Yeter!Söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Sahtekârlara dikkat!

Değerli başkanımız Yusuf Ahmet Kulca önderliğinde örgütlü mücadeleye başladığımız 1992'den bugüne değin bir sürü rezillikle savaşarak kendimize göre çok başarılı bir sonuç elde ettiğimiz kanaatindeyiz.

Ancak bu çabamıza rağmen, ismimizin kullanılarak insanların derneğimize duyduğu sempati nedeniyle evlerinde, işyerlerinde veya sokakta dolandırılmalarının önüne cebren veya kanuni yollarla geçemedik. Mafiozo kılıklı bu tehlikeli çıyan tipler, bu işi adımızı kullanıp kartvizit bastırmaya kadar tırmandırdılar. (Örneğin, Sefa Koç...)

Konuya duyarlı olanlara adeta yalvarıyoruz. Sokak Çocukları Gönüllüleri Derneği'nin isminin kullanılarak halkımızın dolandırılmasının önüne geçip, mutlaka nakdi yardım yapmak isteyenlerin evde, işte, sokakta kimseye para vermeyerek Yapı Kredi Bankası Gümüşsuyu Şb. 6336-2 nolu hesaba para yatırmaları, irtibata geçmek isteyenlerin ise 249 61 80-245 67 47-251 25 38 No'lu telefonlardan bize ulaşabileceği hususunda kamuoyunun bilgilendirilmesini istirham ediyoruz.

Atilla GÜVEN-Sokak Çocukları Gönüllüleri Derneği Başkan Yardımcısı-İSTANBUL

TEAŞ'ın Fako'ya kıyağı

Silivri Çanta beldesinde E-5'in sağında, arka sırada tarlamız vardır. Yolun cephesinde ise, Fako İlaçları'nca fabrika yapılmak üzere alınmış ve içinden elektrik havai hattı geçmektedir. Geçen gün tarlamızı ekmeye gittiğimizde, M.Ereğli'de yapılmakta olan doğalgaz santralının üreteceği elektriğin nakli için yeni bir hattın çekilmesi amacıyla tarlamızda direk çukuru kazılmakta olduğunu dehşetle gördük. Tabii müdahale ettik. Öğrendiğimize göre Fako'cular, ilk hata paralel düşünülen ikinci bir hattın arsalarından geçmesini de istemiyorlarmış. Bu nedenle TEAŞ'tan düz geçmesi gereken hattı bir eğimle bizlerin ekip biçtiği tarlaların içine aldırmışlar. Bu durumu engellemek için bizim tarlalarımızın da ilaç fabriksına satılması mı isteniyor? TEAŞ'ın Ankara'daki İletim Şebekeleri sorumluları bizi mağdur edemezler. İnşallah bu işin gerisinde yanık kokuları yoktur.

Mesut YAVAŞEL-Çanta/İSTANBUL

Saygısıza saygılar!

Beşiktaş Barbaros Hayrettin İskelesi'nden çıkan yolcu ve araçların Dolmabahçe'ye ve Akaretler istikametine akışını sağlayan ışıklı bir yaya geçidi ve üstgeçit bulunmaktadır. Bir yıldır kullandığım bu geçitte terbiyesiz bir tutumla karşılaştım. Bugün (dün) yaşlı insanlar ışıkta yeşilin yanmasını beklerken, trafik polisi 'haydi üst geçite' diye sertçe uyardı. Trafik lambası ve yolda çizgi varken polis ne yapmak istiyordu? 'Geçemezsiniz, kanun böyle diyor' dedi. Tartıştık, bir ara beni kolumdan tutarak trafiğin içine itmeye kalkıştı. Araçların bana çarpmasından son anda kurtuldum. Yanımdakiler, polise 'Ne yapıyorsun' diye haykırdılar. Işıkta yaya geçidinden geçtikten sonra işyerime dönünce trafiğin 288 99 74 No'lu telefonunu aradım, durumu görevli Turgut Bey'e aktardım. ‘Polis ne söylediyse yapılır!’ dedi. Konuyu özümsemeden anlamsız gerekçelerle arkadaşını savunmaya kalkıştı. Polis, vatandaşa böyle mi yardımcı olacaktı?

O trafikçinin çirkin tavrına, 'emretme ve kendini tatmin etme' duygusundan öte bir gerekçe bulamadım. Ve onu ayıpladım. Seyfettin TURAN-KADIKÖY

Akatlar'da bir kavşak!

Şişli Terakki Lisesi'nin önündeki Levent-Akatlar üçgeninde -Maya Sitesi'nin önü- her sabah ve akşam trafik rezaleti yaşanır. Herkes geçiş üstünlüğü sağlamak için kuralsız ve nezaketsizdir. Okul servisleri, trafik yumağının çözülmesi için dakikalarca beklerler. Herkes sinir küpüne dönüşür. Çünkü bu kavşakta, ne bir trafik polisi, en önemlisi bir trafik ışığı bile yoktur. Burada inşallah canlar gitmez. H.SEVİNÇ-ETİLER

MESAJ PANOSU

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nin Yenikapı-Yalova arasında çalışan feribot seferlerine fazla ilgi olmadığı söyleniyor. Acaba diyorum, bu hat Yenikapı-Mudanya olarak değiştirilemez mi? Hem Yalova-Bursa trafiğine bir rahatlık getirir, hem de vatandaş Bursa'ya direkt ulaşmış olur.

Suphi YETİŞ-İSTANBUL

YEŞİLKÖY, Menekşe Sokak'ta yeni Yeşilköy Anadolu Lisesi karşısında, Telekom'un kazısı sırasında sökülen, kökleri zedelenen 'yalancı akasya' ağacını, uyarmamıza rağmen ölümden kurtarmayan ve sonuçta kesilmesine yol açan Bakırköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nü kınıyoruz.

Enis ÖZER-Eczacı-BAKIRKÖY

EMİNÖNÜ'nde, Üsküdar ve Kadıköy motorlarının kalktığı yerde denizin üstünde müthiş bir kirlilik var. Peki, Büyükşehir Belediyesi'in âlâyı vâlâ ile kamuoyuna duyurduğu çöp temizleme aracı ise Unkapanı Köprüsü'nün altında neden durur?

Rıdvan TÜRKER-İSTANBUL

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Kenan Evren benim Güneydoğu'dan çektiğim fotoğraftan, çirkin bir resim yapmış. İyi bir taklitçi. Bunun için benden izin almalıydı, hiç olmazsa 'esinlendim' demeliydi. Ayrıca, hamam resmi de Hürriyet'te yayınlanan bir fotoğraftan kopya edilmiştir. Evren'in bu hareketi, 5846 sayılı fikir eserleri yasasına aykırıdır.’’

(Gazeteci, ressam Fikret Otyam)

Yazarın Tüm Yazıları