Zübeyde Hanım Mahallesi su baskınlarına çözüm

Muhtar Ramiz Nalbantoğlu,"Uzun bir süre boruların onarılmaması nedeniyle sorun yaşadık. Borular tamir edildi. Ancak, tahliye kanallarının yapılmaması nedeniyle, 48/10, 7400/1’den 10’a kadar olan bölgelerde su baskınları meydana geliyor. Bu defa da yağmur suları dert oldu. Yaz boyunca boruların sık sık patlaması nedeniyle tonlarca suyumuz boşa aktı. Mahalleli olarak su içinde yaşamaktan usandık. Yetkililere bir an evvel çalışmaları tamamlama çağrısında bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Sular boşa akıyor

Her arıza sonrası mahalle sakinlerinin yaklaşık bir gün susuz kaldığını belirten Nalbantoğlu, "Su tasarrufu konusunda bizden fedakarlık beklediğini söyleyen belediyemiz neden ana boruların patlaması konusunda önlem almıyor? Sokak ve mahalle sakinlerine belediyemizi savunacak mazeret bulamıyoruz.’’dedi.

Bu görüntüler Expo’ya aday olan bir kente hiç yakışmıyor

BOSTANLI’dan Serap Akkoç adlı okuyucumuz, "Bostanlı Semti’nde Suat Gürbüzer Sokak’ta yaşıyorum. Her gün evimden işe giderken gördüğüm görüntüler, Avrupa’nın Expo’ya aday olan ya da Expo’ya ev sahipliği yapmış olan kentlerinden çok farklı. Bir senedir sorunlarımıza çare bulunması için mahalle sakinleri ile başvurmadığımız idari birim kalmadı. Yerel yönetimlerin oy kaygısıyla yaptığı hizmetler 21. yüzyıl Türkiye’sinde de değişmedi. Kendi sokağımızda izin almadan arabamızı bile park edemez hale geldik. Expo’ya aday olan bir kente hiç yakışmayan bu görüntüler, zaman zaman gerçekten Expo’yu hak ediyor muyuz sorusunu sormama neden oluyor" diyor.

Bitmeyen metro çalışmaları bıktırdı

İzmir’in Hatay semtinden arayan okuyucumuz Nilay Tunca, bir türlü tamamlanamayan metro çalışmalarının akibetini öğrenmek istediklerini belirterek, "Üçyol ile Üçkuyular arasında devam eden metro çalışmaları dert oldu. Şantiyeden bir türlü kurtulamadık. Ortalık toz ve pislik içinde. İnşaat sahası yakınlarında oturanlar perişan durumda. Bitmek bilmeyen çalışmalar herkesi bıktırdı. Büyükşehir Belediyesi’nden bu duruma çözüm bulmalarını istiyoruz’’diyerek tünel kazılarının ne zaman sona ereceğini soruyor.

Dere kenarında hayvan kesiyorlar

Hayvan kesimlerine dikkat çeken okuyucumuz Nurgul Yorgun, "Karşıyaka’da Zübeyde Hanım Huzurevi’nin biraz ilerisindeki dere kenarında sürekli hayvan kesiliyor. Bu kişiler çevreyi kendilerine göre düzenledi, işlerini rahatça yapıyorlar. Ortalık pislik içinde, her yerde hayvan artıkları var, sinek ve kötü koku eksik olmuyor. Civarda oturanlar olarak rahatsızız. Daha önce belediyeye şikayette bulunduk, müdahale edildi. Ancak kısa süre içinde eskiye dönüldü" diyerek kalıcı çözüm beklediklerini söyledi.
Yazarın Tüm Yazıları