2012 SBS Sınav Sonuçları Açıklandı

Güncelleme Tarihi:

2012 SBS Sınav Sonuçları Açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2012 15:24

Haberin Devamı

DOĞA KOLEJİ SBS’DE 494.053 PUAN ORTALAMASIYLA TÜRKİYE’NİN ZİRVESİNE YERLEŞTİ

Türkiye’de ilk 10’da 4 öğrencisiyle lider
Doğa Konseptli Eğitim Modeli ile çocukları anaokulundan itibaren hayata hazırlayan Doğa Koleji,  öğrenci merkezli eğitim felsefesiyle her alanda kazandığı başarıyı SBS sonuçlarında da sürdürdü. Yıllardır SBS’de en başarılı okul olarak öne

/images/100/0x0/55ea3903f018fbb8f8725086
çıkan Doğa Koleji, bu yıl da kırılması güç bir rekora imza attı. Ataşehir Doğa Koleji 494.053 puan ortalamasıyla Türkiye’de zirvenin sahibi olurken, 492.325 puanla Avcılar Doğa Koleji ve 476.599 puanla  Topkapı Doğa Koleji’ni SBS’de bir kez daha zirveye taşıdı.

Türkiye’nin En Başarılı Okulları Belli Oldu

SBS sonuçlarının açıklanmasıyla, Doğa Koleji 494.053 puan ortalamasıyla Türkiye’nin zirvesine yerleşti. Yıllardır SBS’de en başarılı okul olarak öne çıkan Doğa Koleji, bu yıl da kırılması güç bir rekora imza attı. Ataşehir Doğa Koleji 494.053 puan ortalamasıyla Türkiye’de zirvenin sahibi olurken, 492.325 puanla Avcılar Doğa Koleji ve 476.599 puanla Topkapı Doğa Koleji’ni SBS’de bir kez daha zirveye taşıdı.

Doğa Koleji Türkiye’de ilk 10’da 4 öğrencisiyle rakipsiz lider
Doğa Konseptli Eğitim Modeli ile çocukları anaokulundan itibaren hayata hazırlayan Doğa Koleji,  öğrenci merkezli eğitim felsefesiyle her alanda kazandığı başarıyı SBS sonuçlarında da sürdürdü. Türkiye’de 500 tam puan alan 18 öğrencinin 3’ü Doğa Koleji’nden. Doğa Koleji ilk 10’da 4 öğrencisiyle rakipsiz lider oldu. Avcılar Doğa Koleji Öğrencisi Rozerin Akkuş  500.000, Atakent Doğa Koleji Öğrencisi Merve Özkılıç 500.000, Ataşehir Doğa Koleji Öğrencisi İbrahim Emre Sağlam 500.000, Atakent Doğa Koleji Öğrencisi Hasan Deniz Altuntaş ise 499.034 puan alarak ilk 10’a girdi.

Ayrıca Doğa Koleji’nin 3 öğrencisi; 6, 7 ve 8. sınıf SBS’de 3 yıl üst üste 500 tam puan alırken, 24 öğrenci tüm sorulara, 52 öğrenci 99 soruya doğru cevap verdi. 490.000 üzeri puan alan 115 öğrencisiye rekor bir başarıya imza attı.

Haberin Devamı

 

Haberin Devamı

Doğa Koleji başarısının sırrını öğrenmek için tıklayınız...


Doğa Koleji, öğrencilerini SBS’ye nasıl hazırlıyor?
Röportaj: Pınar TÜREN / İstanbul
Doğa Koleji, SBS ve Liseler Koordinatörü Ömer Gündoğdu’ya bu büyük başarının arkasındaki eğitim sistemini ve felsefesini sorduk.
SBS, sadece bir yıllık çalışmanın ürünü değil. SBS’yi ele alırken anaokulundan itibaren üniversite hayatına kadar öğrenciden ne beklediğimizi dikkate almalıyız. Bizim bir yaşam standardımız var. Öğrencileri anaokulundan başlayarak bir felsefe ile sisteme dahil ediyoruz. Sonra ilkokuldan ortaokula, ortaokuldan liseye oradan da üniversiteye bu felsefeyle bir sonuç elde ediyoruz.

