Zonguldaklı öğretmenlerden mektup var

MADENCİLER ÜZERİNE yazımdan sonra, Zonguldaklı öğretmenlerden etkinlikleriyle ilgili bir e-posta aldım.

Haberin Devamı

Gerçekten de büyük kentler dışında sanata, edebiyata verilen emekler beni mutlu eder. Ayrıca öğrencilerin, orada yaşayanların da kitaba, edebiyata olan sevgilerini arttırdığını görmek daha da umutlu kılar beni...
İnanıyorum ki, bütün bu etkinlikleri yapacak, yayacak kişiler öğretmenlerdir.
Onların çalışmalarına, ulusal gazetelerde de yer vermeliyiz, seslerini, çalışmalarını duyurmalıyız.
Önce Mehmet Çelikel Lisesi Edebiyat Öğretmeni Şenay Koca’dan aldığım e-posta’yı okuyalım:
“Sayın Doğan Hızlan, Karaelmas diyarından selamlar ve sevgiler. Biz bir grup Zonguldaklı öğretmen iki yıldır ‘Okurlar Söyleşiyor’ adı altında her ayın son cumartesi günü, bir yazarı, şairi ve onun eserini diğer okurlarla İl Halk Kütüphanesi’nde konuşuyoruz. Başlangıçta üç öğretmen okur, 5-6 öğrenci ve halktan 2-3 kişiyle başlayan bu etkinlik, aradan geçen zamanın ve yapılanların etkisiyle büyüdü, gelişti. Bukowski, Leyla Erbil, Edip Cansever, Sabahattin Ali, Bilge Karasu, İrfan Yalçın, Köroğlu 2012-2013 etkinlik döneminde okuyup söyleştiğimiz isimlerdi.
Sizden dileğimiz etkinliklerimizin gazetelerin kültür sanat sayfalarında yer bulmasını sağlamanız. Böylece çevremizde sanat ve edebiyat aydınlanmasını gelenekselleştirmiş olacağız. Biz gönüllülük esasına göre tam zamanlı çalışıyoruz. Beklentimiz salon, kitap, duyuru vb. durumlarda muhatap bulabilmektir.”

***

ETKİNLİKLERİ gerçekleştiren öğretmenlerin adını yazıma aldım:
Şenay Koca, Hasret Kavak, Seyran Özyurt, Harun Şentürk, Melahat Sönmez (Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri), Altu Özdemir (Mehmet Çelikel Lisesi Matematik öğretmeni), Yasemin Taş (Mehmet Çelikel Lisesi Felsefe Grubu öğretmeni), Pınar Pulat (Mehmet Çelikel Lisesi Rehber öğretmeni), Melek Ceren Çakır (Bülent Ecevit Üniversitesi Türk Dili okutmanı), Önder Küçüköner (Zonguldak Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni), Ömer Yılmaz (Atatürk Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni), Bahar Bahriye Şengün (Endüstri Meslek Lisesi Drama öğretmeni), Sadullah Duman (Erdemir Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni), Ayşe Tekin (Kız Meslek Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni), ayrıca afiş tasarımlarını yapan Caner Uzun (İstanbul Kültür Üniversitesi.)

***

ÖNÜMÜZDEKİ cumartesi günü (yarın) saat 16.00’da Bülent Ecevit Üniversitesi, Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda Dünya Roman Kahramanları Günü kutlanacak. “Roman Kahramanları Günü” tüm yurtta kutlanmasının yanı sıra, bu yıl Zonguldak’ta Bülent Ecevit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Zonguldak İl Halk Kütüphanesi ve Zonguldak Fotoğraf Sanatçıları Derneği’nin katkıları, Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Zonguldak Fen Lisesi, Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi, Zonguldak Kız Meslek Lisesi, Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi, Tiyatro Arın (özel tiyatro), öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla Roman Kahramanları sahnede canlandırılarak, geniş çaplı bir etkinlikle kutlanacak. Roman kahramanlarının fotoğrafları Zonguldak Fotoğraf Sanatçıları tarafından çekilerek, bir albüm kitabın oluşumuna zemin hazırlanacak. Ayrıca Roman Kahramanlarına yazılan mektuplar da etkinlikte ve albüm kitapta yer alacak.
Zonguldaklı öğretmenlerin çabalarını izleyeceğim. Onlara başarılar diliyorum. Yetkililerin ve ilgililerin öğretmenlerimize destek olacağını umuyorum.

Yazarın Tüm Yazıları