GeriSeyahat 36 saatte Los Angeles
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
36 saatte Los Angeles

36 saatte Los Angeles

Genişliği, zengin seçenekleriyle farklı beğenilere sahip gezginleri mutlu edecek bir şehir Los Angeles.

Son yıllarda trafiğe kapalı caddelerin artması merkezini yürüyerek keşfetmeyi kolaylaştırdı, keyifli hale getirdi. Muazzam ”L. A. Live Entertainment”ın dönüşümde önemli bir payı var. Bununla birlikte butik barlar, yaratıcı mönüler sunan restoranlar hızla artıyor.

Cuma

16:00
Sanat yürüyüşü

Her ayın ikinci perşembesinde düzenlenen Sanat Yürüyüşü, şehrin güçlü sanat atmosferini görmenin yegâne yolu. Binlerce kişinin sokakta eğlendiği dev bir parti bu. Düşük kiraların cazibesine kapılan pek çok galeri Chinatown’ın fenerlerle donanmış sokaklarından Chung King Road’u mesken tutmuş. The Box (theboxla.com), Jancar (jancargallery.com), Charlie James (cjamesgallery.com) ve Sabina Lee (sabinaleegallery.com) önde gelen galeriler. William Powhida, Orly Cogan gibi sanatçıların sergileri samimi, kışkırtıcı. Çoğu galeri saat 18.00’e kadar açık.

19.30
Şehrin parlak zamanı

Bir Lakers maçı yakalayabilir, olmazsa Grammy Müzesi’ni turlayabilir veya Nokia Theater’da konsere gidebilirsiniz. 27 hektarlık alana 2,5 milyar dolarlık yatırımla kurulan dev spor, eğlence merkezi L.A. Live’da her zaman ilgi çekici bir gösteri var (lalive.com). 1858 metrekarelik LED ekranıyla Nokia Plaza en görünür yapılardan biri. Restoran ve barlar Times Meydanı çevresinde yoğunlaşıyor. Yine de pek çok kişinin öncelikli tercihi meydan çevresindeki yayalaştırılmış caddelerde gezinmek, şehrin pırıltılı yüzünü keşfetmek.

22.00
Gece tadımı

Gorbals şehir merkezindeki en fantastik restoranlardan. Sahibi İskoç, İsrailli melezi ödüllü bir şef. Restoran etnik mutfakları modern yaklaşımla buluşturuyor. Quebec ile Vietnam mutfağı karışımı “My banh mi poutine” ve pastırma sarılmış hamursuz topları tatmanızı öneririz. Küçük porsiyonların fiyatı 12-32 TL arasında. Restoran bir zamanlar Bogart, Chaplin, Garbo gibi yıldızların geçtiği Alexandria Hotel’in lobisinde. (thegorbalsla.com).

Cumartesi

09.00
Nickel’de sabah tadımı

Nickel Diner’ın kahvaltı mönüsünde akçaağaç şurubuyla pastırmalı pufböreği en popüler ürün. Yemek mönüsünde de porsiyonu 14-20 TL arasında pek çok alternatif var. Birkaç yıl önce açılan restoranın ilginç özelliği geçmişin gecekondu mahallesinde önemli bir dönüşümün başlangıcı olması. Kapısındaki uzun müşteri kuyrukları değişimin kanıtı. (nickeldiner.com)

10.30
Güzel tehdit

Fashion District, yani moda semtinde özel tasarımlardan sıradan ürünlere kadar her bütçeye uygun seçenek bir arada. Pek çok mağasa sadece toptan satış yapsa da aralarda müthiş indirimlere rastlamak mümkün. Dokuzuncu bölgedeki mağazalar ve kuyumcular, L.A. sokaklarında alışverişe başlamak için uygun nokta, pazarlıktan çekinmeyin. Tuhaflıkla ucuzluğu buluşturan Rowdier Santee Alley’yi de listenize ekleyin. Bu kargaşa dolu açık pazarda, atmaca gibi enerjik satıcılar çarpıcı el çantalarından tuhaf oyuncak kurbağalara kadar her şeyi satıyor (thesanteealley.com). Daha düzenli bir yer arıyorsanız Christine Silvestri of Urban Shopping Adventures sizi üç saatlik eğlenceye davet ediyor. İki kişi 140 TL rehber ücreti ödeyip, aradığınızı hemen ve en uygun fiyata bulabilirsiniz. (urbanshoppingadventures.com)