Akademik başarı maksimum düzeyde
SBS’ye hazırlık sistemimizde 5, 6 ve 7. sınıfların temel müfredat dersleri, proje çalışmalarıyla destekleniyor ve sosyal uygulamalarla zenginleştiriliyor. 8. sınıfa geldiklerinde öğrencilere yoğun bir SBS hazırlık programı uygulanarak, akademik başarı maksimum düzeye çıkarılıyor. Bu yaklaşım bize, 2012 SBS’de yirmidört tane tüm soruları doğru yapan, elli iki tane bir yanlış yapan, doksan sekiz tane de iki yanlış yapan öğrenci getirdi.

Harvard, öğrencimizi davet etti
Bizim eğitim sistemimizde konular örneklerle gerçek yaşamdaki kullanım alanları temel alınarak anlatılıyor. Bu felsefe, ortaokulda öğrencileri derslere kanalize ediyor. Bu bakış açısıyla bir öğrencimiz Harvard’da sunum yaptı. Daha lise 1’de 11. sınıfların katıldığı Uluslararası Proje Olimpiyatları’na girdi ve bronz madalya kazandı.

Harvard, eğitim modelimizi öğrenmek istedi
Öğrencimizin yaşının küçük olması Harvard’ın dikkatini çekti ve onu davet ederek, orada bir sunum yapmasını istediler. Bu felsefeyi, eğitim modelimizi öğrenmek istediler. Bu durum, bizi ve öğrencimizin ailesini gururlandırdığı kadar aynı zamanda onun hedeflerinin de büyümesini sağladı.

Geleceğin liderlerini yetiştiriyoruz
Bizim için başarı, öğrencilerimizin gelecekte; kendine güvenen, yeteneklerinin farkında olan, kendini ifade edebilen, yönetim ve organizasyon becerisine sahip bireyler olarak yetişmeleridir. Çünkü biz geleceğin liderlerini yetiştiriyoruz.

SOES Eğitim Modeli
Öğrenci Merkezli Eğitim Sistemimiz (Student Oriented Education System) öğrenciye kendini geliştirme, farklı bakış açıları kazanma, ilgi ve yeteneklerini keşfetme olanağı sunuyor. SOES’in öğrencilerin akademik, sosyal, kişisel ve psikolojik gelişimini destekleyen uygulamalarıyla eğitime yeni bir bakış açısı getiriyoruz. Ortaokul öğrencilerine verilen temel derslerin yanında onları dünya vatandaşı haline getirecek SOES uygulamasına tüm kampüslerimizde yer veriyoruz. Böylece öğrencileri 5. sınıftan itibaren Doğa Anadolu Liseleri’nde uygulanan dünya akreditasyonlu t-MBA Modeli’ne hazırlıyoruz.

Eğitim koçluğu

5, 6, 7 ve 8. Sınıflar için geliştirilen SOES’te (Student Oriented Education System) “Eğitim Koçluğu” sistemin temelini oluşturuyor. Öğrenciler SOES’te “Yaratıcı Yazarlık, Araştırma Teknikleri, Sosyal Ağ, Girişimcilik, Mucit Atölyesi, Akıl Oyunları, Proje Hazırlama Teknikleri, Düşünme Eğitimi, Uluslararası İlişkiler ve Yönetim Bilimi” dersleriyle dünya vatandaşı olarak hayata hazırlanıyor.
t-MBA dünyanın en iyi lise eğitim modellerinden
2012 Dünya Eğitim Forumu’nda bir başarı hikayesi olarak, dünyanın en iyi eğitim sistemleri içinde sunulan t-MBA Eğitim Modeli ile öğrencilerimizi 4 yıl süren çok yoğun bir dil eğitimi ve uluslararası projelerle dünya vatandaşlığına; mesleki gözlem, Öğrenci Meclisleri ve t-MBA Zirvesi ile iş hayatına; liseye adapte edilen Ekonomi, İnsan Kaynakları gibi MBA dersleri ile üniversite hayatına hazırlıyoruz.

Seminerler ve rol modeller
Her kampüste düzenlenen t-MBA seminerleri çerçevesinde iş, bilim ve sanat dünyasından birçok yetkin isim; öğrencilerle bir araya gelip kariyer öykülerini, deneyim ve başarılarını paylaşarak öğrencilere rol model oluyor.
Doğa Koleji, bütün dünyada geçerli t-MBA Diploması veriyor!
Dünyanın en saygın ve önemli eğitim akreditasyonu şirketi Edexcel, t-MBA modelimizi onayladı. Bu Türkiye’de bir ilk. 2012-2013 yılından itibaren öğrencilerimiz mezun olduklarında ikinci bir diploma sahibi olacaklar. Alacakları t-MBA Diploması ile yurtdışında eğitim görmeleri için büyük bir kolaylık kazanacaklar.

