YÖK, Gazi’de Kayseri çalıştı

GAZİ Üniversitesi’ndeki rektör seçimlerinin sonuçları şöyleydi:

Haberin Devamı


1- Prof. Dr. Ayşe Dursun, 2- Prof. Dr. Derviş Yılmaz, 3. Prof. Dr. Peyami Cinaz, 4. Prof. Dr. Aydın Karapınar, 5. Prof. Dr. Süleymen Büyükberder.
Ama YÖK’ün Cumhurbaşkanlığına gönderdiği listede şöyle oldu:
2. sıradaki aday Kayserili 1. sıraya gelmiş. 5. sıradaki aday Kayserili 3. sıraya gelmiş. 1. sıradaki aday Kayserili değil 2. sıraya gelmiş... Gerçi üniversitede bu adaylar ‘biz Kayseriliyiz atanırız’ demişlerdi ve dedikleri doğru çıktı..
Çok yazık artık hemşehrilik belirliyor bilimi...
Kayserili olmak yeterli. Sonra da neden dünyada ilk 500’de yokuz diye soruyoruz kendimize. Yukarıdaki uygulama sorunu çok net açıklamaktadır.
Ne yazık ki bu uygulamayı etik ve eğitim olarak en üst derecede olan insanlar yapmaktadır. Sözde sokaktaki halk ta bunları örnek alacak ve çocuklarını bu insanlara emanet edip bu insanlar tarafından eğitilmiş olacak.
Çok yazık...
Aydın ŞIK

 

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“Çok uzaklardaki yabancılar bile Türkiye-Suriye konusunda olan biteni doğru anlıyorlar ama nedense Türkiye’de parti liderleri koma hâlinde; durumu ya umursamıyorlar ya da değerlendiremiyorlar...”
Lâle GÜRMAN

 

ARTIK YASAK

“Kamyon çeker 10-20 ton, gönlüm çeker Paris Hilton”, “Rampaların ustasıyım, gözlerinin hastasıyım”, “Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza”, “Aşk çekenin, yol gidenin”, “Yaklaşma toz olursun, geçme pişman olursun”, “Sollama beni, mahcup ederim seni” şeklindeki yazıların artık bugünden itibaren yürürlüğe giren Türk Ticaret Kanunu gereğince dolmuş ve kamyon yazılarında son verildiğini biliyor musunuz?

 

Bir soru

VOLEYBOLDA bayanlar, basketbolda bayanlar, atletizmde bayanlar!
Bu erkekler ne yapıyor yahu?
Birkaç cevap:
a) Ağlıyorlar.
b) 3 çocuk yapmaya çalışıyorlar.
d) Kürtajı yasaklamak istiyorlar.
e) İmamdan mühendis, doktor yetiştirmekle meşgullar.
f) Şevval Sam konserlerini iptal ediyorlar.
Alev DİKİCİ

 

Yaşamkentliler okul istiyor!

Haberin Devamı

Yaşamkent sahipleri bakın ne istiyorlar:

Yaklaşık 16 bin kişinin yaşadığı Ankara’nın merkezinde bulunan Yaşamkent Mahallesinde Okul yoktur. Çocuklarımızın eğitim hakkını okul olmayan bir mahallede nasıl sağlayacağız. Bu kadar nüfus yoğunluğu olan bir mahalleye neden biran önce okul yapılmaz? Sorumlu bir kurum veya yetkilisi mahallemize ne zaman okul yapılacağını açıklamasını bekliyoruz. Defalarca dile getirilmiş olan bu temel soruna sahip çıkacak ve cevap verecek bir yetkili yok mu?
Eğitim hakkının çok önemli olduğunu bile bile bu sessizlik nedendir? Lütfen mahallemize biran önce okul yapılmasını tüm yetkililerden rica ediyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları