220 öğrencinin yüzünü güldürdüler

Güncelleme Tarihi:

220 öğrencinin yüzünü güldürdüler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2016 11:19

220 öğrencinin yüzünü güldürdüler

Haberin Devamı

KARS, (DHA)- KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'ndeki Ford Otosan'da çalışan Hayri Uslu ve Süreyya Özkuru, Kars'ta memur olarak görev yapan arkadaşlarının isteği üzerine başlattıkları kampanyayla 10 köy okulundaki 220 öğrenciye giysi ve ayakkabı yardımında bulundu. Öğrencilerin yüzünü güldüren Uslu ve Özkuru'ya, yardım için gittikleri köylerde muhtarlar tarafından Kars kaşarı hediye edildi.
Ford Otosan çalışanlarının başlattığı yardım kampanyası firma içerisinde ses getirerek bir çığ gibi büyüdü. Toplanan bütçeyle köydeki öğrencilere eşofman, ayakkabı, çorap gibi birbirinden renkli hediyeler alındı. 6 köyde de ihtiyaç sahibi yeni evli çiftlere bebek giyim malzemeleri yardımında bulunuldu. Kocaeli Ford Otosan Ürün Geliştirme Ar-Ge Merkezi çalışanlarından Hayri Uslu ve Süreyya Özkuru, diğer çalışan arkadaşlarını da temsilen Kars’a gelerek, Dikme, Çığırgan, Kümbetli, Karakale, Hacıhalil, Yücelen, Karaçoban, Bulanık, Akdere ve Borluk köylerinde ilköğretimde öğrenim gören toplam 220 öğrenciye ulaşıldı. Bunun yanı sıra köylerde yeni bebek sahibi olan çiftlere de ulaştırılmak üzene okul öğretmenlerine bebekler için çeşitli kıyafetler bırakıldı. 2 gün boyunca Kars’ta belirlenen köy okullarını dolaşarak hediyeler dağıtan Uslu ve Özkuru, mutluluğun ölçüsünün olmadığı hatırlatmasını yaparak, miniklerin yüzlerindeki gülümseme için ülkenin bir ucundan diğer bir ucuna gitmek için başka bir sebep aramaya gerek olmadığını söyledi.
Kocaeli Ford Otosan Ürün Geliştirme Ar-Ge Merkezi’nde çalışan ve yardım kampanyasına öncülük eden Hayri Uslu, "Kars'ta görevli bir arkadaşımız bize öğrencilerin birtakım ihtiyacı olduğunu söylemesi üzerine böyle bir sosyal sorumluluk projesi hazılayıp geldik. Kocaeli Ford Otosan Ürün Geliştirme Ar-Ge Merkezi’nde başlattığımız kampanya kısa süre içerisinde büyüdü ve buraya ulaşabildik. Elimizden geldiğince, karınca kararınca yardım etmeye çalıştığımız öğrenci sayısı 220 civarında bunun dışında köylerdeki ihtiyaç sahibi ailelere de ulaşmaya çalıştık ve onlara da küçük çaplı hediyeler getirdik. Gönül ister ki daha fazla insana ulaşabilelim, daha çok insanı sevindirebilirim. İnşallah bu bir başlangıç oldu ve bundan sonra devamı da gelecek" dedi.
Uslu ve Özkuru’ya yardım yapmak için gittikleri köylerde köy muhtarları tarafından Kars kaşarı hediye edildi. Uslu ve Özkuru gittikleri her köyden miniklerin gülücükleri arasında el sallayarak ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!