Yüksek topuk psikolojiyi değiştiriyor

İngiltere’deki Portsmouth Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma sonucuna göre topuk, kadına kendini daha seksi hissettiriyor.

Haberin Devamı

Yüksek topukları seksi kılan nedir? Bacakları uzun, vücut formunu olduğundan daha düzgün göstermesi, hatta kendine güveni artırması bir yana, yapılan son araştırmalara göre kadının yürüyüşündeki etkisi de inanılmaz... Vücudun 13 farklı noktasından görüntülerin alındığı video çekimlerinde, deneklere yüksek topuklu ve düz ayakkabı giymiş modeller gösterildi. Deneklerin yarısından çoğu yüksek topuk giymiş kadınların diğerlerinden daha genç göründüğünü söyledi.
İngiltere’deki Portsmouth Üniversitesi’nde yapılan bu araştırma sonucuna göre topuk, adımları değiştirdiğinden kadına daha feminen bir görünüm kazandırıyor.
Kalça hareketleri, sınırlı omuz gerginliği ve erkeğe oranla daha kısa adımlarla karakterize edilen kadın yürüyüşü, yüksek topukla vurgulanıyor, kadına kendini daha özel ve seksi hissettiriyor.

Haberin Devamı

Geleneksel 3’lü masajla rahatlayın

Shirodhara ile uykusuzluk sorununu çözebilir, Abhayanga ile vücudun savunma mekanizmasını artırabilir, Ayurveda ile cildinizi yenileyebilirsiniz.

Uzakdoğu’nun geleneksel masaj terapileri arasında öne çıkan Shirodhara, Abhayanga ve Ayurveda’nın vücuttaki etkilerini, Hilton Dalaman Sarıgerme Resort&Spa bünyesindeki Elysion Spa’nın Müdürü Ayla Güler anlattı.
Ayurveda’yla toksinlerden kurtulun
-İnsanı tüm organlarıyla ve dokularıyla, fiziksel ve ruhsal yapısıyla, bilinç düzeyiyle bir bütün olarak ele alan Ayurveda, bilinçli kullanıldığı takdirde modern hayatı kolaylaştırıyor ve insanın yıpranmasını engelliyor.
-Bu masaj vücudun lenf dolaşım sistemine kadar etki ediyor, kasları rahatlatıyor, eklemleri açıyor, kan dolaşımını hızlandırıyor, enerji akışını güçlendiriyor, zihnin ve bedenin sakinleşip dinginleşmesini sağlıyor. Vücuttaki toksinlerin atılmasına da yardımcı oluyor.
Strese karşı Shirodhara
-Shirodhara, merkezi sinir sistemini olumlu yönde etkileyen ve strese dayalı semptomları, uykusuzluk, baş ağrısı gibi problemleri gideriyor.
-Alına ve başa uygulanan bu masajda yağ, alının üçüncü göz bölgesine akıtılarak uygulanıyor.
-Sinir sistemini uyarıyor, rahatlama ve arınma duygusu yaratıyor. Shirodhara’nın tam etkisi 30 dakikalık bir uygulamayı gerektirir.
Enerji kanallarını Abhayanga ile uyarın
-Bu masaj türü vücudun belirli noktalarının hafif basınçlar ile uyarılmasını içeriyor. Terapist, masaj esnasında kasları, tendonları, eklemleri hedef alıyor.
-Organizmadaki enerji kanallarını uyararak kan dolaşımını ve enerji akımını harekete geçiriyor.
-Vücudun savunma mekanizmalarını güçlendiriyor ve zararlı maddelerin vücuttan atılmasını kolaylaştırıyor.
- Himalayalar’da yetişen 20 çeşit bitkiyle yapılan bu masaj, strese karşı da direnç sağlıyor.

Haberin Devamı

Lipozomlar nasıl çalışıyor?

