152 yıllık hüzün tuvallere yansıdı

Güncelleme Tarihi:

152 yıllık hüzün tuvallere yansıdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 13:42

152 yıllık hüzün tuvallere yansıdı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), geçtiğimiz yıllarda da konuk ettiği 'Büyük Çerkes Sürgün ve Soykırımı' adlı karma resim sergisini bir kez daha Başkentlilerle buluşturdu. Ankara Çerkes Derneği tarafından organize edilen serginin açılışına Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya da katıldı.
Başkentin kültür sanat hayatını şekillendiren Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, Ankara Çerkes Derneği tarafından Çerkes sürgününün 152. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen “Büyük Çerkes Sürgün ve Soykırımıö adlı karma resim sergisinin açılışına ev sahipliği yaptı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Yardımcısı Nafiz Kaya'nın da katıldığı açılış kokteyli, başkentte yaşayan Çerkes kökenli sanatçı ve sanatseverleri bir araya getirdi. Sergide, bir kısmı Çerkes olan 65 sanatçının atalarının 1864'de yaşadığı trajediyi ve sürgününün acılarını tuvale yansıttığı birer tablosu bulunuyor. Çağdaş Sanatlar Merkezi Abidin Dino Salonu'ndaki sergi, 21 Mayıs'a kadar görülebilir.
CUMHURİYET DEĞERİMİZ, TÜRKİYE ORTAK VE SON ÜLKEMİZ
Serginin açılışında konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 1864 Çerkes sürgününün büyük bir dram olduğunu belirtirken, "Ve hepimiz biliyoruz ki insanlığın ortak acılarının dili, dini, rengi yoktur. Anadolu'da büyük acıların üzerine harmanlanmış; bu topraklardaki her rengin emeği, cansiperane mücadelesi ve katkısıyla Kurtuluş Savaşı'nın ardından kurulan Cumhuriyet'in kıymeti de buradan geliyor. Bu yurt hepimizin ortak ve en son vatanı. Tam da bu nedenle Cumhuriyet'e ve Atatürk'ün değerlerine sahip çıkmalıyız ki benzer acılar bir daha yaşanmasın" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!