18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Güncelleme Tarihi:

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 12:38

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4) - "(AB Konseyi binasının arkasında PKK'nın çadır kurmasına izin verilmesi) Bunlar dürüst değil, samimi değil. Bunlar ikircikli davranıyorlar. Bugün bayrağı indirmişler, posterleri kaldırmışlar, kimi aldatıyorsunuz. Dürüst olun, samimi olun. Karşınızda aldanacak bir Türkiye yok, bir Türk milleti yok. Bunu biliniz. Bunun adı teröre teslim olmaktır. Bunlar teröre teslim oldular"- "Ankara'da patlayan bombanın, şehrin göbeğinde terör örgütü yandaşlarına şov yapma imkanının sağlandığı Brüksel'de veya Avrupa'nın herhangi bir şehrinde patlamaması için hiçbir sebep yok. Bu açık gerçeğe rağmen Avrupa ülkelerinin hala aymazlık içinde hareket ediyor olmaları, mayın tarlasında dans etmek gibidir. Ne zaman mayına basacağınızı asla bilemezsiniz. Ama bunun kaçınılmaz bir son olduğu da açıkça ortadadır"- "Şundan emin olunuz, Türkiye bugüne kadar benzer bir tehdide maruz kalan veya kalacak olan batılı ülkelerden çok daha demokrat, çok daha hoşgörülü, çok daha hukuk devleti ilkelerine uygun bir terörle mücadele pratiği ortaya koyuyor. Biz bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz"

Haberin Devamı

ÇANAKKALE (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Konseyi binasının arkasında PKK'nın çadır kurmasına izin verilmesine ilişkin "Bunlar dürüst değil, samimi değil. Bunlar ikircikli davranıyorlar. Bugün bayrağı indirmişler, posterleri kaldırmışlar, kimi aldatıyorsunuz. Dürüst olun, samimi olun. Karşınızda aldanacak bir Türkiye yok, bir Türk milleti yok. Bunu biliniz. Bunun adı teröre teslim olmaktır. Bunlar teröre teslim oldular" dedi.

Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla 18 Mart Stadyumu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Ankara Kızılay'da yaşanan terör saldırısını hatırlatarak, masum insanların arasına giren bir aracın 35 kişinin hayatına mal olduğunu, çok sayıda vatandaşın yaralanmasına sebebiyet verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

"Terör örgütlerinin maşa olarak kullandıkları, rahmetli Cengiz Aytmatov'dan ilham alarak 'mankurt' olarak nitelendirdiğim bu aşağılık varlıkların, hainlikleri karşısında öfkeye kapılmamak mümkün değil" ifadesini kullanan Erdoğan, bölgede ve ülkede faaliyet gösteren ne kadar terör örgütü varsa hepsinin Türkiye'ye karşı birleştiğine dikkati çekti.

Erdoğan, buna karşılık başta Batı ülkeleri olmak üzere pek çok devletin bu örgütler karşısında ilkeli bir tavır ortaya koyamadığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belçika'da bugün toplantı var. Brüksel'de toplantı var. Toplantının yapıldığı binanın hemen arkasında, bölücü terör örgütü PKK'yı terör örgütü olarak ilan eden Avrupa Birliğinin tüm ülkeleri, onlardan bir tanesi de Belçika, orada kalkıp onların paçavrasını dalgalandırmak suretiyle çadır kurmalarına izin verebiliyor. Bunlar dürüst değil, samimi değil. Bunlar ikircikli davranıyorlar. Bugün bayrağı indirmişler, posterleri kaldırmışlar, kimi aldatıyorsunuz. Dürüst olun, samimi olun. Karşınızda aldanacak bir Türkiye yok, bir Türk milleti yok. Bunu biliniz. Bunun adı teröre teslim olmaktır. Bunlar teröre teslim oldular. İşte Ankara'da patlayan bombanın, şehrin göbeğinde terör örgütü yandaşlarına şov yapma imkanının sağlandığı Brüksel'de veya Avrupa'nın herhangi bir şehrinde patlamaması için hiçbir sebep yok. Bu açık gerçeğe rağmen Avrupa ülkelerinin hala aymazlık içinde hareket ediyor olmaları, mayın tarlasında dans etmek gibidir. Ne zaman mayına basacağınızı asla bilemezsiniz. Ama bunun kaçınılmaz bir son olduğu da açıkça ortadadır."

