Yeter söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Maganda otobüsçüler

Edirne'den İstanbul yönüne gelişte, gişelere birkaç kilometre var... Önceki gün saat 01.00 sıraları. Kaza olmuş, jandarma yolu kesmiş. Hafta sonunu yazlıklarında geçirenlerin çoğunlukta olduğu yüzlerce araç, içindekilerle birlikte bekliyor. 06 SDK 06 Lüks Ece Turizm'in otobüsü de bekleyenler arasında. Bekleme uzayınca, araçtaki insanlar havalanmak üzere iniyorlar. Torpilli plaka olduğu anlaşılan otobüs şoförü de bunlardan biri. Ama o, ‘lüks’ otobüsünden elindeki pet bardakları yerlere saça saça iniyor. Etraftakiler şaşkın. Biri, uyarma gereği duyuyor. ‘‘Turizmciye hiç yakışmıyor, ayıp’’ diyor. Vay, sen misin bunu diyen. Lüks Ece Turizm'in kabadayısı, onu uyaran vatandaşın üzerine yürüyor. Çevre magandalığı yetmemiş, bir de otoyol magandalığını yüzlerce kişinin önünde sergiliyor. Neyse ki, çevreye duyarlı başka vatandaşlar da çıkıyor. Kabadayı maganda, bu kez de tırsıyor, ‘‘Ama insan gibi uyarmadınız ki’’ diyor.

Lüks Ece Turizm, bu kaptanına ne yapar bilemeyiz. Ancak, bize olayı anlatan çevreci dostumuz, ‘‘Aslında o pisliği ona yedirmek vardı ama, dua etsin ki çevreci dostlar onun seviyesine inemeyecek kadar olgundu’’ diye olayı bağlıyor.

GÜNÜN UYARISI

‘‘Hükümet yeni çıkardığı yönetmelikle Atatürk Orman Çiftliği arazisini kiraya verebilecek. Eğer sizin Ağrı Dağı eteklerinde bir araziniz varsa, siyasal iktidara ve Tarım Bakanlığı'na yakınsanız, o araziyi devlete vererek AOÇ'den bir arazi kapabileceksiniz. Bu Anayasa'ya, hukuka, yasalara ve Atatürk'ün vasiyetine aykırıdır. Danıştay'ın bu kararı iptal edeceğini umuyoruz.’’

(CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş)

TEMA, Trakya'ya el attı

Trakyalılar , Babaeski'de 6 Ağustos'ta başlayacak 28. Tarım Festivali'nde verimli Trakya topraklarının amaç dışı kullanımını önlemek için bir araya geliyor. Festivale katılan TEMA'nın yürüttüğü kampanya ile tarım alanlarının amaç dışı kullanılarak, toprağın ve suyun kirletilerek gelecekte, ülkenin açlığa mahkûm edilmemesi için gerekli yasal ve yönetsel önlemlerin alınması amaçlanıyor. Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Ziraat Mühendisleri Odası, TZOB, Babaeski Ziraat Odası ve TEMA Vakfı; Babaeski Belediye Başkanlığı'nın düzenlediği toplantıda bir araya gelecekler. TEMA'dan Hayrettin Karaca ve Nihat Gökyiğit de birer konuşma yapacaklar.

28 yıldır Belediye Başkanlığı'nı yürüten Gündüz Onat, ‘‘Cumhuriyet'in 75. yılında 28' inci festivalimizi gerçekleştirmekten büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Bütün vatandaşlarımızı davet ediyorum’’ diyor.

Tarım Sergisi ile birlikte çeşitli kültürel ve spor etkinliklerinin yer alacağı festivalde Hüseyin Turan, Kubat, Grup Laçin, Sibel Turnagöl, Hazar, Niran Ünsal, Seher Dilova, Yılmaz Morgül konser verecekler.

Türkiye'ye sahip çık!

İstanbul Öncü Gençlik'in, ‘‘Türkiye'ye Sahip Çık!’’ kampanyası çerçevesinde yürüttüğü 'Bergama-Akkuyu Yürüyüşü' bugün 12.00'de İzmir Konak'ta basın açıklaması ve saat 17.00'de Bergama'da düzenlediği mitingle başlıyor. Gençler yarın Yatağan'da, cuma günü Gazipaşa'da ve cumartesi günü da Akkuyu'da şenlik ve mitingler düzenleyecekler.

İstanbul ve Akdeniz sahillerinde bu yürüyüşle ilgili olarak binlerce afiş dağıtan ve 75 bin imza toplayan İ.P. Öncü Gençlik üyeleri, Bergama'dan Akkuyu'ya neden yürüdüklerini şöyle açıklıyorlar: ‘‘Tüm dünyada vazgeçilmesine karşılık, Türkiye nükleer santral kurmaya zorlanıyor. Batılı ülkeler Türkiye'yi ellerinde kalan nükleer teknolojilerini satabilecekleri bir ülke olarak görüyorlar. Akkuyu'ya nükleer santral yapılırsa bu Türkiye açısından felakete yol açacak. Birinci dereceden deprem hattında yer alan Akkuyu'da kurulması planlanan santral, Çernobil'den daha büyük bir facianın yaşanmasına neden olabilecek. Eşsiz doğal kaynaklarıyla bir cenneti andıran ülkemiz çöplüğe çevrilmek isteniyor. Böylelikle ülkemizin önemli bir geçim kaynağı olan turizm sektörü de yıkıma terk ediliyor.’’

YEKTA Güngör Özden'in Genel Başkanlığını yürüttüğü Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Ankara merkez ve İstanbul telefon numaralarını isteyen okurlarımıza... Ankara: 0312- 232 02 09-232 03 97, İstanbul: 0212- 292 19 95.

AFYON, Sandıklı'da düşük voltaj şehri felç etti. Belediyelerin su kuyularındaki motorların yanması yüzünden, susuz kaldık. Çiftçiler düşük voltaj yüzünden tarlalarını sulayamıyor. Elektrikli ev aletlerinin birçoğu yanmış durumda. Telefon santralları da TEDAŞ'tan nasibini almış durumda, telefon görüşmeleri aksıyor. TEDAŞ'ı göreve çağırıyoruz. Bekir AYTEK-SANDIKLI

- DOĞAN Taşdelen'e teşekkür... Dikmen Naci Çakır mahallesinin gerek çağdaş pazar yerinin açılması gerekse asfalt çalışmalarının bitirilmesi nedeniyle belediye başkanımıza teşekkür ederiz.

Murat İŞBİLİROĞLU-ANKARA













Yazarın Tüm Yazıları