Yeter!Söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Bizler ‘‘Süper enayi’’ miyiz?

Türkiye'deki sağlık skandallarına sessiz ve sinsice yeni sayfalar eklenmektedir.

Devletin yanlış eğitim politikası sonucu mezun olan eczacılar, yine devletin yanlış istihdam politikası sonucu iş bulamadıkları için diplomalarını kiraya vermektedirler.

Yazık ki, bu diplomaları büyük illerde pazarlayan kişiler vardır. Bu şekilde diplomalarını kiralayan eczacılar, yılda bir kez bile ‘‘eczanelerinin’’ başına uğramamaktadır.

Yasalar, eczacının eczanesi başında 24 saat oturmasını zorunlu kılar. ‘‘Yapılan denetimlerde, yıl içerisinde iki kez üst üste eczanesi başında bulunmayan eczacının eczanesi kapatılır’’ der. Ama ne hikmetse, eğer yapılmışsa, denetim belgeleri, yerel merkezi bürokratlar ile onlara etki eden ‘‘millet büyüklerinin’’ istekleriyle işleme konulamamaktadır.

Bu tür himayelerden güç bulan kişiler, 1000 mark gibi, alınan riskin karşılığı dahi olmayan bedellerle eczacı diplomaları bularak, aynı şartlarda işletilecek, özce kanunsuzluğun kanun olmasının tescili olacak eczanelerini açmaya devam etmektedirler. Böylelikle ilaç gibi hayati önemi olan malın suiistimali ve devletin soyulması aynı hızla sürdürülmektedir. Halkın sağlığı da aynı hızla, sorumsuzca tehlikeye atılmaktadır.

Eczanelerinin başında duran eczacılar, devlet tarafından ‘‘süper enayi’’ yerine konmaktadır.

Bütün devlet büyüklerimizden ve özellikle sayın Sağlık Bakanımız'dan bu rezalete ve komediye son verilmesini rica ediyoruz.

İ.Ethem ALPSÜ-Eczacı, Patnos/KARS

Şişli'den haberler...

Şişli Belediyesi'nde çalışan 700 işçi ve 480 memur perişan. Hâlâ Kasım maaşlarını alamadılar. Belediyenin anlaşmalı olduğu Göker Eczanesi, hasta personelin reçetelerini karşılayamıyor; çünkü 4 milyar alacağı ödenmediğinden sermayesini kediye yüklemek üzere. Hizmet üretilmiyor, haciz konulan telefonlar çalışmıyor.

Sümerbank'tan Belediye'ye 20 gün kadar önce 150 milyar geldi (Bağış mı?) Belediye'nin kasasına girmeden ŞİPA'ya aktarıldı. Çalışanlar, ‘‘Bu paranın 30 milyarı bize dağıtıldı, 120 milyarın akıbeti belli değil.’’ diyorlar. (İller Bankası'ndan bugün para gelirse memur kesimine ödeme yapılabilecek.)

Çalışanlar ayrıca, ‘‘Encümen'ce bayram parası olarak bizlere geçen Mayıs ayında 15 milyon lira ödenecekti. Bu para belirli kişilere gönderilen Beymen hediye paketleri için mi harcandı?’’ diye soruyorlar. (Sadece bir ayakkabının değeri 38 milyondu.)

Vekil Başkan Cemil Can Bıçakçı, daire müdürlerine yazı yazdı. ‘‘Elinizde kayıp belge varsa ayın 20'sine kadar Başkanlığa bildirin’’ dedi. Bu talimata işçiler, ‘‘Atı alan Üsküdar'ı geçti’’ diyorlar. (Sayın Bıçakçı, Gülçin Telci ve Yalçın Bayer'e bilgi vereni Belediye'den atarım dediniz mi?)

Belediye çalışanları dün kendi aralarında toplandı. Bugün 'Gülay Başkan döneminde çektikleri sıkıntıları' basına açıklama kararı aldı. Herkes birbirine ‘‘korkmak yok, katılacağız'' diye söz verdi. (Çalışanlar, Araştırma Komisyonu'na ve Başkanlığa bilgi ve belge vermekten çekindiklerini belirtiyorlar.)

Cemil Bey, bugün basın toplantısı yapacak. Cuma günü yapılacak başkanlık seçimi ile ilgili olarak basına bilgi verecek.

Belediye Başkan adayları olarak kulislerde ANAP'lı Nur Beken, Cemil Can Bıçakçı ve Cüneyt Akgün'ün -Beken ve Akgün, Araştırma Komisyonu üyesi- isimleri ağırlık kazanmaya başladı. Belediye çalışanlarından haberler şimdilik bu kadar.

'Siyaset yorgunu'doğru söylemiyor

Gülay Aslıtürk önceki akşam Kanal D'ye çıktı. 'Siyaset yorgunu' olduğundan mı böyle konuştu?

‘‘Ben siyaset yaparken de hep anneydim.’’ Daha anne şefkatine muhtaç olan çocuklarınızın velayetini, neden boşandığınız eşinizin üzerine bıraktınız?

‘‘Demokrasilerde istifa müessesesi vardır.’’ Seçilmişler hesap vermeden gidemez.

‘‘27 yaşımdan beri tecrübeli bir Belediye Başkanıyım.’’ Anketler, sizin için olumlu oy vermeyeceklerin oranını % 82.6 olarak gösteriyor.

‘‘Çatalca'da 23 ayda hastane, bale okulu, olimpik yüzme havuzu yaptım.’’ Hiç birinde Belediye'nin çabası, katkısı yok. Bunları Kültür, Spor ve Sağlık Bakanlıkları yaptırdı. Asfaltı bile Karayolları döktü. (Türk-Alman Üniversitesi projesinin adı ne zamandan beri Oxford oldu?)

‘‘Şişli'de finans merkezi, Silikon Vadisi bitmek üzere.’’ Hepsi kağıt üzerinde, başlanıp bitirilen bir şey yok. Şişli'de yapılmış hiçbir şey yok.

Biz, Gülay Hanım'ın en çok ‘‘Belediye Kanununu bilenler bilir. Belediye Başkanı çeke imza atmaz, muhasip atar, müdür atar’’ anlayışını seviyoruz!

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Özelleştirme gelirlerinin tamamı, sosyal güvenlik kurumlarının rehabilitesinde kullanılmalı.

(ANAP Uşak Milletvekili Yıldırım Aktürk)

Yazarın Tüm Yazıları