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut başta olmak üzere eski ve yeni öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Törenden önce katılımcılara, ODTÜ öğretim üyesi Dr. Aydın Tiryaki’nin hazırladığı, "ODTÜ mirasına sahip çıkıyor" ve "Ural Akbulut’lu yıllar" belgeseli gösterildi. "ODTÜ mirasına sahip çıkıyor" belgeselinde, üniversitenin kuruluşundan bu yana yapılan bütün fakülte binaları ile kampüsün, mimarlar ve çevrecilerden aldığı ödüllere yer verildi.

Kente katkı yapıyoruz

Görevi Akbulut’tan devraldıktan sonraki ilk akademik yıl açılış törenini gerçekleştiren Acar, ODTÜ’nün Ankara’nın gelişmesine yaptığı katkılara dikkat çekerek şunları söyledi:

"Gerçek anlamda ulusal ve uluslararası bir üniversite olan ODTÜ’nün son 50 yıldır Ankara kentinin gelişmesine yaptığı önemli katkıların da altını çizmek istiyorum. ODTÜ Ankara’da faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kuruluşlarının gereksinim duyduğu üstün nitelikli iş gücünü sağlayan ve çok sayıda başarılı girişimciyi yetiştiren üniversitedir. ODTÜ Teknokent, Ankara’ya ileri teknolojiye dayalı yüksek katma değerli sektörlerde rekabet etme şansı veren büyük bir olanaktır. Örnek bir şekilde yapılaştırdığımız Ankara kampüsümüzde yürüttüğümüz etkinlikler, Ankaralıların sosyal kültürel ve entellektüel yaşamında önemli bir zenginlik kaynağıdır. Üniversitemizin yoktan var ettiği ODTÜ ormanı ile büyük bir sorumlulukla sahip çıktığı kampüs arazisi, ODTÜ Eymir Gölü ile Ankara kentinin yaşam ve çevre kalitesine büyük katkı sağladığına inanıyorum.

Rahatsız olanlar var

Bu başarılarımızı alkışlayanlar, örnek alanlar olduğu gibi tüm bu katkılara maalesef gözünü kapatan ve hatta ’ODTÜ Etkisi’nden rahatsız olan kişi ve kurumların olduğunu da görüyoruz. Değinmeden geçemeyeceğim bir nokta ise yerel yönetimler ve üniversiteler arasındaki ilişkidir. Yerel yönetimlerden, üniversitelerin başarılı olmaları, daha iyi eğitim ve araştırma yapmalarını sağlayacak desteklerin gayreti ve planlaması içinde olmalarını bekliyoruz. Ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin son aylarda yoğunlaşan tasarrufları, bu bilinç ve anlayıştan uzak olduğunu göstermektedir. ODTÜ ve ODTÜ Ailesi olarak iyi niyet ve meşruiyet zemini dışındaki davranışları esef ve tepkiyle karşılıyoruz. Üniversitemizi siyasi ve ekonomik çıkarlara malzeme yapma çabalarına bundan sonra da tüm olanaklarımızla karşı çıkacağımız bilinmelidir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!