Kozmetik dünyası son dönemin popüler teknolojilerinden birini mercek altına alıyor.
Minik yağ kapsülleri olan lipozomların kremlerin içeriklerini cildin alt katmanlarına kadar taşıyabildiği söyleniyor. Ancak Danimarka’da University of Southern biyofizik bölümü bilim adamları lipozomları farklı renkler vererek birbirinden ayırdı.
Her bir boya ayrı ayrı cilt dokusuna nüfuz ettiğinde, lipozomların içeriklerinin cildin dış katmanlarına kadar ulaştığı gözlemlendi.
Bu formülasyonlu cilt kremlerinin diğerlerine göre daha etkili olduğu belirtiliyor. Lipozomlu kremler ürünün içeriklerini lipozom içermeyenlere göre çok daha etkili bir şekilde cilt altı katmanlarına ulaştırabiliyor.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Yaşlılık karşıtı 4x4’lük bir seri

Transvital’in “anti-age” serisi, yaşlanmanın tüm etkileriyle savaşıyor. Perfecting Anti-Age Cream, içeriğinde bulunan fosfoliditler, seramitler, E vitamini, üzüm çekirdeği ve zeytinyağı özüyle cildi yeniliyor, yeniden yapılandırıyor, nemlendiriyor, koruyor ve sıkılaştırıyor. Perfecting Lift Eye Contour, göz çevresinin daha aydınlık ve genç gözükmesine, şişkinliklerin ve morlukların giderilmesine yardımcı oluyor. Perfecting Raidance Mask, anında etkisini göstererek yorgunluk izlerini ciltten atıyor, cilde toparlama ve pürüzsüzlük sağlıyor. Perfecting Anti-Age Extra Lift Eye Serum ise göz çevresinde toparlama ve lifting etkisi gösteriyor.

Haberin Devamı

Maskülen erkeğin kokusu

Ferragamo’nun yeni erkek parfümü Acqua Essenziale, rahat şıklıktan yana genç erkekler için yaratıldı. Koku, maskülen karakteriyle Ferragamo erkeğinin doğal stilini yansıtıyor.

Tendeki seksapel

Costume National’ın yeni kokusu So Nude, kadının doğal güzelliğini vurguluyor. Hafif duyulara hitap eden koku, kakule, kimyon ve portakal çiçeğinin yarattığı uyumla tenlerde dayanılmaz bir seksapel yaratıyor.

Tekin Acar’dan sürpriz

Tekin Acar Cosmetics mağazalarından alacağınız 7 adet Biotherm ürünü karşılığında, 129 TL ve altı 1 adet Biotherm ürünü hediye... Bunun için Tekin Acar’lardan temin edebileceğiniz Sadakat Kartı’nın üzerinde bulunan ad-soy-ad, müşteri kart no, telefon numarası bölümünü doldurmak yeterli.

Haberin Devamı

Yüzlerde doğal ışıltı

Makyajda güneş dokunuşu etkisi için Shiseido’nun Güneş Makyajı serisi ideal.
-İnce, doğal ve mat bir görünüm veren pudra fondöten Sun Protection Compact Foundation N SPF 30, tere ve yağa dayanıklılık özelliğine sahip.
-Yağa, suya ve tere dayanıklı, hafif dokulu likit fondöten Sun Protection Liquid Foundation N SPF 30, sabitleyici polimerler sayesinde nemi tutuyor ve makyajın bulaşmasını önlüyor.
- Şeffaf, doğal bitiş sağlayan, bakım etkili stik fondöten Sun Protection Stick Foundation N SPF 30’, kolay yayılıyor, pürüzsüz ışıltılı bir bitiş sağlıyor.
-Altın bronzluğu sağlayan bakım etkili krem fondöten ‘Tanning Compact Foundation N SPF 6, doğal bir bitiş sağlıyor.
Mükemmel koruma
Harika bir yaz, Shiseido’nun geliştirdiği hafif ama etkili koruma kalkanında hayat buluyor. Bu kalkan, hücresel ve DNA hasarını en aza indirgemek için en küçük konturları bile korumaya alırken, kırışıkların görünümünü azaltıyor.
Shiseido araştırmaları, güneş koruma ürününün SPF değeri ne kadar yüksek olursa olsun, cilt yüzeyindeki küçük girinti ve çıkıntılarda yeterli koruma sağlanamadığını gösteriyor. Kullanılan ürün cilde eşit bir şekilde yayılmadığı için şimdiye kadar tam koruma eksik kalıyordu. Shiseido en son teknoloji UV ışınlarından korunma konusunda Expert Sun Aging Protection ürünlerinde yepyeni çözümler sunuyor.

Yazarın Tüm Yazıları