Haberin Devamı

Doğa Koleji başarısının sırrını öğrenmek için tıklayınız...


6, 7 ve 8. Sınıf SBS’de 3 Yıl Üst Üste 500 Tam Puan Alan Doğa Koleji Öğrencileri
Emre Sağlam
Ataşehir Doğa Koleji


Başarılı olmak için temel şart kendine inanmak.
Ne kadar çalışırsanız çalışın başaracağınıza dair bir inancınız olmazsa başarılabileceğini düşünmüyorum. Bu inancınızı çalışmayla pekiştirdiğiniz zaman başarının kapıları ardına kadar sizlere açılır. Başarmak için ailenizle geçireceğiniz zamandan, kendi eğlence zamanınızdan fedakârlık etmeniz gereklidir.

Doğa Koleji’nde eğitim gördüğüm için şanslıydım.
Zorluk çektiğiniz konuları belirlemeli ve bu konuların üzerine gitmelisiniz. Yapamadığınız soruları öğretmenlerinize sormalısınız. Tüm bunları yaparsanız başarının kapınızı çaldığını göreceksiniz. Zorlukları aşmamda yardımcı olan aileme ve öğretmenlerime sonsuz teşekkürler.

Haberin Devamı


Rozerin AKKUŞ
Avcılar Doğa Koleji


SBS’ye yönelik birçok aktivite yaptık.
Öğretmenlerimiz bize karşı hep sıcak ve anlayışlı oldular. Bizim sorunlarımızı çözmeye özen gösterdiler. Derste anlayamadığım şeyleri bize tekrar tekrar anlattılar. Bilgileri öğrendikten sonra etkinlik ve testlerle, ders içi ve ders dışı çalışmalarla bilgilerimizi pekiştirdik. SBS'ye yönelik birçok aktivite yaptık. Denemeler, sınavlar, testler... Ancak bunca emek ve çalışma olmasaydı; öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz bize bu kadar özen göstermeseydi SBS'de okulumuz bu kadar başarılı olamazdı.

Başarımı okuluma borçluyum
Benim ve arkadaşlarımın SBS'de başarılı olmamızda Doğa Koleji'nin, öğretmenlerimizin ve yöneticilerimizin katkısı çok fazla. Başarımı okulumuzda uygulanan eksiksiz çalışmaya ve ailemin desteğine borçluyum.

Haberin Devamı

Merve Özkılıç
Atakent Doğa Koleji
“Neden Doğa Kolejine geldiğimi bana herkes soruyor. Okulumdaki arkadaş çevresi öncekine göre çok daha iyi, öğretmenler bizimle ilişkilerinde daha candan, sıcak ve samimi. Okula gitmekten gerçekten hoşlanıyorum, bu benim için bir zorunluluk değil. Okul ortamı nedeniyle çok daha sosyal ve eğlenceli biri haline geldim. Bu farkı yakın çevremiz hatta komşularımız bile fark etmiş. Okulumdan, arkadaş çevremden çok memnunum. “

Hasan Deniz Altuntaş
Atakent Doğa Koleji
5.sınıftayken ezberci eğitim uygulayan bir okulda okuyordum.6.sınıfta Atakent’te yeni açılan Doğa’ya geçince bu durum değişti.Tabi başta bu yeni sisteme alışamadım çünkü dersler kitaptan değil tahtadan işleniyordu.Sonraları bu sistemin daha rahat olduğunu fark ettim.Şu ana kadar sorunsuz bir eğitim gördüm.Ancak ayrılık vakti geldi.3 senedir beni SBS’ye hazırlayan bütün öğretmenlerime, bana manevi destek olan arkadaşlarıma ve aileme teşekkür eder,beni gerek eğitim gerekse sosyal alanlarda destekleyen doğa kolejinden mezun olmaktan gurur duyarım. 

Ayrıntıları dogakoleji.com adresinden takip edebilirsiniz.

Doğa Koleji başarısının sırrını öğrenmek için tıklayınız...

Detaylı bilgi için tıklayın..

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!