2012'ye 'Büyük BuluÅŸma' ile girdi

Güncelleme Tarihi:

2012ye Büyük Buluşma ile girdi
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 16, 2012 15:16

SUBARU, 'Büyük Buluşma' sloganı ile Türkiye'de satışa sunduğu XV modeliyle 2012'de yepyeni müşteriler hedefliyor. Subaru Türkiye Genel Müdürü Toros Kardaş, "1.6 litrelik benzinli boxer motoru, CVT otomatik şanzımanı ve standart dört çeker özelliği ile tüm üst segmente ait nitelikleri bünyesinde barındıran XV ile marka tutkunlarımızı artıracağız" dedi.

Haberin Devamı

DÜNYADA tüm modellerinde sürekli simetrik dört çeker özelliğine (AWD) sahip tek marka olan Japon Subaru, 2012 yılında 'Güven, konfor ve eğlence' ögelerini bir araya getirerek Türkiye'de büyümeyi hedefliyor. Subaru Genel Müdürü Toros Kardaş, Türkiye'de bazı firmaların satış adetlerini artırabilmek adına SUV özellikleri taşımayan, sadece görünüm olarak SUV benzerliği olan modelleri ürün gamlarına eklediğini hatırlatarak, "Bu bizim tarafımızdan kabul edilemez bir durum. Dolayısıyla Subaru bu güçlü karakteri itibarı ile niş bir kitleye hitap ediyor. Sadece görünümü itibarı ile değil gerçekten arazide kabiliyetli olma niteliklerini barındırdığı için 4x4 araç almayı hedefleyen kitle bizim alıcı grubumuzu oluşturuyor" yorumunu yaptı.

/images/100/0x0/55eaf5c3f018fbb8f8a1d162


Yeni Forester desteÄŸi     Â

Subaru için 2011 yılının oldukça verimli geçtiğini kaydeden Kardaş, amiral gemileri olarak nitelendirdikleri Forester'ın yeni versiyonunu tüketici ile buluşturduklarını söyledi. Kardaş, "Geçen yıl 2.5 litrelik Subaru Outback ve 2 litre Forester en çok tercih edilen modellerimiz arasındaydı. Ayrıca dizel versiyonlu Outback ilgi çeken bir diğer modelimiz oldu. Özellikle Forester 2011 yılı satışlarımızda olumlu bir artış sağladı ve yılı toplam 761 adet araç satışıyla kapattık" dedi.

Subaru XV ile yeni müşteri

2012 yılında ise düşük motor hacmine sahip ürünlere konsantre olacaklarının altını çizen Kardaş şunları anlattı: "Bu, daha geniş pazar payına sahip bir oyuncu olmamıza yönelik bir strateji. Buna bağlı olarak da Türkiye genelindeki bâyilik teşkilatımızı, yeni ürün gamına uygun olarak tekrar değerlendirip geliştirmeyi planlıyoruz. Pazarın aynı seviyede kalacağını, kendi hedefimizde ise önemli bir büyüme yakalayacağımızı öngörüyoruz. Yeni yılda "Büyük Buluşma" sloganı ile tüketici ile buluşturduğumuz Subaru XV ile markaya yeni müşteriler kazandırmayı hedefliyoruz. Ayrıca bu yıl yeni Impreza ve spor modelimiz BRZ'yi Türkiye'de satışa sunacağız."

