1 Yılda 240 Kilodan 140 Kiloya Düştü

Güncelleme Tarihi:

1 Yılda 240 Kilodan 140 Kiloya Düştü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2016 16:57

EV HANIMI AYŞE ÖZTAŞ,100 KİLO VERDİ.

ANTALYA (İHA) – Kanser teşhisi konulan ve 240 kiloya ulaşan 50 yaşındaki Ayşe Öztaş, Antalya’da özel bir hastaneden geçirdiği operasyonun ardından 1 yılda 100 kilo verdi.
Sakarya’da yaşayan ev hanımı Ayşe Öztaş, 2007 yılından itibaren hızla kilo almaya başladı. Sık sık kan şekeri düşen ve komaya giren Öztaş’a bir süre sonra pankreas kanseri teşhisi konuldu. Ameliyattan kaçınan Öztaş, 2 yıl önce 240 kiloya ulaşınca ameliyat olmaya karar verdi. Ameliyat sonrası kilo vermeye başlayan Ayşe Öztaş’ın hastalığı 1 yıl sonra tekrarladı. Öztaş’a yapılan tetkiklerde dünyada 100 binde 2 görülen Multipl Endokrin Neoplazi Tip 1 (MEN1) hastası olduğu belirlendi. Öztaş’ın pankreası, böbrek üstü bezleri, paratiroid bezlerinde tümöre rastlandı. 20 gün önce tekrar ameliyat olan Öztaş, 8 saat süren operasyonunda yaklaşık 24 kiloluk yağ alımı da yapıldı.
Operasyonu gerçekleştiren OFM Antalya Hastanesi Obezite ve Diyabet Cerrahi Merkezi Başkanı Doç. Dr. Aziz Sümer, “Hastalığı kansere bağlı obezite olarak tanımladı. Bu hastalığın özelliği ise tümöre bağlı obezite olması. Pankreasındaki tümör fazla insülin salgıladığı için kan şekeri düşüyordu. Bu nedenle de hipoglisemi komalarına giriyordu. Bu tür hastalarda sadece pankreası çıkarmak, ya da sadece obezite ameliyatı yapmak tedaviye cevap vermez. O nedenle obezite ameliyatı ve pankreas kanseri ameliyatının bir arada yapılması gerekiyordu."
’YÜRÜYEREK GEZMEYİ ÖZLEDİM’
2007 yılından önce 85- 90 kilo olduğunu, sonrasında hızla kilo almaya başladığını belirten Ayşe Öztaş ise, “ 240 kiloydum çok şekerim düşüyordu, özellikle uyku esnasında komaya giriyordum. Ameliyat olmamı önerdiler ama çok korkuttular. Şu anda 132 kiloyum ve çok iyiyim. Yemek alışkanlığım bile değişti. Ama en çok dışarıda yürüyerek gezmeyi özledim. Hep arabayla gezebiliyordum. Artık yürüyebileceğim"dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!