Yıpranmış saçlara

BAKIM ÖNERİLERİKış mevsiminin soğuk yüzü henüz kendini göstermedi, ama kara kış gelip çattığında saçlarımızın ne kadar zarar göreceğini hepimiz biliyoruz.

İşte o nedenle saçlarımız kuruyup yıpranmadan önce önlem almamız gerekiyor. Sizin için derlediğimiz doğal bakım önerileriyle, saçlarınızı eski canlılığına kavuşturabilirsiniz.

YENİLEYİCİ YAĞ

Yarım bardak zeytinyağı, 4 damla kekik yağı, 4 damla biberiye yağı ve 4 damla susam yağını karıştırıp, saç diplerine iyice yedirin. Bir örtüyle saçlarınızı sarıp, sabaha kadar bu şekilde bekletin. Sabah saçlarınızı ılık suyla yıkayın. Bu doğal reçete öncelikle saçları besliyor, ayrıca yeni saçların çıkmasına yardımcı oluyor. Kuru saçlarda ise yenileyici bir etki yaratıyor.

EV YAPIMI ŞAMPUAN

100 ml. bitkisel şampuana 4 damla lavanta ve 4 damla okaliptüs yağı ekleyin. Ev yapımı bu şampuan saçlarınıza oldukça iyi gelecektir.

PARLAK SAÇLAR

Saf elma sirkesini ısıtın ve ılımaya bırakın. Sirke ılıdıktan sonra saçınıza masajla iyice yedirin ve yine ılık bir havluyla örtün. Bir saat böyle bekledikten sonra saçınızı yıkayın.

BESLEYİCİ MASKE

50 ml. zeytinyağı ile 25 damla biberiye yağını karıştırıp, saç uçlarınızı iyice ovun. Bir havluyu başınıza dolayıp en az bir saat bu şekilde bekleyin. Ardından saçlarınızı şampuanla iyice yıkayın.

15 DAKİKA MASAJ

Bir bütün yumurtayı 2 yemek kaşığı birayla birlikte çırpın ve bu karışımla saçlarınıza 15 dakika masaj yapın. Ardından kaliteli ve saçınıza uygun bir şampuanla güzelce yıkayın.

KIRILAN SAÇLARA

40 ml. tatlı badem yağını ve 20 ml. hintyağını karıştırarak saçlarınıza, özellikle de saç uçlarına masaj yaparak iyice yedirin. Bir saat beklettikten sonra yıkayın.

ONARICI KÜR

Bir bütün muzu püre haline getirdikten sonra birkaç damla badem yağıyla karıştırın. Saçlarınıza masaj yaptıktan 15 dakika sonra şampuanla yıkayın.

KURU SAÇLAR

İki yemek kaşığı susam yağı ile saçlarınıza masaj yapın ve bekletin. Ardından bir miktar nohut ununu, içine birkaç damla susam yağı eklediğiniz sıcak suyun içinde eriterek akışkan bir lapa elde edene dek karıştırın.

O karışım ile saçlarınızı şampuanlayın, durulayın. Bu karışımla elde ettiğiniz şampuan, kuru saçların nem depolamasına yardımcı olur.

Sezonun yıldızı pop renkler

Kış mevsiminin renkleri olarak gri ve puslu tonlar öne çıksa da makyaj artistleri, canlı renklerin de kullanılması gerektiğini belirtiyor. İşte uzmanların konuyla ilgili önerileri...

Hareketli göz kapağından göz kapağının ucuna kadar süreceğiniz pop bir renge karar verin. Ayrıca bu sezon üstünden altına kadar gözün sınırlarını belirleyen akıcı siyah eye-liner’lar öneriliyor.

Gözün iç kısmından göz kuyruğuna doğru genişçe bir çizgi çekin.

Renkli göz kalemlerinin göz renginizle uyumlu olmasına dikkat edin. Mavi gözlerde yeşil kalem, kahverengi gözlerde derin mavi kalem, yeşil gözlerde ise ela tonlarında kalem öneriliyor.

