2. Tıbbi Jeoloji Sempozyumu Konya’da Başladı

Güncelleme Tarihi:

2. Tıbbi Jeoloji Sempozyumu Konya’da Başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2015 16:45

KONYA'DA 2. TIBBİ JEOLOJİ SEMPOZYUMU BAŞLADI.

Konya’da 2. Tıbbi Jeoloji Sempozyumu başladı.
Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şubesi öncülüğünde Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Konya Ovası Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Konya Ticaret Odası’nca desteklenen 2. Tıbbi Jeoloji Sempozyumu Novotel Hotel’de başladı. Sempozyuma, Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuklu Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, Selçuk Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muazzez Çelik Karakaya ve çok sayıda davetli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Fetullah Arık, “Jeoloji Mühendisleri Odası olarak 2000’li yıllardan sonra tıbbi jeoloji konusunda yapılan çalışmalar içinde, öncelikle 1. Tıbbi Jeoloji Sempozyumunu gerçekleştirdik. Daha sonra 2 başarılı çalıştaya imza attık. Bu çalıştaylardan sonra tıbbi jeoloji çalışmalarının ülke çapında yaygınlaşması nedeniyle 2. Tıbbi Jeoloji Sempozyumu’nu düzenlemekten mutluluk duyuyoruz” dedi.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, sempozyumu tıbbi jeoloji alanı açısından önemli gördüklerini dile getirerek, “Çok sayıda kuruluşun desteğini alarak sempozyumu gerçekleştirilen düzenleme kurulu üyelerine, başta başkan Fetullah Arık ve jeoloji bölümümüzün değerli hocaları olmak üzere teşekkür ediyor, diğer taraftan da katkılarını esirgemeyen kurum ve kuruluşlara şükranlarımı sunuyorum. Bu sempozyumun multi-disiplinler olması, çok kuruluşun katkısını alması önemli. Gerekli desteklerin sağlanması ile son derece yararlı konuşmaların yapıldığı, konferansların verildiği sempozyumun devamının getirilmesi gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Selçuklu Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay da, Anadolu’nun önemli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını belirterek, “Konya’da, çok önemli bir medeniyetin başkentinde bulunuyoruz. Meslek odalarımızın bu tür faaliyetlerine destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah nice sempozyumlara, bilimsel toplantılara Konya ev sahipliği yapar. Şehrimiz önemli gelişmeler kaydediyor. Burada da buna şahitlik ediyoruz. Sempozyumun hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
15 Kasım 2015’te sona erecek sempozyum kapsamında, bilimsel tartışmalar, paneller ve teknik gezi gerçekleştirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!