162’nci yıla coşkulu kutlama

Güncelleme Tarihi:

162’nci yıla coşkulu kutlama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2007 00:00

Türk Polis Teşkilatının 162. kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Başkent’te de törenlerle kutlandı. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun da katıldığı Anıttepe’deki törende Eryaman Gelincik Anaokulu öğrencisi Ömer Fatih Bülbül sempatik tavırlarıyla dikkat çekerken, Çubuk’taki törende de lise öğrencisi Cihat Çelik’in okuduğu şiirle herkesi duygulandırdı.

TÜRK Polis Teşkilatının 162. kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Başkent’te de törenlerle kutlandı.

Başkent’teki ilk tören Polis Akademisi’nin Anıttepe tesisleri önünde yapıldı. Polis Akademisi, Polis Koleji, Çevik Kuvvet, Özel Harekat timleri, Atlı Polis Birliği, trafik ve asayiş polisleri, polis bandosu ile polis araçlarından oluşan kortej, Yahya Galip Caddesini takiben Milli Müdaafa Caddesi üzerinden Atatürk Bulvarı’na çıktı.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun polis kıtasını selamlamasının ardından başlayan tören, polislerin İçişleri Bakanlığı önünde gerçekleştirdikleri resmi geçit ile sona erdi.

Törene, Aksu’nun yanı sıra Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Ankara Valisi Kemal Önal ve eski emniyet genel müdürleri ile çok sayıda polis katıldı.

Yaya geçişinin kapatıldığı törende, polis araçlarının ardından sivil plakalı lüks bir otomobilin de resmi geçit törenine katılması dikkati çekti.

BÜLBÜL DE POLİSLERİ SELAMLADI

Resmi geçit töreni sırasında Eryaman Gelincik Anaokulu öğrencisi Ömer Fatih Bülbül de Bakan Aksu ile birlikte polisleri selamladı. Üzerinde 1. sınıf emniyet müdürü kıyafeti bulunan 6 yaşındaki Bülbül, tören sırasındaki sempatik tavırlarıyla dikkati çekti.

Bakan Aksu tarafından da tebrik edilen küçük öğrenci, törenin ardından basın mensuplarının yoğun ilgisi ile karşılaştı. Gazetecilerin "Polisleri nasıl tanırsın? Polisler ne yapar?" şeklindeki soruları üzerine, polisleri üzerlerindeki üniformadan tanıdığını söyleyen minik öğrenci, polislerin hırsızları ve soyguncuları yakaladığını ve trafik kurallarına uymayanlara ceza yazdığını söyledi.

Koruma Daire Başkan Yardımcılığı görevini yürütürken şehit olan emniyet müdürü Mahir Bülbül’ün torunu olduğu öğrenilen Ömer Fatih Bülbül, polis sayısının yetersiz olduğunu belirterek, İçişleri Bakanı’ndan da polislerin maaşına zam yapmasını istedi.

Küçük Fatih’ten selam

Polis günü nedeniyle Ankara’da düzenlenen törenlere küçük polis müdürü Fatih damgasını vurdu. Önce tören birliklerini İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile birlikte denetleyen 6 yaşındaki Ömer Fatih Bülbül, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dedesi emekli polis müdürü olan Fatih, büyüyünce polis olmak istediğini belirterek, "Polise fazla maaş vermeye gerek yok. Az parayla da geçinirler" dedi.

Kortej büyük ilgi gördü

Başkent’teki ilk tören Polis Akademisi’nin Anıttepe tesisleri önünde yapıldı. Polis Akademisi, Polis Koleji, Çevik Kuvvet, Özel Harekat timleri, Atlı Polis Birliği, trafik ve asayiş polisleri, polis bandosu ile polis araçlarından oluşan kortej, Yahya Galip Caddesini takiben Milli Müdaafa Caddesi üzerinden Atatürk Bulvarı’na çıktı. Tören korteji vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Polislere takdir belgesi

POLİS teşkilatının 162. kuruluş yıldönümü etkinlikleri, Gölbaşı ilçesinde de değişik etkinliklerle kutlandı. 10 Nisan Polis Günü’nde okullar arasında yapılan komposizyon, resim ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödül verildi. Ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden son 1 yıl içerisinde emekli olan 4 polis memuruna teşekkür belgesi ile Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 10 polis memuruna taktir belgesi verildi. Gölbaşı Kaymakamı Hakkı Uzun, sınırları geniş olan ilçede sorunların az olduğunu belirtti.

Çelik’in şiiri duygulandırdı

ÇUBUK’taki kutlama Emniyet Müdürü Mustafa Eker ve beraberindeki heyetin Kaymakamı Mustafa Güler’i makamında ziyaret etmesiyle başladı. Çubuk Atatürk Parkı’nda yapılan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Atatürk büstüne Kaymakam Mustafa Güler ve Emniyet Müdürü Mustafa Eker tarafından çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu. Trafik Komseri Hüseyin Bayrak’ın açılış konuşmasından sonra Pursaklar Nene Hatun Lisesi öğrencilerinden Muammet Cihat Çelik ise izleyenleri duygulandıran bir Polis şiiri okudu.

Pastalı kutlama

POLİS Haftası etkinlikleri, Elmadağ ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Önce Elmadağ Kaymakamlığı’nda düzenlenen törene Kaymakam Osman Kaymak, İlçe Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, Elmadağ Garnizon Komutanı Sercan Türker, Elmadağ Belediye Başkanı Ömer Ağa Kurt, Hasanoğlan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve Elmadağ Savcısı İhsan Fidan, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı. Kutlama kapsamında daha sonra Elmadağ Emniyet Müdürlüğü’ne geçilerek misafirlere pasta ikram edildi.

Vatandaşla birlikte kutlama

AKYURT ilçe Emniyet Amirliği, Polis teşkilatının 162. kuruluş yıldönümünü törenle kutladı. Yurt genelinde kutlanan Polis haftası etkinlikleri, Akyurt ilçe Emniyet Amirliği bahçesinde düzenlenen törenle, vatandaşlarla polisler hep beraber kutladı.

Kutlama törenlerine Akyurt ilçe Kaymakamı Hüseyin Başol Güleç, Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, İl Emniyet Müdür yardımcısı Akın Kılavuz, ilçe Adliyesi Hakimleri ve Savcıları ile vatandaşlar katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!