Bayi teşkilatı büyüyor
/images/100/0x0/55eaf5c3f018fbb8f8a1d164

Türkiye'nin en büyük 7 kentinde satış noktalarının bulunduğunu kaydeden Kardaş, bu yıl Ankara'da yeni bayileri 'Bayraktar Otomotiv Ankara'nın devreye alınması ile bayi ağlarını daha da güçlendirdiklerini söyledi. Kardaş, "Pek çok ilimiz hızlı bir büyüme içerisinde. Gaziantep, Denizli, Konya, Samsun, Erzurum gibi illerin büyümesi ilgimizi çekiyor. Ürün gamımızı zenginleştirdikçe bu illerde satış bayiliği imkanlarını değerlendireceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

2012'de yeni bir rekor gelebilir

Haberin Devamı

2011 yılında hükümetin aldığı önlemlerin pazarın artış hızını yavaşlatarak kontrollü büyüme çizgisine çektiğini kaydeden Subaru Türkiye Genel Müdürü Toros Kardaş, "Buna rağmen Aralık ayı beklentilerin üzerinde gerçekleştiği için toplam pazar 864 bin 439 adet satış miktarı ile kapandı. Sonuçlara bakıldığında 2011'in otomotiv sektörü için yeni bir rekor yılı olduğunu söyleyebiliriz" dedi. 2012'nin ise Avrupa'dan kaynaklanan etkiler nedeni ile biraz daha zor geçmesinin beklendiğini kaydeden Kardaş şöyle konuştu: "Ama Türkiye'nin yüzde 3'lere ulaşan büyüme yakalamasıyla yeni bir rekor gerçekleştirilebilir. Türkiye otomotiv pazarı, yüksek tüketici güveni ve artan rekabet ile pek çok Avrupa ülkesinden pozitif yönde ayrıştı. Dolayısıyla sektör olarak 2012 yılına iyimser bakıyoruz. 2011'de olduğu gibi bu yıl da büyümenin kontrollü olarak devam edeceğini öngörüyoruz. Tabi ÖTV düzenlemelerinin, bir kısım modellerin satışında yavaşlama yaşanmasına sebep olacağı kesin. Ancak aynı zamanda bazı modellerin de talebini artıracak gibi görünüyor."

Haberin Devamı

1.6 motorda hem otomatik vites hem sürekli 4 çeker sunuyor

SUBARU XV, Türkiye'de tamamen yeniden tasarlanmış 1.6 litrelik boxer motoru, tam otomatik CVT şanzıman ve sürekli dört çe

/images/100/0x0/55eaf5c3f018fbb8f8a1d166
ker sistemi ile birlikte sunuluyor. Aracın, Türkiye'deki 1.6 motorlu SUV segmenti için bir ilk olduğunu kaydeden Toros Kardaş, "Yeni vergilendirme sistemi 4x4 otomobillere ulaşımı daha da zorlaştırıyor. Zira piyasada 4x4 özelliği taşıyan araçların hemen hepsi 2 litre ya da daha üzeri motor gücüne sahip. Bu yüzden Subaru XV hem 1.6 motoru hem CVT otomatik şanzımanı ve 4X4 özelliği bir arada sunan tek model olarak ön plana çıkıyor" dedi. XV satışlarının rakamsal sonuçlarının 2012'de daha çok hissedileceğini söyleyen Kardaş, ama yılın ilk aylarına bakıldığında aracın satış performansının oldukça yüksek olduğunu belirtti. Kardaş, "Bu sonucu almamızda etken olan bir faktör ise; kışın oldukça yağışlı ve sert geçmesi oldu. Yoğun kar yağışı 4x4 araçların hayatımızdaki önemini bir kez daha hatırlattı. 2012'de toplam satış hedefimizi 1500 adet olarak belirledik."

Çocuklara koruma

Euro NCAP'tan da tam not alan Subaru XV, üstün teknolojik donanımı sayesinde çarpışma durumunda sürücü ve yayaları maksimum oranda koruyor. Aktif Güvenlik Sistemi'nin kullanıldığı XV'de diğer Subaru modellerinde kullanılan VDC (Araç Dinamikleri Kontrolü) sistemi bulunuyor. Tehlikeli durumlarda devreye giren etkin bir kontrol sistemi olan VDC'ye ek olarak fren destek fonksiyonu da eklendi. Yolcu kabinini tavandan kapılara, sütunlara ve zemine kadar her alanda "halka biçimindeki takviye şasileri" ile donatılan XV'nin çarpma anında güvenliği maksimuma çıkarıldı. Euro NCAP'tan bebek koruması kategorisinde ödül almış olan XV'nin ön ya ve yan cephelerdeki koruma perdeleri tehlikeli bir darbe anında çocuğun yaralanma riskini en aza indiriyor. Hava yastığı ise koltuğa oturan kişinin büyüklüğünü algılayıp ona göre devreye giriyor. Böylece çocuklar için tehlikeli olabilen hava yastığı kontrollü olarak açılıyor.