13.00
Müzikle boyutlanan mimari

Gustavo Dudamel’in şefliğindeki Los Angeles Filarmoni Orkestrası konser salonuna büyük kalabalıklar çekse de Walt Disney Konser salonu sadece mimarisi için bile görülmeye değer (laphil.com). Bahçesinde piknik yapabilir, terastan büyüleyici manzarayı seyredebilirsiniz. Ücretsiz rehberli turlar hakkında internetten bilgi alabilirsiniz. (musiccenter.org)

19.00
Tembel öküzün kantini

Little Tokyo’s Lazy Ox Canteen, üç yıldır şehrin en populer gastropub’ı. Her akşam tıklım tıklım dolu. Mönüsünde kuzu boynu kıymasından, domuz kulağına ne ararsanız var. Seçenekler bir yörenin, dönemin mutfağına odaklanmak yerine et ağırlıklı oluşturulmuş. Porsiyon fiyatları 10 - 30 arasında (lazyoxcanteen.com).

20.30
Bir gösteri seçin

Güzel bir gösteri izlemek istiyorsanız L.A. Live’da alternatif tükenmez. Sürpriz seçenekler ise küçük semtlerde. The Redcat Theater (redcat.org) deneysel gösterilerin mekânı. Süslü, eski bir gece kulübü Club Mayan’ın burlesk ile güreş karışımı çılgın Lucha VaVoom gösterileri meşhur. Giriş 40 TL (clubmayan.com). Sevimli, salaş The Smell dansı seven gençlerin mekanı. Giriş 10 TL.(thesmell.org)

22.30
Yasakmış gibi için

Geçen yüzyılın ilk yarısındaki içki yasağı sırasında Los Angeles geceleri bugünkü kadar hareketli miydi? Cevabını düşünmeye gerek yok, bazı barlar geçmişin ilginç günlerini yaşatıyor. Lüks sohbet mekânı The Varnish’ten (thevarnishbar.com), enerjik The Edison’a (edisondowntown.com), eski banka kasası görünümlü The Crocker Club’a şık mekanlarda (crockerclub.com) özel kokteyl mönüleri zengin. Fiyatlar 18 - 28 TL arasında. Seven Grand’ın havalı atmosferi keyifçiler (sevengrand.la), La Cita Bar ise ev sıcaklığını arayanlar için ideaal. (lacitabar.com)

Pazar

09.00
Ham elmas

The Bamboo Plaza, ismi kadar havalı değil ama ikinci katındaki Chinatown’a uğramanızı öneririz. The Empress Pavilion konferans merkezini andıran geniş salonlarıyla damak tadına düşkünleri ağırlıyor. Tabaklar tablo kadar güzel. Porsiyon fiyatları 4-10 TL arasında. (empresspavilion.com)

11.00
Büyük sanat

Galeri sahipliğinden özgün sanat yönetmenliğine geçen Jeffrey Deitch, Çağdaş Sanatlar Müzesi’ni devraldığından bu yana yaklaşımıyla hep ilgi odağı. Kimi zaman korkutuyor, kimi zaman kızdırıyor. Sonucu ve ünlü koleksiyonunu görmek için müzeye uğrayın Rothko, Oldenburg, Lichtenstein ve Rauschenberg’in eserlerini de görün. Müze üç ayrı mekanda. Bunlardan biri de şehir merkezinde (moca.org).

False