Yolculuğumu yarıda kestim

 RUMUZ: KORKU

Kızımla beraber bir yolcu otobüsündeyim, eşim ise yanımızda yok. Yaşadığım şehrin çıkışında bir köprü varmış. Birden "Eyvah, oradan geçersek, kızımın arkadaşı olan ve babasına hafta sonu bizimle geçireceği yalanını söyleyen kızın babası ile karşılaşacağız" diyorum. Otobüstekiler ve şöför "Karar ver, inecek misin" diye soruyor. Tam köprü girişinde çok sıkıntılı bir şekilde karar vermeye çalışıyorum ve inmeye karar veriyorum. Fakat etraf çok ıssız. Son anda şoföre, geri nasıl döneceğimi soruyorum. Genel bir tarif veriyor. Tenha yerlerden geçiyorum; etrafta tek tük evler var. Çevredeki insanlardan, özellikle de kötü görünümlü erkeklerden korkuyorum. Bu arada kızım hálá kucağımda... Sonunda köy meydanı gibi bir yere ulaşıyor ve rahatlıyorum. Oradaki minübüse binmek için yaklaşırken uyandım.

YORUM: Rüyanızı daha iyi yorumlayabilmek için bazı bilgilere ihtiyacım var aslında, ama eldeki verilerle değerlendirme yapmak gerekirse, kişinin rüyasında kendini bir yerlere giderken görmesi, gerçek yaşamdaki hayat yolunu simgeler. Otobüs ise, gerçekleştirilecek olayın birden fazla kişiyi ilgilendirdiğinin veya bir ekip çalışması gerektirdiğinin simgesidir.

Rüyanızda kızınızla birlikte yolda olmanız, otobüste size sorulan sorular, sonunda geri dönmeye karar vermeniz, dönüş yolunun tenha olması ve sizi korkutması, genel olarak sembol sırasıyla; kızınızı da ilgilendiren ama babasını dışarıda bırakan bir karar aşamasında olduğunuzu (otobüs, köprü, yol), ancak kendi içinizde bir kararsızlık yaşadığınızı (size sorulan sorular kendi iç sesiniz aslında), pek çok konuda çeşitli insanlarla tek başınıza mücadele etmek zorunda kalacağınızı ve bu durumun sizi korkuttuğunu (tenha dönüş yolu) gösteriyor. Kızınızın arkadaşının babası ile ilgili korkunuz ise, bana gerçek hayatta da bu tür bir yalan söylemek zorunda kaldığınız için duyduğunuz sorumluluğun sizi rahatsız ettiğini düşündürdü. Sonunda rahatlamış olmanız, günün sonunda kafanızda var olan planı uygulasanız da uygulamasanız da kendinizle hesaplaşmayı tamamlamış ve rahatlamış hissettiğinizin göstergesi. İyileştirici ve yol gösterici bir rüya...
Yazarın Tüm Yazıları