Yeter!Söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Bu millette güven tazeleyecektiniz, ama fırsatı kaçırdınız

TBMM'de dokunulmazlığı sınırlandıran Anayasa'nın 83'üncü maddesinin değiştirilmesine ilişkin yasa önerisine red veren milletvekillerine karşı, okurlarımız tepkilerini sürdürüyorlar.

İşte bunlardan anlamlı olanlar:

BUNUN YARINI DA VAR

Kendilerinize saygıyı unutmuş olabilirsiniz, ama hangi koşullarda kurulduğu bütün dünyaca bilinen TBMM'mizin saygınlığına gölge düşürmenize bu millet asla izin vermeyecektir.

Siz adil düzen temsilcileri,

Siz laikliğin teminatı olduğunuzu söyleyen sayın milletvekilleri... Lütfen biraz düşünün, bugünün yarınları da var. Tabiidir ki, bu kutsal topraklarda yaşamayı düşünüyorsanız. Bizden hatırlatması.

Bekir G.ARDA- İSTANBUL

YİYİNİZ EFENDİLER!..

Çete kurunuz, takıyye yapınız... Sakın bunu yaparken hiç utanmayınız! Çünkü sizi seçen bu halk, eğer suskunsa!.. Bu sizi seçtiği için duyduğu utançtır.

Yüksel TIRPANCI-ARDAHAN

VATANDAŞ NE YAPSIN?

Anayasa ve yasalara bağlı olduğunuza yemin edeceksiniz, sonra da yasalara güvenmeyip red oyu vereceksiniz. Milyara yakın maaş alacaksınız, vatandaştan tasarruf bekleyeceksiniz. Vatandaş çileli yaşamında huzur ararken, emekliliğine göz dikip mezara kadar sırtına bineceksiniz. Vatandaşın temel gıdasından KDV alacaksınız; böyle bir asgari ücrete talim ettirdiğiniz vatandaş, bakamayıp çocuğunu satacak.

Sizler, bu devlete, kanunlara güvenmiyorsanız vatandaş ne yapacak. Bizlerin vekilleri misiniz, yoksa göreviniz bizim yiyemediklerimizi yemek mi? Ama gene de rahatınıza bakın, istirahatiniz yerinde iken hiç olmazsa Meclis dışındakilere peşkeş çekmeyin. (Son söz: Çiçero ne demiş; ‘‘Aç insan özgür olamaz.’’) Hamdi KALELİ-İSTANBUL

ATASÖZÜNDEN DERS ALIN

Bir atasözü vardır; ‘‘Yalancıyı kaçtığı yere kadar kovalamalı’’ diye... Biz de size öyle yapacağız.

Ahmet KOÇHAN-ANKARA

BİZDEN BOŞ OY

Anayasa değişikliğinin kabul edilmesini istiyoruz. Aksi takdirde, bu değişiklik yapılıncaya kadar seçimlerde ‘‘boş oy’’ kullanacağız ve ‘‘böyle bir demokrasinin müdafii ve sahibi olmayacağız.’’ Kalebodur Seramik'ten 19 imza

BENİM MECLİSİM DEĞİL,

Bu durumdaki bir Meclis, milletine karşı sorumluluğunun bilinçindeki 300 temsilcimiz hariç Türk milletinin Meclis'i olamaz. Ö.ÖZER-İSTANBUL

BİR GÜN HESAP VERECEKSİNİZ.

Milletvekilleri kendilerine yazık ettiler. Halbuki toplumun önünde bu oylama ile güven tazelemiş olacaklardı. Çok yazık oldu. Güveni olmayanın başkasına güveni kalır mı? Kendilerine dokundurtmayı göze alamayanlar er geç bir gün millet önünde hesap vereceklerdir. Halis TAŞÇI-ANKARA

Öğretmenler işi ticarete döktü

Bazı okul öğretmenlerinin, öğrencilerine okul dışı saatlerde zorla ders verdikleri ya da vermek istedikleri yolunda ciddi yakınmalar alıyoruz.

Erenköy Zihnipaşa İlkokulu'nda bir öğretmen, haftada üç saat için 7.5 milyon istiyormuş. Velileri dolaylı şekilde de tehdit ederek, ‘‘Eğer çocuğunuzun kapıcı çocuğu gibi olmasını istemiyorsanız bu dersleri alın’’ diyormuş. Müdür ise, bu işe karışmak istemiyormuş.

Yeşilköy'den yazan okurumuz aynı vahim durumu anlatıyor: ‘‘Zengin halk kitlesinin oluşturduğu Yeşilyurt, Ataköy vs. gibi yerlerde sınıf öğretmenleri çocuklara ders almaları için baskı yapıyorlar. 5-10 milyon gibi fahiş ücret alıyorlar. Müdürler de göz yumuyorlar.’’ Etiler ve Levent'te bu bu iş sektör halini aldığından daha hızlı yürüyormuş.

Vali Aktaş, ‘‘Alan razı, veren razı’’ zihniyetine lütfen engel olunuz.

mesaj panosu

OTO HIRSIZINA... 34 PD 513 plakalı, 1992 beyaz Broadway'imi satın almak üzere Göztepe'deki evime geldiniz. ‘‘Motorunu kontrol edebilir miyim?’’ diye çıktınız ve sır oldunuz. Halbuki, size itimat etmiştim. Hani ödeme için saat 16.00'da gelecektiniz. Eşkalin nasılsa belli. Bil ki, polisin ve benim elimden kurtulamayacaksın. (Tel: 0216- 358 54 33)

Nejat Cenk TÜZEL-İSTANBUL

ADANA'dan bir grup protestozede, hükümete sesleniyor: Her suçun affı oluyor da, bugün sayısı yüzbinleri bulan protestozedeler neden affedilmez? Anlamak mümkün değil. Aksilik bu ya, yıllar önce bir senedi protesto olmuş bir tüccar ya da bir esnafın ömrü boyunca bu sabıkayı sırtında taşıması haksızlık değil mi?

BAKIRKÖY, Fazılpaşa Sokak'taki Taşkın Gıda'nın sahibi Evsal Taşkın, 5 litrelik Sultan Suları'nın orijinal naylon ambalajlarındaki petlerin kapaklarının açık olduğundan firmanın haberi var mı diye soruyor.

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘İktidar, iktidara düşkün olmayanlara verilmelidir.’’

(Aristo)

Yazarın Tüm Yazıları