Ziraat Bankası’nın şubeleri renkli olacak.

ADLİYEDE hâkimin altındaki koltuk bile 10-15 yıllıkken bankalar çok büyük kar sağlıyor olmalılar ki 2011 yılının Eylül-Ekim ayında tadilattan çıkan T.C. Ziraat Bankası Ulus Şubesi şimdi yine tadilatta.

Haberin Devamı

Bankacılık işlemi yapmak zorlaştırılmış. Şöyle ki;
Diyelim ki 25 bin liralık vadeli bir hesabınız var. Hesabınızın günü geldiğinde bin lirasını çekmek istiyorsunuz. Bu öyle sıra alıp beklemekle halledilmiyor.
Önce üçünçü kattaki temsilcinizle görüşeceksiniz. Dolayısı ile sıra alıp bekleyeceksiniz. Sıra geldiğinde para çekme isteğinizi söylediğinizde temsilciniz size veznelere yönlendirmek üzere yeni bir sıra numarası verecek. Aldığınız bu sıra numarası ile zemin kata inip biraz daha bekleyeceksiniz. Sıra size geldiğinde paranızı çekeceksiniz.
Durun işleminiz hemen bitmedi, Tekrar üçüncü kata çıkıp temsilcinizle görüşmek üzere biraz daha bekleyeceksiniz. Sıra size gelince artı faiz almak istediğinizi söyleyeceksiniz. Mevduatınızın büyüklüğüne göre aldığınız artı puanı ve yeni vade tarihini cüzdanınıza işlettikten sonra artık işiniz bitmiştir gidebilirsiniz. Sırf bu nedenlerden dolayı mevduatını özel bankalara götürülenlerin sayısı da az değil.
Dikkat Ziraat Bankası bütün bu iniş çıkışlardan sonra şimdi yeni bir uygulamaya geçecekmiş. Yaklaşık bir yıl önce yapılan tadilatın ardından gelen bu tadilatın da amacı buymuş. Nasıl mı olacakmış? Şubeler iş hacimlerine ve mevduat birikimlerine göre renklere boyanacakmış. Kimi şube kırmızı, kimisi yeşil, kimisi pembe, mavi vs.
Kim bilir belki müşterilerine de kendi renklerine göre tişört bile dağıtabilirler.
Bilmiyorum ama insanın aklına gelmiyor değil hani. Bu gibi uygulamalarla Ziraat Bankası küçültülüp bedavaya satılmak mı isteniyor acaba?
Emekli banka mensubu olarak bütün bu olanlara üzülmemek elde değil doğrusu.
(İsmi saklı, bankadan emekli bir personel)

Haberin Devamı

Tatil dönüşü  Ankara ve yine hüsran

BAYRAM tatilini Mersin-Gaziantep illerinde geçirdim. Keşke gitmeseydin Ankara’ya dönünce moralim bozuldu.
1- Şok. Mersin’de köye gittim; önce yollarda kaldırım var, çöp konteyneri bile var, sokak araları da tertemiz.
2- Şok. Gaziantep Araban ilçesine gittim yine yollarda kaldırım var, çöp konteyneri var, yollar kilit taşı ile kaplı, yağmur olukları bile var. Çevre tertemiz.
3- Şok. Yine Gaziantep Çıksorut (varoş) ve Karşıyaka (varoş patlamanın olduğu yer) mahallerindeki akrabalara gittim. Yollarda kaldırım var, yağmur olukları çöp konteyneri var. Yollar asfalt ve kilit taşı döşeli her yer tertemiz. Üst gelir gurubunun oturduğu mahallelere hiç değinmeyeyim yoksa kıskançlık krizinize girersiniz!
Ve döndüm Türkiye’nin başkenti Ankara’ya ve de Çankaya ilçesine ev; İlker’de; işyeri Emek’te yollarda kaldırım yok, çöpler poşette yerlere saçılmış yağmur oluğu da yok, ha yollarda yamalı asfalt var o da yerseniz.

Halil ERSOY

Yazarın Tüm Yazıları