8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Güncelleme Tarihi:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 15:21

- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya milletvekili Çetin Osman Budak, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Dr. Ali İhsan Yılmaz ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla birer mesaj yayımladı

ANTALYA (AA) - AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya milletvekili Çetin Osman Budak, Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Dr. Ali İhsan Yılmaz ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla birer mesaj yayımladı.
AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, AK Parti iktidarı döneminde siyasetten iş hayatına, eğitimden sosyal yaşama kadar kadınlara yönelik birçok düzenleme yapıldığını bildirdi.İş hayatına atılmak isteyen kadınların hibe kredilerle desteklendiğini, kadınlar için pozitif ayrımcılık sağlanmasını anayasal güvenceye kavuşturulduğunu kaydeden Sümer, "Başı örtülü olduğu için eğitim özgürlüğü kısıtlanmış, ayrımcılığa uğramış kadınlarımızın eğitim ve çalışma haklarını kullanabilmelerini sağladık. Artık başörtülü kadınlarımız istedikleri okullarda eğitim alabiliyor, istedikleri meslekleri yapabiliyorlar" dedi.AK Parti Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç da Türkiye'de kadınlar için birçok düzenleme yapılmasına rağmen henüz istenilen seviyeye ulaşılamadığını kaydetti.AK Parti hükümetlerinin aile ve toplum hayatında kadını görünür kılarak işlevini artıracak tedbirler aldığını belirten Özkoç, şöyle devam etti:"Kadınlarımız için yapılan ve yapılması planlanan çalışmaların hiçbiri tesadüf değildir. Bilinçli olarak ve kararlılıkla hayata geçirilen politikaların sonucudur. Hayata her anlamda 'can' katan kadınlara yapılan her hizmetin, halkın sağlığına, huzuruna, mutluluğuna, dolayısıyla Hakk'a yapıldığını savunan anlayışımızla, tüm dünya kadınlarının özellikle de mazlum coğrafyada yaşayan kadınların ve Anadolumuzun değerli kadınlarının Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar; refah, huzur ve barış içinde yaşayacakları yarınlar dilerim."
- CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya milletvekili Çetin Osman Budak da AK Parti döneminde kadına yönelik şiddetin yüzde bin 400 arttığını iddia etti.Kadın erkek eşitliğini küçük yaşlarda çocuklara kazandırması gereken eğitim sisteminde, tam tersine ayrımcılığı körükleyen örneklerin sayısının her geçen gün arttığını savunan Budak, şunları kaydetti: "Kadınlar karar alma süreçlerinden uzaklaştırılırken, kadın istihdam paketi adı altında da kadınlarımızı iş yaşamından koparacak düzenlemeler yapılıyor. Kadınlarımız haklarına sahip çıkacak ve bu karanlık dönem mutlaka aşılacaktır. Her zaman omuz omuza olduğumuz kadınlarımızla birlikte mücadele edeceğiz, kadını toplumsal yaşamdan koparmaya çalışan zihniyete inat, yaşanabilir Türkiye'yi kuracağız."
- Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Yılmaz
Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Dr. Ali İhsan Yılmaz da 3 Aralık'ta engellilerin, 24 Kasım'da öğretmenlerin, 14 Mart'ta sağlık çalışanlarının, 8 Mart'ta da kadınların gündemin en ön sıralarına getirildiğini söyledi.Türkiye'nin bu sene kadına yönelik şiddetin ve cinayetin tahammül edilemez bir düzeye ulaştığı bir halde 8 Mart'ı karşıladığını belirten Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:"Bir yıl içerisinde 300'e yakın kadınımız cinayete kurban gitmiştir. Neredeyse her gün kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüz haberleri yurdun dört bir yanından gelmektedir. Tarihi köklerinde kadının ayrı bir değeri ve önemi olan medeniyetimiz bugün içine düştüğü bu durumdan mutlak suretle kurtulmalıdır."Kadınların sosyal hayatta karşılaştıkları sorunların yanında çalışma hayatında da sıkıntılar yaşadığına işaret eden Yılmaz, Türkiye'de işgücü piyasasında emeği en fazla sömürülen, güvencesiz çalışmaya en fazla mahkum edilen kesimin kadınlar olduğunu bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!