AB ile entegrasyon sağlanmış durumda

Güncelleme Tarihi:

AB ile entegrasyon sağlanmış durumda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2009 00:00

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli Sarıtoprak’ın düzenlediği Cinnah Sohbetlerine bu hafta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Tuğrul Kutadgobilik konuk oldu.

TİSK’in, kurulduğu 1961 yılından itibaren Türk iş dünyasının en güçlü meslek kuruluşlarından biri olduğunu ve bünyesinde 23 işveren sendikasını barındırdığını hatırlatan Sarıtoprak, "TİSK, Türk iş yaşamını ve hukukunu yönledirmede çok etkin olmuş, iş dünyasını uluslararası platformlarda en iyi şekilde temsil etmiş bir çatı örgütüdür" dedi.

Kutadgobilik, Türk iş çevrelerinin Avrupa’da büyük bir ekonomik potansiyele ve ciddi bir pazara sahip olduğunu söyledi. Avrupa Birliği’ne üyelik konusunda ekonomik entegrasyonun zaten sağlandığını ifade eden Kutadgobilik, "Türkiye’de 21 bin 300 tane çok uluslu şirket bulunuyor. Bunlardan 11 bin 730’unu Avrupa Birliği ülkeleri oluşturuyor. Bu anlamda AB ile ekonomik entegrasyon halihazırda sağlanmış durumdadır. Türkiye’nin, bu ülkelerle ithalat ve ihracat ilişkileri var" dedi.

Türkiye’nin, dünyanın 15’inci büyük ekonomisi durumunda olduğunu da hatırlatan Kutadgobilik, "Türkiye, dünyanın bir numaralı televizyon ve otobüs üreticisi, iki numaralı çimento üreticisi, üç numaralı çelik üreticisi konumundadır. Bunlarla birlikte ülke olarak yan sanayimizle Avrupa’nın otomotiv üssü olduk" değerlendirmesini yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!