Yeter söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

BOTAŞ'ta bir sınav vakası

Botaş Genel Müdürlüğü'nün 28.11.1998'de açtığı sınava girdim. Güzel geçmesine rağmen 23.12.1998'de açıklanan sınavı kazanmadığımı öğrendim. Bir gün sonra sınav kâğıdımın incelenmesi için bir dilekçeyle başvurdum. Sınav Komisyon Başkanı Uğur Başer, adımın sınavı kazanan veya kaybedenler arasında olmadığını bildirdi. Personel Müdürü Esat Çıplak'a çıktım. Bana isim yazılmadığı için iptal edilmiş kâğıtları gösterdi. Hiçbiri benim kâğıdım değildi. Çünkü cevaplarımı bildiğim gibi kâğıdımda matematik sorularından birini yanlış işaretlediğimden silmiştim. Bu silinti izi de, kâğıtlardan hiçbirinde yoktu. Hadi ismimi yazmadım, o silintiden kâğıdımı tanımayamamam mümkün değildi. Bana kâğıdımı nasıl hatırlayabildiğimi, bunların soyut bir şey olmadığını söyledi. İnsanlar ne ucuz aptal yerine konuluyor. Acaba yazılı kâğıdının şahidi olur mu?

Esat Bey, iptal edilmiş kâğıtları bana göstermemesi yolunda uyarı aldığını söyledi. Bunun üzerine Özel Kalem Müdürü Melahat Hanım'ı aradım. Madem kâğıdım yok, kazanamadığım nasıl ilan edildi diye sordum. Bana personelle konuşup yanıt vereceğini söyledi. Şimdi telefonla arıyorum, çıkmıyor.

BOTAŞ Genel Müdürü bu sınav skandalının yanıtını vermelidir.

Hayriye ÖZEL-ANKARA

LİDERLERE

‘‘Mafya ve çetelerle iç içe olmuş, iş takipçiliği yapmış, Meclis'te kuliste oturmaktan başka bir iş yapmamış, seçim bölgesini unutmuş ve de 'Kubi'liğe aday olabilecek kişileri listelerinize lütfen almayın.’’

(A.K.-ANKARA)

Neden veteriner ataması yapılmaz

İzmir'de bir grup veteriner hekim adına yazan Fikret Kanat, ‘‘Tarım Bakanlığı 1990'dan sonra neden veteriner hekimlik sınavı açmıyor. Tarım Bakanlığı çifte standart mı uyguluyor?’’ diye soruyor.

Yeni mezun bu gençler adına ilginç şeyler aktarıyor:

‘‘Veteriner Fakültelerinden mezun olan veteriner hekimler -devlet bünyesinde olmak sartıyla- ya belediyeye giriyorlar, ya da öğretmen olarak Milli Eğitim'e geçiyorlar. Asaletlerini kazandıktan sonra torpille kadrolarını Tarım Bakanlığı'na aktarıyorlar. Seçim arifesinde bu işlemler iyice hızlandı. Biz bu durumu Veteriner Hekim Odası'na götürdük. Fakat bize siyasetin her şeyi yapabileceği, bizim de torpil bulmamız gerektiği gibi şeyler anlatıldı. Bunlar yasadışı uygulamalardır. Yoksa 1990 yılından bu yana bakanlık sınav açar, adil bir şekilde veteriner ataması yapılırdı.

Bizim torpilimiz yok. Bu haksızlık ne zaman sona erecek ve Tarım Bakanlığı ne zaman sınav açacaktır?’’

Ne zamandan beri belediyeler ve Milli Eğitim Bakanlığı, İşçi Bulma Kurumu'na dönüştü?

Haysiyetli olalım

İtalya, ticari ilişkilerini düzeltmek için kalabalık bir heyeti Türkiye'ye gönderecekmiş. Doğrusu inanamıyorum, biz bunları kabul edecek miyiz? Sen Apo'yu elini kolunu sallayarak bırak, sonra demeç ver, ‘Nerede olduğu umurumda değil’ diye... Hatayı Türkiye'ye yık, işin içinden çık. Benim çok kanıma dokunuyor bu olay, hazmedemiyorum. Epey bir süre İtalyanlar'la ticari ilişkilerimizi askıya almaya devam edersek, batmayız. N'olur büyüklerimizden rica ediyorum, İtalyanlar geldiğinde kabul etmeyin, ters yüz geri dönsünler. Haysiyetli olalım artık...

Mehmet ÜNAL-Nice/FRANSA

Fiş vermek!

BAYRAM öncesinde kayak yapmak için Kartalkaya, Doruk Oteli'ne gittik. İtirazım fiyatların abartılı oluşuna değil -çay 500.000, sahlep 750.000, şiş, yarım ekmek 1.250.000 TL.- aldığımız hizmetin hiçbirinde kasa fişi verilmemesi... Oberjde yazar kasa bile yok. Fiş istendiğinde, ‘‘Telefon edelim, giderken alırsınız’’ deniliyor. Biz gün boyunca ne harcadık, onun hesabını mı tutacağız, onlar varken? Maliye'ye şikâyet ettim, ama onların bir şey yapacağını sanmıyorum. Uyarıyorum, her yerden fiş isteyin.

Boğaç ERKAN-ANKARA

- AFYON Valiliği'ne... Ankara-İzmir otoyolu artık Afyon'un dışına alınmalıdır. Afyon'a giriş ve çıkışta, 26.12.1998 günü kar temizliği yapılmadığından çok sayıda trafik kazası gördük. Kaza geçirenlerden biri de Dadaş Turizm'e ait bir otobüstü. Bu şirketin yerinde olsam sorumluları derhal yargıya verirdim. Yazık değil mi ölenlere! Afyon içindeki trafik lambalarının ışıkları çamurdan gözükmüyor. Bunları temizlemek çok mu zor?

A. GÜNDÜZ-Emek/ANKARA



Yazarın Tüm Yazıları