Takma kirpikler, sıra dışı bakışlar yaratmak isteyenler için ideal... Kendi kirpiklerinize önceden maskara uygulayın, ardından takma kirpikleri takın.

Makyajda pop renkler trendi, dudaklarda dikkat çekici bir ruj yerine parlatıcıyla gün içinde rahatlıkla kullanılabiliyor.

Güzel olma sanatı

Her kadın iyi kötü makyaj yapıyor. Ancak doğru makyaj için bu yeterli değil. Makyaj uygulama sanatına hakim olmak için öncelikle baz ürünlerin neler olduğunu bilmek gerekiyor. Bunlardan biri ve belki de en önemlisi ise şüphesiz fondöten...

Fondöten, en önemli makyaj yatırımı... Bu ürün, cildi kusursuz ve doğal gösterebildiği gibi ona sağlıklı bir ışıltı da katıyor. Kusurları ve lekeleri örtebiliyor, ciltteki ton farklılıklarını ortadan kaldırabiliyor. Doğru kullanıldığında dış görünüş üzerinde diğer makyaj ürünlerinden çok daha fazla etkiye sahip. Aynı zamanda, seçimi en zor ürünlerden biri olarak biliniyor.

Uzmanlar, fondöten seçiminde özellikle iki noktaya dikkat çekiyor:

Birincisi, fondötenin cildinizin tonuna ve yüzeyine uygun olması... Çünkü ancak bu şekilde cilt doğal görünebilir.

İkincisi, fondöten formülünün cilt tipine uygunluğu... Örneğin, yağlı ciltlerde oluşan yağ fondötenle karışabilir ve bu da fondötenin kabarmasına ve pürüzlü görünmesine neden olur. Cilt tipine uygun fondöten kullanımı, fondötenin daha uzun süre deforme olmadan kalmasını sağlar.

Söz konusu fondöten olunca ödenen paraya çok da acımamak gerekiyor. Çünkü farklı kozmetik markalarının ürünleri arasındaki fiyat farkı, sadece ambalajdan değil aynı zamanda içeriklerindeki maddelerden kaynaklanıyor. İçerikler ne kadar katkısızsa, ürün de o kadar pahalı oluyor.

Pahalı fondötenler genellikle daha yüksek kalitede pigmentler içeriyor. Kaliteli pigmentler ciltte daha uzun süre kalıyor ve daha hoş görünüyor. Ucuz ürünler ise daha az ve ikinci sınıf pigmentler içerdikleri için ciltteki kalıcılıkları az oluyor. Bu yüzden bakımlı görünmek istiyorsanız, paranızın yettiği en kaliteli ürünü almaya gayret edin. Fondöten ve pudra makyajın iki temel taşıdır ve bu yüzden en vazgeçilmezidir, bunu unutmayın...

Cildiniz yeniden doğsun

Lancome araştırmacıları, okyanusun derinliklerindeki mikroorganizmalarla zenginleştirilmiş bir faunanın, polişeker yapıları sentezleme kapasitesi olduğunu keşfetti. California Denizi’nin volkanik yapılarıyla ve Kuzey Okyanusu Buz Denizi’ndeki değerli aktif maddelerle zenginleştirilen bu içeriğe "Extrait Extreme" adı verildi. İçerik, Lancome Secret de Vie Serum’da kullanıldı. Elde edilen sonuçlar şaşırtıcıydı: Pürüzsüz, yumuşak, nemlenmiş, stresten ve yorgunluk izlerinden arınmış bir cilt.

MIŞIL MIŞIL BİR UYKU İÇİN

Johnson’s Baby’nin yeni Bedtime bakım kremi bebeklerin daha iyi uyumasına yardımcı oluyor. Krem, bebeğin hassas cildini nemlendiriyor, doğal aromasıyla da yorgun vücudunun rahatlamasına yardımcı oluyor. Yoğun formülü ile cildin çatlamasını ve kurumasını önlüyor. Fiyatı: 7,5 YTL
Yazarın Tüm Yazıları