24 TL’lik bandrol ücreti artık alınmayacak

Güncelleme Tarihi:

24 TL’lik bandrol ücreti artık alınmayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2013 01:07

Başkent toplu ulaşımı, 1 Ocak’tan itibaren “akllı kart” dönemine geçecek. 10 Ekim’den itibaren akıllı kart dağıtımına başlayacaklarını belirten Başkan Melih Gökçek, öğrencilerin en çok şikayetçi olduğu bandrol uygulaması ile ilgili, “24 TL’lik bandrol ücreti artık alınmayacak. Öğrenciler bir defaya mahsus akıllı kart alırken 5 TL ödeyecek” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 10 Ekim’den itibaren, kent içi ulaşımda akıllı kartların dağıtılmaya başlayacığını açıkladı.
Ulaşımdaki yeni dönemde, Başkent’te eğitim gören öğrencilerin en çok şikayet ettiği bandrol konusunda da bilgi veren Başkan Melih Gökçek, akıllı kartlarla bandrol uygulamasına son vereceklerini söyledi. Öğrencilerin akıllı kart alırken bir defaya mahsus 5 TL ödeyeceğinin altını çizen Gökçek, şöyle devam etti:

BİR DEFAYA MAHSUS 5 TL

“EGO’nun almakta olduğu 24 TL’lik bandrol ücreti artık alınmayacak. Öğrenciler, bir kereliğine alınacak indirimli akıllı kartlarını eğitim hayatlarının sonuna kadar kullanabilecek. Akıllı kartlarını bir kereye mahsus 5 TL karşılığında alacak olan öğrencilerin bu haklarının devamlılığını EGO, okullardan alacağı listeler ile güncelleyecek. Mezun olan öğrencinin indirimli kart kullanma hakkı her eğitim öğretim yılı başında elektronik olarak sistemde kapatılacak. İndirimli kart kullanım hakkı iptal edilen öğrenci, toplu taşımadan faydalanmak için tam kart alacak.”

Haberin Devamı

MİSAFİR ÖĞRENCİYE İNDİRİM YOK

Akıllı kart uygulamasından Ankaralı olup da, şehir dışında öğrenim gören öğrenciler yararlanamayacak. Yetkililer, bu öğrencilerin, şehir dışından gelen diğer vatandaşlar gibi, tek binişlik kartlarla seyahat edebileceklerini söyledi.

1 OCAK’TAN İTİBAREN YÜRÜRLÜKTE

Ankarakart adı verilen “temassız akıllı kartlar”ın 1 Ocak tarihi itibariyle uygulamaya geçeceğini ifade eden Gökçek, “Çalışmaları hızla sürdürülen kartlar ‘serbest (ücretsiz), indirimli ve tam’ olmak üzere üç çeşit hazırlanacak ve bu kartlar kişiye özel olacak” bilgisini verdi. Kart sahiplerinin istedikleri miktarda parayı kartlarına yükleyebileceklerini kaydeden Gökçek, “UKOME tarafından belirlenen toplu taşıma ücretleri her binişte yolcunun kartındaki miktardan düşecek. Kişiselleştirilen kartın kaybedilmesi durumunda başkaları tarafından kullanımı engellenerek, mağduriyeti önlenecek. Denetim daha iyi sağlanacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!