20 yıl göz tedavisi gördü asıl sorun beyninde çıktı

Güncelleme Tarihi:

20 yıl göz tedavisi gördü asıl sorun beyninde çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2011 00:00

Nuran Çınar 21 yıldır süren görme problemi nedeniyle gözlük kullandı ve göz tedavisi gördü. Ancak Çınar’ın yaşadığı sorunun gözlerinde değil beyninde olduğu ortaya çıktı. Op. Dr. Sibel Şalvarlı, Çınar’a umut ışığı oldu.

Nuran Çınar’ın gözlük kullandığı halde netleşmeyen, bulanık görme şikayetiyle geldiğini belirten Şalvarlı, Ankara Hürriyet’e şunları söyledi:

20 yıllık şikayet

“Hastanın 20 yıldır süren gözle ilgili şikayetleri varmış. Bize gelmeden önce pek çok merkeze gitmiş ve kendisine keratokonus (kornea tabakasında öne doğru incelme ve artan astigmat ile görme bozukluğu oluşması) teşhisi konmuş. Hatta keratokonus için kornea içi halka ameliyatı önerilmiş. Ameliyat için bize başvurduğunda yapılan muayenede hastanın keratokonusu olduğunu ancak ameliyat gerektirecek boyutta olmadığını tespit ettim.

Yüzde 100 görüyor

Hastamızdaki görme kaybı keratokonustan değildi, nörolojik bir problemi işaret ediyordu. Bu nedenle hastadan MRI tetkiki istedik. Beyin MRI tetkikinde hastamızda beyin sıvısının dolaşmadığı ve sağ gözün arkasında ödem yaptığı saptandı. Derhal ameliyat olması gerekiyordu. Aksi halde bir yıl içinde kör ve sağır olabilirdi. Hatta ilerleyen zamanda felç kalma tehlikesi vardı.

Beyin cerrahisi tarafından başarılı bir ameliyat geçiren hastamızın ameliyat sonrası yıllardır geçmeyen şiddetli başağrıları geçti. Görme alanlarındaki görme kaybı olan alanlar geriledi, küçüldü. Ameliyat öncesi en iyi düzeltmeyle ancak yüzde 40’lara çıkarabildiğimiz görme keskinliği seviyeleri yüzde 100’lere çıktı. Kulaktaki işitme kaybı tamamen düzelmedi ama azaldı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!