Yeter söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Zenginlere el açmayın

Geçen yıl köşenizde yazmıştım; ‘‘Bu zenginlerin ekmeği yenmez. Yaptığı camide dua kabul olmaz, ibadet hiç olmaz, bunların yaptığı çeşmeden su içilmez, kurduğu köprüden geçilmez’’ diye... Bu sözlerim tepki toplamış, Flaş TV'de ‘‘Bu zenginin parası haram mıdır?’’ diye bir soruya da muhatap olmuştum. Bu defa bunların fitresi-zekátı da alınmaz, zira bunların parası helal değil, diye ekliyorum.

İslam dininde, bir lokma ekmek, helal veya haram olduğu bilinmez de yenirse, o güne kadar yapılan bütün ibadetler heba olur.

Ben Müslümanım diyen herkese tekrar sesleniyorum. Sakın kimsenin sadakasını, fitresini almayın.

Devletin bulunmadığı zamanlarda fakirler, zenginlerin insafına terk edilmiş, zaruri olarak onlara avuç açılmıştı.

Zekát bir vergidir. Miktarını yönetimler saptar. Bugün hálá zekát diye devam ettirilen bu müessese, bazı mihrakların rantını sağlamaktan başka bir şey sayılmaz. Ey zekáta muhtaç olanlar... Zenginlere el açmanızdan sizi men ederim. Devletinize el açın. Size sosyal haklarınızı verebileceğini vaat eden partilere oylarınızı verin ve kula kul olmaktan kendinizi koruyun. Kişiliğinizi ayaklar altına almayın, süflileşmeyin. İlham kaynağım Kuran'dır. İslam felsefesini size aktarıyorum. Verginizi devlete eksiksiz ödeyin; bunun dışında cami bile olsa bir kuruş vermeyin. Zira o zaman camiyi de devlet yapacaktır.

SABANCI VE KARADAYI'YI KINIYORUM

Geçen akşam haberlerde dinledim. Son emekli Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'ya, Sakıp Sabancı ödül vermiş. Sinirimden ne ödülü olduğunu bile anlamadım; utandım. TC Genelkurmay Başkanı'na ancak TBMM Başkanlığı veya Cumhurbaşkanı ödül verebilir, vermelidir. Ağlıyorum; ne hale geldik. Sermaye bütün kutsal değerlerimizi esir aldı. Alanı da, vereni de kınıyorum. Sayın Genelkurmay Başkanı, aldığınız ödülü hemen geriye postalayın, kisvenize olan itibarı zedelemeyin. Bizim bütün güvenimiz sizlersiniz. Laik devlet düzenimizin teminatı sizsiniz. Bu güvenimize halel getirmekten lütfen uzak durmalısınız. (NOT: Daha sonra bunun Kuran'ı Kerim olduğunu öğrendimde şöyle düşündüm: Siyasette Kuran alma adedini Süleyman Demirel getirmiş, kürsülerde bol bol öperek dini siyasete alet etmiştir. Kuran hediye etmek ne demektir? Hepimiz Müslümanız, hepimizin evinde Kuran vardır. Dinci geçinen dinsizler, ordudan namaz kılanı atıyorlar diye yalan atıyorlar ya... Sanki Karadayı, varsayılan ordu düşmanlığına yönelik tepkileri susturmak gibi bir tavır içindeydi. Böyle bir törende bunu alması çok ağır geldi bana... Bu olayı istismar olarak değerlendiriyorum.

Mehmet AKYÜZ-Emekli vaiz-BAKIRKÖY

BİR DİLEK

ANKARA'dan dostumuz C.C. ‘‘Ecevit bu hükümette ne yapmalıdır’’ diye soruyor, sonra da yanıtını kendi veriyor:

‘‘Önce cümle áleme, soyguna gözcülük yapmayacağını ilan etmelidir.’’

Uyarı

Kapasitesinin yüzde 20'si işlev gören Milas-Bodrum Havalimanı yanına uluslararası dış hatlar terminali adıyla yeni bir birimin yapılması ve halen faaliyette bulunan terminalin iç hatlar terminaline dönüştürülmesi son derece düşündürücü ve memleket ekonomisine zarar verecek niteliktedir. Yeni bir dış hatlar terminalinin en az 8-9 yıl gereksizliği ortadadır. Yapılan yatırım ve devlet gelirleri yok olacaktır. Kár sağlayan ve devlete döviz girdisi getiren yepyeni havalimanı ortada boş kalacaktır.''

Anımsatma

UĞUR MUMCU, 'Çatlı Kim?..' (Cumhuriyet, 21.9.1985) başlıklı yazısında şöyle diyor: ‘‘Bu alçakça ve hunharca cinayet nedeniyle ölüm cezasına çarptırılan Haluk Kırcı, cinayeti Çatlı'nın emirleri ile gerçekleştirdiğini, Çatlı'nın sağladığı eterle bayıltılan gençleri elleri arkadan bağlayarak yine Çatlı'nın kullandığı araba ile Eskişehir yoluna götürüp öldürüldüklerini mahkeme önünde anlatmıştır.’’ Evet biz de şunu hatırladık; cinayetin işlendiği dönemde Ankara Emniyeti'nde komiser olarak görev yapan Dürüst Oktay'ı... DGM Savcıları, şimdi emekli olan Oktay'ı dinlerse, o zaman hasır altı edilen dosyalar hakkında ayrıntılı bilgi de alabilir.. Duran Demirkıran, Serdar Alten, Mustafa Mit, İbrahim Çiftçi, Muhsin Yazıcıoğlu, Yalçın Özbey isimleri de unutulmamalıdır.

- METİN ŞAHİN... Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na hoşgeldiniz, başarılar diliyoruz. Derviş Günday'ın -yardımcısı Suat Yalkın'ı unutmayın- başkanı olduğu odalar hakkında müfettiş soruşturması başlatılmıştı. Dileriz siz de takipçisi olursunuz. Esnafın ve devletin katkısıyla bir 'TESK İmparatorluğu' ile karşılaşacaksınız.

B.F.B.-ANKARA



Yazarın Tüm Yazıları