Haberin Devamı

- "Beslediğiniz o yılan her an sizi de sokabilir"

Terör örgütlerine doğrudan veya dolaylı kucak açan ülkelere seslenen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Koynunuzda yılan besliyorsunuz. Beslediğiniz o yılan her an sizi de sokabilir. Türkiye'de patlayan bombaları, televizyon ekranlarından seyretmek size bir şey ifade ediyor olmayabilir. Aynı bombalar sizin şehirlerinizde patlamaya başladığında, bizim ne hissettiğimizi mutlaka anlayacaksınız ama o zaman her şey için çok geç olacak. Kendi ülkenizi hedef aldığında asla tahammül edemeyeceğiniz, izin vermeyeceğiniz faaliyetleri, sırf Türkiye'ye yönelik oldukları için desteklemekten vazgeçin. Ülkenizde bir bombalı saldırı olduğunda ve sizin bir milletvekiliniz o intihar eylemcinin taziyesine gittiğinde ona karşı neler yapabileceğinizi çok iyi biliyorum. Aynı şekilde ülkenizde akademisyen, gazeteci, sivil toplum temsilcisi sıfatı taşıyanlar ülkenizin birliğine, bütünlüğüne yönelik eylem yapan terör örgütüne destek verdiğinde, sizin tavrınızın ne olacağını da gayet iyi kestirebiliriz. Şundan emin olunuz, Türkiye bugüne kadar benzer bir tehdide maruz kalan veya kalacak olan Batılı ülkelerden çok daha demokrat, çok daha hoşgörülü, çok daha hukuk devleti ilkelerine uygun bir terörle mücadele pratiği ortaya koyuyor. Biz bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz."

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa ülkelerinden "biraz empati yapmalarını" beklediklerini dile getirerek, Türkiye'deki terörle mücadele yöntemlerinin, benzer durumlarda Fransa, İngiltere, Amerika gibi ülkelerin yapacakları uygulamalardan çok daha insaflı, temel hak ve özgürlüklere çok daha uygun olduğunun altını çizdi.

- "Bizim tarihimizde katliam yoktur"

Ne yaptıklarını ve kimlere karşı mücadele ettiklerini gayet bildiklerini vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Avrupa Birliğinin, diğer uluslararası kurumların ve ülkelerin eleştirilerine bakarken de gerçekten adilse kulak veririz, değilse kusura bakmasınlar. Söz konusu ülkemizin ve milletimizin bekası olduğunda hiç kimse kusura bakmasın, yapılması gerekeni yaparız. Bizim tarihimizde kıyım yoktur, bizim tarihimizde katliam yoktur, insanların ve toplumların iliğini sömürme anlayışı hiç yoktur. Dolayısıyla bizim terörle mücadelemizin de bir ahlakı, bir ölçüsü, bir meşruiyeti vardır. Birileri bizi zorladı, birileri bizden talep ettiği için değil zaten kendi kültürümüzde var olduğu için bu şekilde davranıyoruz, davranmayı da sürdüreceğiz."

Haberin Devamı

Türkiye'nin 3 milyonu aşkın sığınmacıya yer açtığını anımsatan Erdoğan, "Bir avuç mülteciye yer bulamayıp Avrupa'nın ortasında bu mazlumları utanç verici şartlara mahkum edenler önce dönüp kendilerine baksınlar. Bizler Çanakkale'deki kahramanların evlatları olarak onların şanına, şerefine, mücadelesine gölge düşürecek en küçük bir yanlışın içinde olmayız. Şehitlerimizin ruhlarını muazzep etmedik, etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümünde bu toprakları vatan kılmış ecdadı rahmetle ve minnetle yad ettiğini belirterek, "Rabbim mekanlarını cennet kılsın istiyorum, duam budur, niyazım budur" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, törenlerin düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından tören alanında Türkiye haritası oluşturan gençlerle sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

Törene, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.

(Bitti)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!