Zengin koca istemek suç mu?

Son günlerde medyada çok sık okuduğum bir suçlama var. "Bazı kadınlar evliliği sadece 'zengin koca bulmak' olarak görüyorlar."

Haberin Devamı

En çok da kadınlar eleştiriyor ve küçümsüyor. Özellikle ünlülerin medayaya yansıyan boşanma haberlerine yönelik yine ünlülerin yaptığı acımasız ithamlar söz konusu.

Şahsen tasvip etmesem de, "Zengin bir adamla evlenme" talebini bir düşünce ve yaşam biçimi olarak görüyor ve eleştirileri haksız buluyorum.

Haberi okuduğumdan beri sorguluyorum; “Bir kadın evleneceği erkekte kriter olarak sadece zengin olmasını istese ne olur? Ne sakıncası var?

Neden rahatsız oluyoruz? Çekemiyor muyuz? Hemcinsimizin kararını kadınlık onurumuza verilmiş bir zarar olarak mı algılıyoruz?

Haberin Devamı

Bir erkek, kadını sadece fiziki güzelliği için istediği zaman normal olarak algılıyoruz da kadının zengin koca isteğini neden garipsiyoruz?

Her kadın idealist olmak zorunda mı? Hayatın anlamını para olarak gören bir kadın entelektüel bir adamla neden evlenmek istesin?

Ülkemizde herhangi bir kadına veya erkeğe “Nasıl bir eş istiyorsunuz?” diye sorsak ilk sözü “Dürüst olsun, yeter.” olur. Peki, karşısına biri çıksa ve dürüst davransa ne yapar? Kaçar! Kendisi dürüst davranır mı? HAYIR!

Böyle arızalı bir dürüstlük anlayışıyla yaşıyoruz işte.

Kendimiz gibi olamamak, şahsi beklentilerimizi söylemeyi şahsiyetsizlik olarak görmek en büyük handikaplarımızdan biri.

“Ben buyum!” diyerek farklılığımızı ortaya koymak yerine toplumun istediği bireyler olmayı seçiyoruz. Dolayısıyla, toplum nezdinde kabul görmüş ama kendi iç dünyamızda tezatlarla dolu mutsuz bir hayat yaşıyoruz.

Hâlbuki birbirimizi rahat bıraksak, yargılamasak hayat daha güzel olacak ama biz zoru seviyoruz.

Haberin Devamı

GAZA GELMEK!...

Toplumumuzda evlilikle ilgili baskı malumumuz. Şimdiye kadar bizim ‘BASKI’ olarak adlandırdığımız şeyin sanat camiasındaki karşılığının ‘GAZA GELMEK’ olduğunu Sevgili Ece Erken sayesinde öğrendik.

Kiminin gaza geldiği, kiminin de baskı altında hissederek adım attığı evliliklerin olumsuz sonuçlarının da mutluluk getirmediği muhakkak.

Geçen gün medyada, aile baskısı sebebiyle karmaşık bir evlilik oyununun içine giren genç bir kızın haberi vardı. Ailesini mutlu etmek adına giriştiği evlilik oyunun bedelini ağır ödemiş gencecik bir kız.

Neticesinin kişiye/ailesine ve toplumumuza mutluluk getirmediği bu baskıcılıktan kaç nesil sonra kurtuluruz bilmiyorum. Sadece günümüz genç kızlarının “Her tercih, bir vazgeçiştir” sözünü her zaman aklında tutmalarını tavsiye ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları