96 yıl sonra da Ata’ya coşkulu karşılama

Güncelleme Tarihi:

96 yıl sonra da Ata’ya coşkulu karşılama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2015 15:50

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 96. yıl dönümü, dün törenlerle kutlandı. Ankaralılar, sabah Anıtkabir’e gidip Ata’nın huzuruna çıktı. Atatürk’ün Ankara’ya ilk gelişinde karşılandığı Dikmen Keklikpınarı’nda da Seymenler ve büyük coşku vardı.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 96. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Anıtkabir’deki tören, saat 09.00'da devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşü ile başladı. Kortejde, Ankara Vali Yardımcısı Kemal Karadağ ve beraberindeki heyet ile seymenler de yer aldı. Karadağ tarafından Atatürk'ün kabrine çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Karadağ, burada Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:
"Milli mücadeleyi başlatmak üzere, dünyada eşi görülmemiş bir bağımsızlık destanının merkezi olarak seçtiğiniz Ankara'ya gelişinizin 96. yıl dönümünde, modern Türkiye'nin başkentinin il yöneticileri olarak huzurunuzdayız. Milletimizin makus tarihi, Dikmen sırtlarına adım attığınız gün değişmiş, önderliğinizde verilen bağımsızlık mücadelesi Cumhuriyet ile taçlanarak zafere ulaşmıştır. Milli mücadelede hiç tereddüt etmeden yanınızda yer alan Ankaralılar, bugün de vatanımızı ve milletimizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücüyle çalışma, azim ve kararlılığındadır. Ruhunuz şad olsun."

Haberin Devamı

96 yıl sonra da Ata’ya coşkulu karşılama

SEYMENLER KARŞILAMASI

Öte yandan kutlamalar kapsamında dün öğle saatlerinde Dikmen Keklikpınarı’nda düzenlenen törene de çok sayıda Ankaralı katıldı. Etkinlik 80. kez düzenlenen ‘Büyük Atatürk Koşusu’ ile devam etti. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinde coşkuyla karşılandığı Dikmen Keklikpınarı’nda düzenlenen törene Ankara Vali Vekili Kemal Karadağ, yetkililer, Seymenler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşmaların ardından Ankara’nın Seymenleri de gösteri yaptı. Gösterinin ardından etkinlik her yıl geleneksel olarak düzenlenen Büyük Atatürk Koşusu ile devam etti. Büyük Atatürk Koşusu, bu yıl 80. kez koşuldu. 7’den 70’e herkesin katıldığı koşu Dikmen Keklikpınarı’ndan başlayarak, Ankara Garı’nda sona erdi.

Haberin Devamı

96. YIL MESAJLARI

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 96. yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu birer mesaj yayımladı. Liderlerin mesajlarından satı başları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

EN ÖNEMLİ KİLOMETRE TAŞI

“Gazi Mustafa Kemal’in, Heyet-i Temsiliye üyeleriyle birlikte Ankara’ya gelişi, milletimizin büyük fedakarlıklar ve eşsiz bir mücadele azmiyle zafere ulaştırdığı İstiklal Savaşımızın en önemli kilometre taşlarındandır. Gazi Mustafa Kemal ve beraberindekileri büyük bir coşku ve heyecanla karşılayan Ankara, Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan bağımsızlık yolculuğunun sevk ve idare merkezi olmuş, Cumhuriyetimizin temellerini oluşturan önemli kurum ve kuruluşlara ev sahipliği yapmıştır.
Bu düşüncelerle, Ankara’ya gelişinin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal’i ve İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm Ankaralıları en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Haberin Devamı

Başbakan Davutoğlu:

DÖNÜM NOKTASI OLMUŞTUR

“Gazi Mustafa Kemal’in beraberinde Heyet-i Temsiliye üyeleri ile 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişi İstiklal Mücadelemiz açısından bir dönüm noktası olmuştur. Millet iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu ve İstiklal mücadelemizin esasları gibi önemli hususlar, bu adımla hayatiyet kazanmıştır. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadelemizin tüm kahramanlarını; Ankara’ya gelişlerinin yıl dönümünde saygıyla anıyorum.”

CHP lideri Kılıçdaroğlu

MÜCADELEYE GÜÇ KATMIŞTIR

“Büyük Atatürk ve arkadaşlarının Ankara’ya gelişi Kurtuluş Savaşı tarihimiz açısından olduğu gibi dünya tarihi açısından da bir dönüm noktasıdır. 96 yıl önce Dikmen sırtlarında Büyük Atatürk’ü karşılayan Ankaralılar, başkentimizin tarihe geçen büyük başarısının en önemli destekçileri olmuş; coşku ve azimleri Cumhuriyet’e uzanan yolda verilen mücadeleye güç katmıştır.”

Haberin Devamı

TEMA ÜYELERİNDEN ATATÜRK YÜRÜYÜŞÜ

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) üyeleri, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 96. yıl dönümünü doğa yürüyüşü etkinliğiyle kutladı. TEMA Ankara temsilciliği üyeleri, TRT Genel Müdürlüğü’nün Eymir Gölü kapısında toplanarak göl çevresinde yürüdü.

SEYMENLERDEN SİNSİN ATEŞİ

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 96’ncı yılında Ankara Kulübü Akyurt Şubesi Seymen ekibi tarafından düzenlenen kutlama gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Necip Fazıl Konferans Salonu önünde yakılan Sinsin ateşi ile birlikte davul zurna eşliğinde Akyurtlu seymenlerin Sinsin oyununa vatandaşlar da eşlik etti. Hakkı TÜRKDAĞ/DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!