Haberin Devamı

Sınıfının tek sürekli 4 çeker kompaktı

/images/100/0x0/55eaf5c3f018fbb8f8a1d168

TOROS Kardaş, Subaru XV dışında markanın en önemli mirası olan Impreza'nın tamamen yenilenen yüzünün lansmanını bu yıl yapacaklarını belirterek, "Yeni Impreza, markanın "Confidence in Motion" mottosu doğrultusunda hazırlanmış ilk Subaru modeli olma özelliğini taşıyor. Boyutları çok fazla değiştirmeden daha ferah bir iç mekan yaratılan yeni Impreza'da keyif ve kalite hissi bir arada yaşatılıyor. Ayrıca standart 4x4 özelliğine sahip tek kompakt otomobil olması da Impreza'nın otomotiv pazarındaki yerini farklı kılıyor. Yeni dönemde daha az yakıt tüketen ama daha performanslı bir Impreza bulacaksınız" diye konuştu.

Haberin Devamı

BRZ ikinci yarı geliyorÂ

SUBARU'nun tek kapılı arkadan itişli spor otomobili BRZ'yi de 2012'nin ikinci yarısında satışa sunmayı planladıklarını kaydeden Toros Kardaş, "BRZ özellikle bir spor araçtan beklenenleri yerine getirmesi için özel olarak tasarlanmış 2 litrelik karşılıklı yatay 4-silindir boxer motor taşıyor. Son derece hafif ve dengeli yapısı ile spor otomobiller arasında kendine özel bir yer edineceğine inandığımız BRZ modeli Subaru mühendisliğinin geldiği noktayı yansıtır nitelikte" dedi. Kardaş, ayrıca Tokyo Fuarı'nda sergilenen Subaru'nun C sınıfı kompakt station concept modelinin de 2014 yılı sonunda hayata geçmesinin planlandığını belirtti. Kardaş, "Outback modelimizden biraz daha küçük boyutlarda, yepyeni bir 1.6 motor seçeneğiyle pazara sunulmasını beklediğimiz bu yeni Subaru modeli Türkiye için de büyük önem taşıyor"dedi.

AWD 40 yaşında

SUBARU deyince akla Simetrik Sürekli Dört Çeker sistemi geliyor. Bu yıl 40'ncı yılını dolduran Subaru'ya özgü bu AWD teknolojisi her türlü yol koşulunda keyifli sürüş ve güvenlik hissini bir arada sunabilen, motor gücünün iki tekerlek yerine dört tekerleğe sürekli eşit olarak aktarılabildiği, part-time değil full-time olarak çalışan bir aktarma sistemi. Hava ya da yol şartları ne olursa olsun, Simetrik Sürekli Dört Çeker teknolojisi sayesinde tüm Subaru modelleri güvenli ve keyifli yolculuk sunuyor. Bu yıl Cenevre Fuarı'nda AWD'nin 40. Yılına özel bir dizi etkinlik ve tanıtım yapıldı. "Keyifli Sürüş ve Gönül Rahatlığı" konseptini sembolize eden yarı insan yarı at şeklindeki "Centaur" simgesini taşıyan özel bir logo da tasarlandı. Bu logo simetrik AWD sisteminin odaklandığı araç ile bütünleşmeyi mükemmel bir şekilde temsil ediyor.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!