55. Uluslararası Troia Festivali başlıyor

Güncelleme Tarihi:

55. Uluslararası Troia Festivali başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2018 10:50

55. Uluslararası Troia Festivali başlıyor

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 55'inci Uluslararası Troia Festivali, 9-13 Ağustos tarihleri arasında aralarında dünyaca ünlü sanatçıların da bulunduğu çok sayıda isme ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında kentin pek çok noktasında etkinlikler düzenlenecek.

Çanakkale'de, 1963 yılından beri düzenlenen festivalin bu sene 10 Ağustos Cuma günü Troia Ören Yeri’nde gerçekleşecek resmi açılış töreninde geleneksel hale gelen Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü Prof. Dr. Haluk Şahin’e takdim edilecek.

Festival kapsamında dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Çanakkale Belediyesinin talebi doğrultusunda Troia’yı notalara taşıyarak hazırladığı ‘Truva Sonatı’nı ilk kez bu akşam Çimenlik Kalesi’nin büyülü atmosferinde müzikseverlerle buluşturacak. Bunun yanı sıra özellikle Muhteşem Süleyman ve Kösem Sultan gibi operalarıyla bilinen, dünya çapında da tanınan sanatçı Tevfik Akbaşlı tarafından bestelenen ve Aytaç Manizade yönetiminde sergilenecek Troia Efsanesi Operası’nın da ilk gösterimi 12 Ağustos Pazar günü yine Çimenlik Kalesi’nde gerçekleşecek.

Fransız sanatçı Dany Brillant, film ve dizilere besteleriyle can veren Yunan sanatçı Eleni Karaindrou, Barcelona Gipsy Balkan Orkestrası, Erol Evgin, Mehmet Erdem, Resul Dizdar, Rubato ve Dina Ensemble da bu seneki festivalin konukları arasında yer alıyor.

55'inci Uluslararası Çanakkale Troia Festivali etkinlikleri kapsamında müziğin yanı sıra, söyleşiler, sergiler, tiyatrolar ve spor etkinlikleri de vatandaşlarla buluşacak.

ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!