Yeter! Söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

‘Vay hayvan vay!’

Adam kafayı çekmiş, geç saatlerde evine gitmiş, karısı beklememiş yatmış, vayy sen misin yatan... Adam çekmiş bıçağını karısını doğramışşş... Vay hayvan vay...

Adam kafayı çekmiş, direksiyon başına geçmiş, aşırı sürat ve uyku neticesinde, 33 ölü... Vay hayvan vay...

Adam kafayı çekmiş, televizyonda maç seyrediyor, tuttuğu takım gelip gelmiş, adam sevinçten çekiyor silahını ateş ediyor ve kurşun çocuğa isabet ederek ölümüne neden oluyor... Vay hayvan vay...

Adam yalan söylüyor, iftira atıyor, adam rüşvet yiyor, devleti dolandırıyor. Adam hırsızlık yapıyor, adam ırza geçiyor, adam adama vay hayvan vay diyor?..

Adam ormanları yakıyor, adam denizleri kirletiyor, adam yerlere tükürüyor, sümkürüyor, adam adama vay hayvan vay diyor...

Adam iş sahibi oluyor, vergisini ödemiyor, adam asgari ücretle çalışıyor, vergisini ödüyor, adam çocuk sahibi oluyor, sahip çıkmıyor, çocuk sokaklarda ‘‘bally’’ kokluyor, adam esrar, eroin içiyor, adam bunalıma giriyor intihar ediyor, adam adama vay hayvan vay diyor?..

Adam siyasetçi oluyor, malına mal katıyor, adam çıkarı için adamı feda ediyor, adam çıkarı için yön değiştiriyor, yalan söylüyor, adam adamın yüzüne gülüyor, arkasından küfrediyor ve adam vay hayvan vay diyor?..

Köpek, kedi yavrusuna annelik yapıyor ve köpek sadakatin en güzel örneklerini veriyor, at sırtından düşen binicisinin başında bekliyor...

Adam adama vay hayvan vay diyor?..

Kemal KURT / İZMİR

Korkut Eken: "Çok haksızlığa uğradım"

Metin Göktepe davasının geçen pazartesi günkü duruşmasının yapıldığı Afyon Adliyesi'nde, Özel Tim'in kurucusu Korkut Eken'in görüldüğünü yazmıştık. Eken'i biz görmemiştik ama, gördüklerini öne süren müdahil avukatlara dayanarak yazmıştık. Eken, ‘‘Duruşma günü Afyon'da değildim.’’ dedi. Üzgün bir ifadeyle şöyle konuştu:

‘‘Afyon Emniyeti'nin yerini bilmem, Emniyet Müdürü Mustafa Karayel'i de hiç tanımam. Antalya'da evim var, gider gelirim, Afyon kavşağı İkbal'de yemek yerim. Bir keresinde lokantada yemek yerken bir gazeteci -Musa Ağacık- yanıma geldi, çay ısmarladım. Sonra cebinde bant varmış, sohbette söylediklerimi yazdı. Ama fotoğraf çektirmedim. Pazartesi günü duruşma olduğunu gazetelerde okuyunca, Afyon sınırlarında olmamak için Antalya'dan tatil dönüşümüzü bir gün sonraya erteledim. Nitekim salı günü eşim, kayınvalidem ve çocuklarımla Ankara'ya döndüm.’’ Kendilerine basında ve kamuoyunda çok adaletsizlik yapıldığını söyleyen Eken, ‘‘Biz sanığız, mahkemede yargılanıyoruz. Çok haksızlığa uğradık, yaprandık. Mahkemeler bitsin çıkıp konuşacağım’’ dedi.

GOP Belediyesi'ne müfettiş ayak bastı

Refahlı Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin uygulamaları İçişleri Bakanlığı'nca soruşturmaya alındı.

Ankara'dan görevlendirilen bir müfettiş, belediyede çalışmaya başladı. Eldeki belge ve bilgileri incelemeye aldı.

RP'li Belediye Başkanı Recep Koral'ın, yandaşları vakıf ve derneklere, cami ve Kuran kursları yapımı için yeşil alanları nasıl peşkeş çektiği soruşturmanın ana konusunu teşkil ediyor.

Koral'ın aylardır peşini bırakmayan ve bu konuda birçok belge toplayan CHP GOP İlçe Başkanı Mehmet Polat, 21 konudaki iddialarını müfettişe sundu. Savcıların yapamadığını Polat gündeme getirdi. Müfettişin raporunun sonunda Recep Koral'ın akıbeti belli olacak.

Direksiyon...

Otobüste yolculuk eden Temel'in kulağına fısıldayan İdris:

- Temel yahu... Saatte 100 km. hızla giderken kaptan şoför hız kesmeden direksiyon başına yardımcısını geçirse ne yaparsın? De bakalım...

- Hiiç! Uçakta kaptan kumandayı yardımcısına verirken hız kesip uçağı mı durduruyor ki?

- Ne ilgisi var Temel...

- Direksiyon başına geçip de uçmayanımız mı var, da...

Reşit AŞÇIOĞLU / İSTANBUL

KORUCU MU TUTALIM!...

Yenibosna Radar Mevkii, Güzelkent, Pilotlar, Yeşilkent sakinlerinden.... ‘‘Semtimizde güneş battığında her yer karanlık oluyor, çünkü sokak lambası diye bir şey yok. Saat 20.00'den sonra sokağa elimizde çanta ve torba gibi eşyalarımızla çıkmaya korkuyoruz. İşte size bir örnek... Daha bir hafta olmadı, ana caddede Pınar Market'i saat 22.00'de soymaya kalktılar. Direnen sahibini de öldürdüler. Ne yapalım, biz de Güneydoğu'daki gibi korucu mu tutalım?’’

BÜYÜKŞEHİR SAHİP ÇIKSIN...

Zeytinburnu Nuri Paşa Mahallesi'nde 65 ile 65/1 sokakların birleştiği köşedeki alanda ruhsatsız yapılan oto yıkama ve yanındaki otopark kimindir? Büyükşehir Belediyesi, neden sahip çıkarak bu işgali kaldırmıyor?

ÖĞRETMEN YOK!...

Medyada ‘‘Okullar açıldı, öğrenciler derse başlamanın mutluluğunu yaşıyorlar’’ haberleri yer alıyor. Acaba gerçek öyle mi? Beşiktaş Gayrettepe'deki Şair Nedim İlköğretim Okulu'nun 7 sınıfının öğrencileri evde. Çünkü bu okulda 7 sınıfın öğretmeni yok.

Bir grup veli / GAYRETTEPE

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Erbakan anlayışı gitti, yeni bir Erbakan anlayışı geldi.’’

(CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Kumbaracıbaşı)

Yazarın Tüm Yazıları